Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Світова врожайність продовжує зростати, але виклики продовольчої безпеки зберігаються
АТУ»Новини»Світова врожайність продовжує зростати, але виклики продовольчої безпеки зберігаються

    Світова врожайність продовжує зростати, але виклики продовольчої безпеки зберігаються






    Всебічне дослідження світового виробництва продуктів харчування показало, що протягом останніх шести десятиліть урожайність культур продовжує зростати приблизно тими ж темпами з 1960-х років.

    Очікується, що до 2050 року на Землі проживатиме майже 10 млрд осіб, тому сільськогосподарське виробництво відіграватиме дедалі важливішу роль у забезпеченні населення продовольством.

    За останні шість десятиліть зростання виробництва продуктів харчування багато в чому зумовлювалося технологічними досягненнями, у тому числі широким поширенням і використанням кращих сортів сільськогосподарських культур. Однак деякі дослідження свідчать про те, що зростання виробництва вирівнялося, що викликає побоювання щодо доступності продовольства в майбутньому, особливо в країнах з низьким та середнім рівнем доходів та найвищим зростанням населення.

    Дослідники університету Айдахо, використовуючи комплексний індекс виробництва та врожайності на основі калорійності для 144 культур, що охоплюють 98% світових сільськогосподарських угідь та виробництва продовольства, показали, що на сукупному рівні глобальне зростання врожайності не сповільнилося за останні шість десятиліть.

    Вчені також виявили, що будь-яке уповільнення темпів зростання в окремих культурах, регіонах чи країнах компенсувалося зростанням в інших.

    Хоча результати дослідження обнадіюють з погляду глобального постачання продовольства, вчені попереджають, що стійке виробництво продовольства та його доступність залишатимуться проблемами глобальної продовольчої безпеки. Ці проблеми особливо актуальні в умовах посилення зміни клімату та збільшення попиту на продовольство у зв’язку зі зростанням населення та доходів.

    https://ukragroconsult.com





    Схожі новини
  • Перспективними ринками для експорту м’яса стануть країни, що розвиваються
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%
  • Людство перейде на вегетаріанство через 40 років
  • Озвучено 9 трендів світового агросектору на десять років
  • Світова торгівля продовольством на підйомі - як і світові ціни

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Світова врожайність продовжує зростати, але виклики продовольчої безпеки зберігаються

19 лютий, Розділ Новини, переглядів 358





Всебічне дослідження світового виробництва продуктів харчування показало, що протягом останніх шести десятиліть урожайність культур продовжує зростати приблизно тими ж темпами з 1960-х років.

Очікується, що до 2050 року на Землі проживатиме майже 10 млрд осіб, тому сільськогосподарське виробництво відіграватиме дедалі важливішу роль у забезпеченні населення продовольством.

За останні шість десятиліть зростання виробництва продуктів харчування багато в чому зумовлювалося технологічними досягненнями, у тому числі широким поширенням і використанням кращих сортів сільськогосподарських культур. Однак деякі дослідження свідчать про те, що зростання виробництва вирівнялося, що викликає побоювання щодо доступності продовольства в майбутньому, особливо в країнах з низьким та середнім рівнем доходів та найвищим зростанням населення.

Дослідники університету Айдахо, використовуючи комплексний індекс виробництва та врожайності на основі калорійності для 144 культур, що охоплюють 98% світових сільськогосподарських угідь та виробництва продовольства, показали, що на сукупному рівні глобальне зростання врожайності не сповільнилося за останні шість десятиліть.

Вчені також виявили, що будь-яке уповільнення темпів зростання в окремих культурах, регіонах чи країнах компенсувалося зростанням в інших.

Хоча результати дослідження обнадіюють з погляду глобального постачання продовольства, вчені попереджають, що стійке виробництво продовольства та його доступність залишатимуться проблемами глобальної продовольчої безпеки. Ці проблеми особливо актуальні в умовах посилення зміни клімату та збільшення попиту на продовольство у зв’язку зі зростанням населення та доходів.

https://ukragroconsult.com





Схожі новини
  • Перспективними ринками для експорту м’яса стануть країни, що розвиваються
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%
  • Людство перейде на вегетаріанство через 40 років
  • Озвучено 9 трендів світового агросектору на десять років
  • Світова торгівля продовольством на підйомі - як і світові ціни

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.