Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років
АТУ»Новини»Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років

    Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років


    Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років

    За даними Держстату, в січні в Україні харчі здорожчали на 1,5%. Найбільше зросла ціна на такі базові продукти, як яйця (+15,4%), овочі (+6,5%) і соняшникову олію (+2,9%).

    Вживання м’яса і м’ясних продуктів українцями завжди було більш-менш на одному рівні: у 2010 році одна людина в середньому з’їла 52 кг, в 2011-му – 51,2 кг, в 2012-му – 54,4 кг, в 2013-му – 56,1 кг. У 2014-2015 роках споживання м’яса скоротилося, в 2015-му аж на 6% – до 50,9 кг на людину. Потім знову почало зростати до: 2016-й – 51,4 кг, в 2017-му – 51,7 кг, в 2018-му – 52,8 кг, в 2019-му – 53,6 кг. Даних за повний 2020 рік ще немає, але в середньому за місяць українець з’їдав 5,1 кг м’яса.

    Українці почали менше їсти хліба і макаронних виробів: якщо у 2010 році один українець в середньому з’їв 111,3 кг таких продуктів, то в 2019-му – 97,6 кг. У минулому році в середньому одна людина з’їдала 8 кг хліба і виробів на місяць.

    З 2012 року українці почали знижувати вживання цукру. У 2011 році одна людина в середньому з’їла 38,5 кг цукру, в 2012-му – 37,6 кг, в 2013-му – 37,1 кг, в 2014-му – 36,3 кг, в 2015-му – 35 , 7 кг, в 2016-му – 33,3 кг, в 2017-му – 30,4 кг, в 2018-му – 29,8 кг, в 2019-му – 28,8 кг. У минулому році одна людина в середньому споживала за місяць 2,5 кг цукру.

    Вживання молока і молочних продуктів зростало в 2012-2014 роках і знижувалося в 2015-2018 роках. За 2019 рік одна людина в середньому з’їла 200,5 кг молочних продуктів. У 2015-2016 роках також знизилося вживання яєць, в 2014-2015-му – риби і рибних продуктів, в 2014-2016-му – олії.

    У 2010 році українець в середньому з’їв 128,9 кг картоплі, в 2011-му – 139,3 кг, в 2012-му – 140,2 кг, в 2013-му – 135,4 кг, в 2014-му – 141 кг, в 2015-му – 137,5 кг, в 2016-му – 139,8 кг, в 2017-му – 143,4 кг, в 2018-му – 139,4 кг, в 2019-му – 135,7 кг . У минулому році одна людина за місяць в середньому з’їдала 5,9 кг картоплі.

    Вживання овочів порівняно з 2010 роком зросло – тоді було 143,5 кг на людину, в 2019 році – 164,7 кг. У 2020 році одна людина в середньому з’їдала 9,2 кг овочів на місяць.

    ІЦ УАК за матеріалами agroter



    Додаток



    Розмір



    vzhyvannya-produktiv_ru_normal.png



    494.06 КБ

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Під час карантину українці почали їсти більше м’яса
  • Українці не доїдають – чи спричинить ріст доходу покращенню якості харчування?
  • Цього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Українці переходять на дешеву їжу

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років

02 березень, Розділ Новини, переглядів 800

Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років

За даними Держстату, в січні в Україні харчі здорожчали на 1,5%. Найбільше зросла ціна на такі базові продукти, як яйця (+15,4%), овочі (+6,5%) і соняшникову олію (+2,9%).

Вживання м’яса і м’ясних продуктів українцями завжди було більш-менш на одному рівні: у 2010 році одна людина в середньому з’їла 52 кг, в 2011-му – 51,2 кг, в 2012-му – 54,4 кг, в 2013-му – 56,1 кг. У 2014-2015 роках споживання м’яса скоротилося, в 2015-му аж на 6% – до 50,9 кг на людину. Потім знову почало зростати до: 2016-й – 51,4 кг, в 2017-му – 51,7 кг, в 2018-му – 52,8 кг, в 2019-му – 53,6 кг. Даних за повний 2020 рік ще немає, але в середньому за місяць українець з’їдав 5,1 кг м’яса.

Українці почали менше їсти хліба і макаронних виробів: якщо у 2010 році один українець в середньому з’їв 111,3 кг таких продуктів, то в 2019-му – 97,6 кг. У минулому році в середньому одна людина з’їдала 8 кг хліба і виробів на місяць.

З 2012 року українці почали знижувати вживання цукру. У 2011 році одна людина в середньому з’їла 38,5 кг цукру, в 2012-му – 37,6 кг, в 2013-му – 37,1 кг, в 2014-му – 36,3 кг, в 2015-му – 35 , 7 кг, в 2016-му – 33,3 кг, в 2017-му – 30,4 кг, в 2018-му – 29,8 кг, в 2019-му – 28,8 кг. У минулому році одна людина в середньому споживала за місяць 2,5 кг цукру.

Вживання молока і молочних продуктів зростало в 2012-2014 роках і знижувалося в 2015-2018 роках. За 2019 рік одна людина в середньому з’їла 200,5 кг молочних продуктів. У 2015-2016 роках також знизилося вживання яєць, в 2014-2015-му – риби і рибних продуктів, в 2014-2016-му – олії.

У 2010 році українець в середньому з’їв 128,9 кг картоплі, в 2011-му – 139,3 кг, в 2012-му – 140,2 кг, в 2013-му – 135,4 кг, в 2014-му – 141 кг, в 2015-му – 137,5 кг, в 2016-му – 139,8 кг, в 2017-му – 143,4 кг, в 2018-му – 139,4 кг, в 2019-му – 135,7 кг . У минулому році одна людина за місяць в середньому з’їдала 5,9 кг картоплі.

Вживання овочів порівняно з 2010 роком зросло – тоді було 143,5 кг на людину, в 2019 році – 164,7 кг. У 2020 році одна людина в середньому з’їдала 9,2 кг овочів на місяць.

ІЦ УАК за матеріалами agroter



Додаток



Розмір



vzhyvannya-produktiv_ru_normal.png



494.06 КБ

agroconf.org





Схожі новини
  • Під час карантину українці почали їсти більше м’яса
  • Українці не доїдають – чи спричинить ріст доходу покращенню якості харчування?
  • Цього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Українці переходять на дешеву їжу

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.