Аграрний тиждень. Україна
» » М’яса стали вживати менше, а фруктів та горіхів — більше
» » М’яса стали вживати менше, а фруктів та горіхів — більше

М’яса стали вживати менше, а фруктів та горіхів — більше


М’яса стали вживати менше, а фруктів та горіхів — більше
Здорове харчування - головний тренд поточного десятиліття. Фокус на здоровому способі життя - один з головних трендів поточного десятиліття. Достатнє та збалансоване харчування - головна його складова.

про це розказала Олена Ковальова, директорка Навчально-наукового інституту неперервної освіти НУБіП України, під час конференції BerryDrive 2021, пише ІА «Інфоіндустрія».

В світлі тренду здорового харчування з 2010 по 2019 роки світовий імпорт на фрукти, ягоди та горіхи зріс у 1,6 разів та досяг 136 млрд доларів, а овочів — у 1,3 рази, до 72 млрд доларів.

В той же час споживання м’яса у світі скорочується. Якщо до 2018 року спостерігалося зростання споживання м’яса, то починаючи з 2019 року воно почало знижуватися. У 2020 році — зменшення на 3% у порівнянні з 2018 роком. Тому на рослинні замінники мяса та штучні м’ясопродукти попит зростатиме.

ІЦ УАК за матеріалами Інфоіндустрія

agroconf.org





Схожі новини
  • Зростання цін на продукти харчування у квітні стало найбільшим за 3 роки
  • В Україні почали вживати більше м’ясопродуктів та риби
  • Сухофрукти – новий експортний тренд України
  • Названо топ-3 напрямки плодово-ягідної продукції з найбільшим експортним попитом
  • Експерти прогнозують, що світовий ринок рослинних білків зросте до 85 мільярдів доларів до 2030 року

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.