Протягом 27-31 січня 2020 року фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводили роз'яснювальну роботу щодо впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР в навчальних закладах регіонів та області.
Заходи проводились за участю фахівців Держпродспоживслужби, представників районних відділів освіти, адміністрації навчальних закладів, а також працівників харчоблоків.
У ході роз'яснювальної роботи фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства провели для керівників закладів освіти та представників харчоблоків семінарське навчання з питань санітарно-гігієнічних вимог до організації харчування дітей у закладах освіти. Також фахівці Держпродспоживслдужби провели паспортизацію харчоблоків освітніх закладів районів щодо відповідності їх санітарно-гігієнічним вимогам. Окрім того, фахівці Служби розробили та надали освітнім закладам методичні рекомендації з дотримання вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів.