про це розказала Олена Ковальова, директорка Навчально-наукового інституту неперервної освіти НУБіП України, під час конференції BerryDrive 2021, пише ІА «Інфоіндустрія».
В світлі тренду здорового харчування з 2010 по 2019 роки світовий імпорт на фрукти, ягоди та горіхи зріс у 1,6 разів та досяг 136 млрд доларів, а овочів — у 1,3 рази, до 72 млрд доларів.
В той же час споживання м’яса у світі скорочується. Якщо до 2018 року спостерігалося зростання споживання м’яса, то починаючи з 2019 року воно почало знижуватися. У 2020 році — зменшення на 3% у порівнянні з 2018 роком. Тому на рослинні замінники мяса та штучні м’ясопродукти попит зростатиме.
ІЦ УАК за матеріалами Інфоіндустрія
agroconf.org