Свинина на Новий Рік: традиції різних куточків світу. Частина 2
23 December, Розділ Новини, переглядів 2 784
Переддень Нового Року наповнений традиціями, які б забезпечили щастя та добробут упродовж усього наступного року. Як і у всьому світі, європейці прагнуть на святковий стіл приготувати страви з «особливих» продуктів, які принесуть успіх, здоров’я та щастя у році прийдешньому. Так, за повір’ями жителів європейських країн, багатство та процвітання символізують страви зі свинини.
Як і в Сполучених Штатах традиція споживання свинини на Новий Рік у європейців більше пов’язана з часом забою свиней. Крім цього, у країнах Західної Європи у середньовіччя було прийнято дарувати поросят іншим сім’ям на знак благополуччя у наступному році. (←Натисни на зображення та подивись рецепт)
Найчастіше в країнах Європи у новорічну ніч на стіл подають смажену на вертелі свинину чи запечену вирізку. Хоча, наприклад, в Угорщині прийнято на святковий стіл готувати запечене молочне порося, у той час, як шведи віддають перевагу запеченій рульці. (Натисни на зображення та подивись рецепт→)
Мабуть, на крок вперед порівняно з іншими європейськими країнами у концепції свинини на Новий рік пішли німці. Там, паралельно з традиційними ковбасками та сосисками, на новорічні свята готують свинок з марципану, які називаються Glücksschwein (щасливі свинки) і символізують удачу у наступному році. (←Натисни на зображення та подивись рецепт)
Джерело: Pigua.info
Схожі новини
Свинина на Новий Рік: традиції різних куточків світу. Частина 1Американці відмовляються від яловичини на користь куркиСпоживання м’яса скорочується не у всіх країнах ЄвропиЧи готові українці платити більше за «преміальну» свинину?Українці їдять втричі менше свинини, ніж жителі ЄС