Такі висновки оприлюднюють аналітики Асоціації «Свинарі України», посилаючись на дані Державної служби статистики.
«Так, хоча за три квартали 2020-го переробні підприємства випустили 1,19 млн т охолодженого, мороженого, сушеного та соленого м’яса та супутніх продуктів (включно з жиром та субпродуктами). Це на 2% «відстає» від доробку галузі за аналогічний період 2019-го, — коментують аналітики АСУ. «Водночас, випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней упродовж січня-вересня, навпаки, збільшив відрив від минулорічних показників до 4,5% та склав майже 224 тис. т. Так, ще за підсумками восьми місяців, обсяги переробки свинини перевищували показник аналогічного періоду 2019-го на 2,9%. При цьому з 9,7 тис. т приросту виробництва свинини, 5,7 тис. т—морожена продукція. Сукупний її випуск за аналізований період зріс на 36,6%».
Джерело: Pigua.info