Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»На Вінниччині провели семінар для керівників закладів освіти щодо дотримання вимог санітарного та харчового законодавства
АТУ»Новини»На Вінниччині провели семінар для керівників закладів освіти щодо дотримання вимог санітарного та харчового законодавства

На Вінниччині провели семінар для керівників закладів освіти щодо дотримання вимог санітарного та харчового законодавства

19 лютий, Розділ Новини, переглядів 1 932

18 лютого 2020 року на базі Вінницької академії неперервної освіти Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провело семінар-навчання з керівниками закладів освіти, які нещодавно були призначені на свої посади.[/b]

Присутніх ознайомили з санітарно-епідемічною ситуацією в Україні та області, зокрема було зазначено, що в минулому році в Україні було зареєстровано 204 спалахи гострих кишкових інфекційних захворювань.

При цьому у Вінницькій області було зареєстровано 11 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, 4 з яких в організованих дитячих колективах Могилів-Подільського та Козятинського районів.

У ході семінару слухачам були представлені презентаційні матеріали з окремими положеннями Законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин" та "Основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Особлива увага була приділена висвітленню вимог щодо організації безпечного харчування дітей, умов постачання продовольчої сировини, матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, організації питного режиму, ведення документації щодо санітарного та харчового законодавства, дотримання правил особистої гігієні, дотримання правил технологічного процесу приготування страв та багато інших питань.

Також присутні обговорили питання внесення в меню учнів страв зі збірника рецептур кулінарного експерта та засновника проєкту «Нове шкільне харчування» Євгена Клопотенка для харчування в шкільних навчальних закладах.[b]

Усі присутні мали змогу отримати пам'ятки та інші наочні матеріали із вищезазначених питань.





Схожі новини
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання готовності навчальних закладів до нового навчального року
  • Держпродспоживслужба продовжує роз'яснювальну роботу щодо впровадження системи НАССР у навчальних закладах Вінниччини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на ускладнення санепідситуацій в регіоні
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на різні санепідеміологічні ситуації регіону
  • Фахівці Держпродспоживслужби та представники закладів громадського харчування Вінниччини обговорили шляхи забезпечення профілактики харчових отруєнь

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.