про це розказала Олена Ковальова, директорка Навчально-наукового інституту неперервної освіти НУБіП України, під час конференції BerryDrive 2021, пише ІА «Інфоіндустрія».
В світлі тренду здорового харчування з 2010 по 2019 роки світовий імпорт на фрукти, ягоди та горіхи зріс у 1,6 разів та досяг 136 млрд доларів, а овочів — у 1,3 рази, до 72 млрд доларів.
В той же час споживання м’яса у світі скорочується. Якщо до 2018 року спостерігалося зростання споживання м’яса, то починаючи з 2019 року воно почало знижуватися. У 2020 році — зменшення на 3% у порівнянні з 2018 роком. Тому на рослинні замінники мяса та штучні м’ясопродукти попит зростатиме.
ІЦ УАК за матеріалами Інфоіндустрія
agroconf.org
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше