Упродовж минулого року обсяги виробництва свинини зросли майже на 5%
06 February, Розділ Новини, переглядів 1 591
За 2019-й промислове виробництво охолодженого та мороженого м’яса склало 1,8 млн т. Це на 2,7% більше ніж роком раніше. Підсумки роботи м’ясопереробної галузі озвучили аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.
Так, у 2019-му виробництво яловичини, послабившись на 12,3%, склало 62,2 тис. т. Виробництво м’яса птиці та свинини, навпаки, зросло: плюс 6,9% (до 1,07 млн т.) та 4,8% (до 281,7 тис. т), відповідно.
«Хоча основою позитивної динаміки є приріст об’ємів виробленої пташатини, на яку припадає 59% виробництва м’яса в Україні, свинина також цьому посприяла. Так, за 2019-й випуск охолодженого та мороженого м’яса свиней зріс на 4,8% проти попереднього року — до 281,7 тис. т. Відповідна зміна відбулася за рахунок збільшення виробництва свинячих окостів, лопаток та їх відрубів майже на чверть порівняно з минулим роком, а також інших охолоджених свинячих частин на третину. Це дозволило компенсувати скорочення випуску охолоджених свинячих півтуш на 2,4%. Крім цього, упродовж року спостерігалося збільшення виробництва замороженої свинини, а за підсумками 2019-го м’ясопереробні підприємства «наморозили» на 35% більше свинини ніж роком раніше: 20,8 тис. т проти 15,4 тис. т, відповідно. У зв’язку з цим питома вага мороженої продукції в структурі промислового виробництва м’яса свиней зросла до 7,4% (+1,7% за рік)», — коментують аналітики АСУ.
Зазначимо, що виробництво ковбасних виробів за минулий рік зменшилося на 5,7% — до 234,6 тис. т. Зокрема, найвідчутніше скоротився випуск продукції вареної групи, яка складає 2/3 виробництва ковбас. Тож 6%-ве «просідання» спричинило аналогічну зміну загальних обсягів виробництва за підсумками 2019-го.
Джерело: Pigua.info
Схожі новини
За січень-вересень 2019 р. промислова переробка свинини в Україні в зросла на 4,4%У січні-липні 2019 року виробництво свинини в Україні зросло на 4,4%Переробка свинини за рік зросла на 4,4%Переробка свинини: плюс 4,4% проти січня-липня 2018-гоЗа січень м'ясопереробка випустила понад 20 тонн свинини