Аграрний тиждень. Україна
» » Фрахтові ставки на перевезення зерна з України залишаються стабільними у всіх сегментах ринку
» » Фрахтові ставки на перевезення зерна з України залишаються стабільними у всіх сегментах ринку

Фрахтові ставки на перевезення зерна з України залишаються стабільними у всіх сегментах ринку






Фрахтові ставки на перевезення зерна з України залишаються стабільними, повідомив аналітик ASAP Agri, фрахтовий брокер Atria Brokers Павло Лисенко.

Незважаючи на деякі позитивні коригування ставок, які спостерігалися минулого тижня на окремих маршрутах, власникам хендісайзів все ще важко підвищувати ставки, оскільки баланс вантаж/тоннаж залишається на користь фрахтувальників. Таким чином, ставки на перевезення кукурудзи хендісайзами з глибоководних портів до східного узбережжя Італії тримається на рівні 21-22 USD/т.

Павло Лисенко пояснив, що на цьому тижні в сегменті костерів спостерігається зростання об’ємів зерна для перевезення з України. Однак ці обсяги все ще легко поглинаються наявним тоннажем у Чорному морі, через що ставки залишаються стабільними. Фрахт на перевезення кукурудзи з українських портів Дунаю до східного узбережжя Італії залишається на рівні 26-28 доларів USD/т.

Фрахт для панамаксів, що перевозять кукурудзу або пшеницю з глибоководних портів до південного Китаю, залишається незмінними на рівні 48-50 доларів USD/т.

Позитивних зрушень для власників барж не спостерігається, оскільки потік зернових вантажів з українських портів залишається вкрай обмеженим. Проте поточні проблеми з осадкою на Дунаї дають можливість судновласникам тримати ставки на попередніх рівнях. Фрахт для транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи залишається на рівні 10 EUR/т.






Схожі новини
  • Фрахтові ставки з України стабільні, але є тенденція до підвищення
  • Фрахтові ставки мали різносторонню динаміку на цьому тижні: панамакси подешевшали, костери залишились на низькому рівні
  • Фрахтові ставки на вантажні перевезення з України зросли в сегментах костерів і барж
  • Ставки фрахту для хендісайзів при перевезенні зерна з України зросли
  • Ставки фрахту на перевезення зерна з України костерами та хендісайзами продовжують знижуватися

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.