Аграрний тиждень. Україна
» » Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам
» » Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам

    Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам


    Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам

    Продаж сиру у 2020 р. виріс, але виключно за рахунок імпорту, про це повідомляє «Інфагро».

    «Виробникам сиру довелося віддати третину ринку постачальникам європейського товару. Конкурувати з продавцями товару з ЄС досить складно — у них і ціна нижча, і асортимент інший. Навіть при нинішній вартості гривні собівартість імпорту сирів залишається досить низькою і вітчизняні сири конкуренції не витримують», — пояснюють експерти.

    За попередніми оцінками, споживання сичужних сирів (разом з сирними продуктами) в Україні в першому півріччі зросла на 14%.

    «І якби не «зліт» імпорту, то і випуск вітчизняних сирів міг би значно збільшитися. За результатами січня-червня доводиться констатувати падіння виробництва на 6% до 60,5 тис. т. Наслідками червня 9,5 тис. т (сичужний сир + сирний продукт), що на 10% менше травневого показника», — уточнюють фахівці.

    З урахуванням всіх факторів експерти прогнозують подальше падіння виробництва сиру і в другому півріччі.

    ІЦ УАК за матеріалами Kurkul

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Україна втричі збільшила імпорт сирів
  • Виробництво твердого сиру в Україні скорочується
  • Виробництво сиру в Україні буде знижуватися під тиском зростаючого імпорту
  • В Україні скоротилось виробництво сирного продукту
  • Експерт каже, що Україна збільшуватиме імпорт сирів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам


Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам

Продаж сиру у 2020 р. виріс, але виключно за рахунок імпорту, про це повідомляє «Інфагро».

«Виробникам сиру довелося віддати третину ринку постачальникам європейського товару. Конкурувати з продавцями товару з ЄС досить складно — у них і ціна нижча, і асортимент інший. Навіть при нинішній вартості гривні собівартість імпорту сирів залишається досить низькою і вітчизняні сири конкуренції не витримують», — пояснюють експерти.

За попередніми оцінками, споживання сичужних сирів (разом з сирними продуктами) в Україні в першому півріччі зросла на 14%.

«І якби не «зліт» імпорту, то і випуск вітчизняних сирів міг би значно збільшитися. За результатами січня-червня доводиться констатувати падіння виробництва на 6% до 60,5 тис. т. Наслідками червня 9,5 тис. т (сичужний сир + сирний продукт), що на 10% менше травневого показника», — уточнюють фахівці.

З урахуванням всіх факторів експерти прогнозують подальше падіння виробництва сиру і в другому півріччі.

ІЦ УАК за матеріалами Kurkul

agroconf.org





Схожі новини
  • Україна втричі збільшила імпорт сирів
  • Виробництво твердого сиру в Україні скорочується
  • Виробництво сиру в Україні буде знижуватися під тиском зростаючого імпорту
  • В Україні скоротилось виробництво сирного продукту
  • Експерт каже, що Україна збільшуватиме імпорт сирів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.