Аграрний тиждень. Україна
» » Щедрий стіл на Старий Новий рік!
» » Щедрий стіл на Старий Новий рік!

    Щедрий стіл на Старий Новий рік!


    13-го січня традиційно відзначають народно-православне свято Маланки та Старий Новий рік. Сьогоднішній вечір українці називають Щедрим вечором, який святкують на передодні канонічного релігійного свята — Дня святителя Василя Великого

    Святий Василь є покровителем свинарства та землеробства, тому основні страви на святковому столі зі свинини: пироги з м’ясом, варені та жарені ковбаси, фарширований свинячий шлунок, також важливою стравою вважалося смажене порося, яке є символом родючості.

    Традиційно на Щедрий вечір готують кутю. З давніх-давен її потрібно було варити з цільної пшениці, а сама каша могла бути як солодкою, так і солоною. За старовинними рецептами, солона кутя — це відварена пшениця, котра заправляється піджаркою з сала, м’яса та цибулі.

    Сучасні господині основою для куті стали використовувати не тільки пшеницю, а й перлову крупу та рис.


    Наші предки вірили, що чим багатшими будуть в цей вечір гуляння та щедріший стіл, тим заможніше буде жити сім’я в новому році!

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба приєднується до святкування Дня вишиванки
  • Свинина на Новий Рік: традиції різних куточків світу. Частина 2
  • Свинина на Новий Рік: традиції різних куточків світу. Частина 1
  • Христос народився!
  • Котить світом коляда...

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Щедрий стіл на Старий Новий рік!


13-го січня традиційно відзначають народно-православне свято Маланки та Старий Новий рік. Сьогоднішній вечір українці називають Щедрим вечором, який святкують на передодні канонічного релігійного свята — Дня святителя Василя Великого

Святий Василь є покровителем свинарства та землеробства, тому основні страви на святковому столі зі свинини: пироги з м’ясом, варені та жарені ковбаси, фарширований свинячий шлунок, також важливою стравою вважалося смажене порося, яке є символом родючості.

Традиційно на Щедрий вечір готують кутю. З давніх-давен її потрібно було варити з цільної пшениці, а сама каша могла бути як солодкою, так і солоною. За старовинними рецептами, солона кутя — це відварена пшениця, котра заправляється піджаркою з сала, м’яса та цибулі.

Сучасні господині основою для куті стали використовувати не тільки пшеницю, а й перлову крупу та рис.


Наші предки вірили, що чим багатшими будуть в цей вечір гуляння та щедріший стіл, тим заможніше буде жити сім’я в новому році!

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба приєднується до святкування Дня вишиванки
  • Свинина на Новий Рік: традиції різних куточків світу. Частина 2
  • Свинина на Новий Рік: традиції різних куточків світу. Частина 1
  • Христос народився!
  • Котить світом коляда...

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.