Днями на Чернігівщині фахівці Держпродспоживслужби області та представники закладів соціального обслуговування провели семінар-нараду щодо запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР у закладах соціального обслуговування.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен ознайомив представників інтернатних закладів із законодавчою базою у сфері безпечності харчових продуктів та основними аспектами впровадження системи НАССР. Окрім того, він охарактеризував основні етапи реєстрації потужностей харчоблоків установ, а також алгоритм здійснення їх аудиту та інспектування. Окрему увагу Юрій Павлішен звернув на відповідальність, передбачену за невиконання вимог законодавства стосовно запровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.
Були обговорені питання співпраці з операторами ринку, які постачають до інтернатних установ продукти харчування.
На завершення заходу не залишилась поза увагою тема коронавірусу, зокрема йшлося про методи профілактики цього небезпечного захворювання і його поширення на території України, в тому числі на Чернігівщині.