09 липня 2019 року Чернігівська регіональна торгово-промислова палата в рамках німецько-українського партнерського проекту торгово-промислових палат організувала семінар для представників малого та середнього бізнесу з галузі харчової промисловості у Чернігівської області.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області також долучились до заходу та надали свою експертну підтримку.
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен наголосив на важливості впровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Він зауважив, що з 20 вересня 2019 року система НАССР є обов’язковою і для малих потужностей, в тому числі постачальників та перевізників харчових продуктів, закладів громадського харчування та харчоблоків дошкільних та освітніх закладів.
Юрій Павлішен поінформував присутніх про порядок проведення перевірок за дотриманням законодавства в сфері харчової безпеки на підприємствах і зазначив, що на 2019 рік заплановано провести 39 аудитів системи НАССР спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.
Також він наголосив, що нові вимоги законодавства зможуть захистити споживачів від потенційно шкідливої продукції та дадуть змогу підвищити безпечність вітчизняних продуктів харчування і відкрити нові ринки збуту для української продукції.
Під час навчання учасників заходу ознайомили з основними принципами та передумовами системи НАССР, особливостями її впровадження та дотримання під час роботи.
Впродовж семінару всі охочі мали змогу поспілкуватися з експертами та отримати відповіді на проблемні питання.