Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь
» » На Закарпатті визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь

    На Закарпатті визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь




    Представники міських та районних структурних підрозділів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживлужби у Закарпатській області взяли участь у нараді-навчанні, що проходила під керівництвом очільника Головного Управління Держпродспоживслужби Івана Гуледзи.

    Під час наради обговорювались питання особливості підготовки та видачі документів дозвільного характеру, основні аспекти роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) та електронним документообігом; безпечність харчування в закладах дошкільної та середньої освіти з метою запобігання випадків харчових отруєнь; тактика при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння.

    Іван Гуледза позитивно оцінив роботу спеціалістів управління щодо ІАС, а також відзначив належну та ефективну організацію роботи з розслідування випадків групових харчових отруєнь, які мали місце у минулому році в області. Водночас посадовець наголосив на необхідності проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та працівників закладів дошкільної і середньої освіти регіону з метою запобігання виникненню у цих закладах випадків харчових отруєнь.

    Далі учасники зібрання заслухали доповіді з окреслених питань та ознайомилися з напрацюваннями колег за окремими напрямами своєї діяльності. Зокрема, йшлося про правила видачі санітарних паспортів, повний перелік документів, котрі подаються через систему ЦНАП, та про оформлення документів за результатами позапланових заходів, проведених за заявами громадян відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Під час розгляду питання ефективності роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) присутні мали змогу відшліфувати свої навики роботи в цій системі.

    Окремо було наголошено на важливості забезпечення дієвого  державного санітарно-епідеміологічного нагляду за навчальними  та виховними закладами області, організацією безпечного харчування дітей, станом матеріально-технічної бази харчоблоків. На розгляд присутніх був також представлений покроковий алгоритм дій при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння та порядок надання  інформації про події і ситуації, що становлять загрозу життю та здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року № 818 .





    Схожі новини
  • На Харківщині фахівці Держпродспоживслужби та освітяни консолідувалися задля здорового та безпечного харчування дітей в закладах освіти
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на ускладнення санепідситуацій в регіоні
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на різні санепідеміологічні ситуації регіону
  • На Херсонщині розглянуть організацію санітарно - епідеміологічних розслідувань
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Закарпатті визначали покроковий алгоритм дій щодо запобігання випадків харчових отруєнь




Представники міських та районних структурних підрозділів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживлужби у Закарпатській області взяли участь у нараді-навчанні, що проходила під керівництвом очільника Головного Управління Держпродспоживслужби Івана Гуледзи.

Під час наради обговорювались питання особливості підготовки та видачі документів дозвільного характеру, основні аспекти роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) та електронним документообігом; безпечність харчування в закладах дошкільної та середньої освіти з метою запобігання випадків харчових отруєнь; тактика при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння.

Іван Гуледза позитивно оцінив роботу спеціалістів управління щодо ІАС, а також відзначив належну та ефективну організацію роботи з розслідування випадків групових харчових отруєнь, які мали місце у минулому році в області. Водночас посадовець наголосив на необхідності проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та працівників закладів дошкільної і середньої освіти регіону з метою запобігання виникненню у цих закладах випадків харчових отруєнь.

Далі учасники зібрання заслухали доповіді з окреслених питань та ознайомилися з напрацюваннями колег за окремими напрямами своєї діяльності. Зокрема, йшлося про правила видачі санітарних паспортів, повний перелік документів, котрі подаються через систему ЦНАП, та про оформлення документів за результатами позапланових заходів, проведених за заявами громадян відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Під час розгляду питання ефективності роботи з інтегрованою автоматизованою системою (ІАС) присутні мали змогу відшліфувати свої навики роботи в цій системі.

Окремо було наголошено на важливості забезпечення дієвого  державного санітарно-епідеміологічного нагляду за навчальними  та виховними закладами області, організацією безпечного харчування дітей, станом матеріально-технічної бази харчоблоків. На розгляд присутніх був також представлений покроковий алгоритм дій при реєстрації випадків підозри групового інфекційного захворювання, харчового отруєння та порядок надання  інформації про події і ситуації, що становлять загрозу життю та здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року № 818 .





Схожі новини
  • На Харківщині фахівці Держпродспоживслужби та освітяни консолідувалися задля здорового та безпечного харчування дітей в закладах освіти
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на ускладнення санепідситуацій в регіоні
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на різні санепідеміологічні ситуації регіону
  • На Херсонщині розглянуть організацію санітарно - епідеміологічних розслідувань
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.