Аграрний тиждень. Україна
» » Середній вміст білка в українській пшениці врожаю-2019 входить в п’ятірку найвищих показників за останні 16 років – СЖС Україна
» » Середній вміст білка в українській пшениці врожаю-2019 входить в п’ятірку найвищих показників за останні 16 років – СЖС Україна

    Середній вміст білка в українській пшениці врожаю-2019 входить в п’ятірку найвищих показників за останні 16 років – СЖС Україна






    Згідно зі статистичними даними ІП «СЖС Україна», вміст білка в українській пшениці в середньому зріс з 11,9% (урожай 2018 р.) до 12,58% (урожай 2019 р.), а вміст клейковини (механічна відмивання Глютоматик) — з 22,1% до 26,1%, хоча в останні роки співвідношення вмісту білку і клейковини корелювало зовсім інакше.

    Такі дані озвучив менеджер по технічним та презентаційним питанням компанії «СЖС Україна» Олег Оніщенко в інтерв’ю Інформаційно-аналітичному агенству “АПК-Інформ”.

    Так, за його словами, в минулому торговому сезоні 2018-2019 роках уміст білку не зовсім відповідав очікуваному значенню параметра масової частки сирої клейковини (механічна відмивка).

    Наприклад, відправляючи суднову партію пшениці з середнім умістом білку 11,5% і чекаючи показник клейковини (механічна відмивка) приблизно на рівні 23% (найчастіше реальний уміст клейковини був нижче 23%), доводилося більш ретельно контролювати відповідність даного параметра контрактним вимогам при підготовці експортної партії.

    Щодо зерна пшениці врожаю 2019 р. ситуація кардинально змінилася.

    «Аналіз якості врожаю пшениці за останні 16 років показує, що середній уміст білку в пшениці врожаю-2019 входить у п’ятірку найвищих показників за цей період, а вміст клейковини (механічна відмивка) — у трійку.

    На нашу думку, підвищення показників умісту білку сталося внаслідок застосування у технології вирощування зерна азотних добрив, а саме — карбаміду у фазу наливу зерна, а також застосування більш сучасних (цінних) сортів зерна при сівбі культури та за рахунок перерозподілу запасних речовин у малому зерні в бік більш важливої складової — білка, що характерно при несприятливих погодних умовах вирощування», — пояснив експерт.

    Більше про якісні характеристики української агропродукції читайте в інтерв’ю з О.Оніщенко «Якість зернових і олійних культур врожаю-2019 – СЖС Україна (АПК-Інформ: ПІДСУМКИ №01 (67))».

    https://www.apk-inform.com





    Схожі новини
  • ПРОГНОЗ: Урожай пшениці 2019 року буде хороший
  • В новому стандарті на пшеницю не враховано протруєне зерно
  • Перспективні сорти пшениці твердої ярої миронівської селекції
  • Сертифіковані зернові склади Одеської області приймають зерно нового врожаю
  • Новий стандарт і карта якості зерна урожаю-2009

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Середній вміст білка в українській пшениці врожаю-2019 входить в п’ятірку найвищих показників за останні 16 років – СЖС Україна






Згідно зі статистичними даними ІП «СЖС Україна», вміст білка в українській пшениці в середньому зріс з 11,9% (урожай 2018 р.) до 12,58% (урожай 2019 р.), а вміст клейковини (механічна відмивання Глютоматик) — з 22,1% до 26,1%, хоча в останні роки співвідношення вмісту білку і клейковини корелювало зовсім інакше.

Такі дані озвучив менеджер по технічним та презентаційним питанням компанії «СЖС Україна» Олег Оніщенко в інтерв’ю Інформаційно-аналітичному агенству “АПК-Інформ”.

Так, за його словами, в минулому торговому сезоні 2018-2019 роках уміст білку не зовсім відповідав очікуваному значенню параметра масової частки сирої клейковини (механічна відмивка).

Наприклад, відправляючи суднову партію пшениці з середнім умістом білку 11,5% і чекаючи показник клейковини (механічна відмивка) приблизно на рівні 23% (найчастіше реальний уміст клейковини був нижче 23%), доводилося більш ретельно контролювати відповідність даного параметра контрактним вимогам при підготовці експортної партії.

Щодо зерна пшениці врожаю 2019 р. ситуація кардинально змінилася.

«Аналіз якості врожаю пшениці за останні 16 років показує, що середній уміст білку в пшениці врожаю-2019 входить у п’ятірку найвищих показників за цей період, а вміст клейковини (механічна відмивка) — у трійку.

На нашу думку, підвищення показників умісту білку сталося внаслідок застосування у технології вирощування зерна азотних добрив, а саме — карбаміду у фазу наливу зерна, а також застосування більш сучасних (цінних) сортів зерна при сівбі культури та за рахунок перерозподілу запасних речовин у малому зерні в бік більш важливої складової — білка, що характерно при несприятливих погодних умовах вирощування», — пояснив експерт.

Більше про якісні характеристики української агропродукції читайте в інтерв’ю з О.Оніщенко «Якість зернових і олійних культур врожаю-2019 – СЖС Україна (АПК-Інформ: ПІДСУМКИ №01 (67))».

https://www.apk-inform.com





Схожі новини
  • ПРОГНОЗ: Урожай пшениці 2019 року буде хороший
  • В новому стандарті на пшеницю не враховано протруєне зерно
  • Перспективні сорти пшениці твердої ярої миронівської селекції
  • Сертифіковані зернові склади Одеської області приймають зерно нового врожаю
  • Новий стандарт і карта якості зерна урожаю-2009

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.