Аграрний тиждень. Україна
» » Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний
» » Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний

    Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний


    Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний

    Через невпинне зростання ціни сирого молока українські сировари намагаються і далі піднімати ціни на свою продукцію. Провідні виробники планують з 1 грудня збільшити ціну на свої сири відразу на 10%, повідомляє ІНФАГРО.

    Правда, мало хто з них зможе добитися реального збільшення ціни. Великі торгівельні мережі зайняли жорстку позицію і дуже неохоче йдуть на поступки постачальникам. Тому сирзаводам доведеться ще певний час акумулювати збитки, адже сировина вже подорожчала більш ніж на 40%.

    А от українці для святкового столу навряд чи зможуть придбати нормальний сир дешевше ніж по 400 грн/кг. Але свято є свято, сир однаково будуть купувати, просто «шматки сиру» в кошиках споживачів будуть дрібнішими.

    Собівартість імпорту сиру європейського виробництва стає значно нижчою за собівартість сиру вітчизняного. Тому можна очікувати, що добру частину ринку в українських сироварів перед святами заберуть постачальники європейських сирів. Різниця в ціні з українським «голландським» сиром настільки вражаюча, що мережі не можуть цим не скористатися і завезуть більше імпортного товару.

    ІЦ УАК за матеріалами ІНФАГРО

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Зростання імпорту сиру невідворотнє - ІНФАГРО
  • Імпорт сиру в Україну максимально зріс
  • Імпорт сиру в Україну залишається активним
  • Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам
  • Виробництво сиру в Україні буде знижуватися під тиском зростаючого імпорту

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний


Сир вітчизняного виробництва стає дорожчим за імпортний

Через невпинне зростання ціни сирого молока українські сировари намагаються і далі піднімати ціни на свою продукцію. Провідні виробники планують з 1 грудня збільшити ціну на свої сири відразу на 10%, повідомляє ІНФАГРО.

Правда, мало хто з них зможе добитися реального збільшення ціни. Великі торгівельні мережі зайняли жорстку позицію і дуже неохоче йдуть на поступки постачальникам. Тому сирзаводам доведеться ще певний час акумулювати збитки, адже сировина вже подорожчала більш ніж на 40%.

А от українці для святкового столу навряд чи зможуть придбати нормальний сир дешевше ніж по 400 грн/кг. Але свято є свято, сир однаково будуть купувати, просто «шматки сиру» в кошиках споживачів будуть дрібнішими.

Собівартість імпорту сиру європейського виробництва стає значно нижчою за собівартість сиру вітчизняного. Тому можна очікувати, що добру частину ринку в українських сироварів перед святами заберуть постачальники європейських сирів. Різниця в ціні з українським «голландським» сиром настільки вражаюча, що мережі не можуть цим не скористатися і завезуть більше імпортного товару.

ІЦ УАК за матеріалами ІНФАГРО

agroconf.org





Схожі новини
  • Зростання імпорту сиру невідворотнє - ІНФАГРО
  • Імпорт сиру в Україну максимально зріс
  • Імпорт сиру в Україну залишається активним
  • Вітчизняні виробники сиру віддали третину ринку європейським конкурентам
  • Виробництво сиру в Україні буде знижуватися під тиском зростаючого імпорту

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.