Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»За якістю м’яса стежитиме індикатор
АТУ»Новини»За якістю м’яса стежитиме індикатор

    За якістю м’яса стежитиме індикатор


    Статистика стверджує, що саме м’ясопродукція посідає друге після риби місце за кількістю харчових отруєнь. Часто причиною того, що споживачі баликів і ковбас опиняються на лікарняному ліжку, стає не лише халатність виробників, а й недбайливість продавців, які не дотримуються «холодного» ланцюжка реалізації. Отже, навіть у магазинах є небезпека купити зіпсовану продукцію, особливо влітку. Від чого, звичайно, потерпає не тільки репутація торговельної мережі, а й самих виробників.

    Протидіяти цьому вирішили на Глобинському м’ясокомбінаті. Там, разом з однією з великих торговельних мереж, розробили проект, який дасть можливість не переривати «холодний» ланцюжок. Як пояснив директор підприємства Олександр Бондаренко, швидкопсувна продукція надходитиме на прилавки зі спеціальним індикатором:
    Приміром, ми кріпимо індикатор на кожну упаковку з м’ясом. По ньому можна визначити, що продукт не зазнав ніде теплового впливу. Якщо продукт десь нагрівся — індикатор змінює колір. Так покупець може впевнитися, що товар не зіпсовано. Індикатор також на 14-й день покаже, що збіг термін реалізації продукції. До речі, прикріплено його так, що в торговельній мережі зняти, не пошкодивши упаковку, не зможуть. Виникають запитання — дивіться на індикатор. Якщо термін реалізації не закінчився, товар ніде не був нагрітий і він неякісний — наступає наша відповідальність. А якщо ні, то можна говорити про те, що винна торговельна мережа. Від цього нововведення очікуємо гарних результатів і підвищення рівня продажів, — пояснив директор журналістам, котрі відвідали підприємство в рамках «Незалежного аудита м’яса й м’ясопродуктів».





    Схожі новини
  • Чи є в Україні якісні молочні продукти?
  • Ветеринари врятували киян від простроченої риби та пельменів
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Кожен харчовий продукт повинен мати супровідний документ – Тетяна Шальман
  • Виробництво має бути безпечним

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

За якістю м’яса стежитиме індикатор

16 травень, Розділ Новини, переглядів 3 173

Статистика стверджує, що саме м’ясопродукція посідає друге після риби місце за кількістю харчових отруєнь. Часто причиною того, що споживачі баликів і ковбас опиняються на лікарняному ліжку, стає не лише халатність виробників, а й недбайливість продавців, які не дотримуються «холодного» ланцюжка реалізації. Отже, навіть у магазинах є небезпека купити зіпсовану продукцію, особливо влітку. Від чого, звичайно, потерпає не тільки репутація торговельної мережі, а й самих виробників.

Протидіяти цьому вирішили на Глобинському м’ясокомбінаті. Там, разом з однією з великих торговельних мереж, розробили проект, який дасть можливість не переривати «холодний» ланцюжок. Як пояснив директор підприємства Олександр Бондаренко, швидкопсувна продукція надходитиме на прилавки зі спеціальним індикатором:
Приміром, ми кріпимо індикатор на кожну упаковку з м’ясом. По ньому можна визначити, що продукт не зазнав ніде теплового впливу. Якщо продукт десь нагрівся — індикатор змінює колір. Так покупець може впевнитися, що товар не зіпсовано. Індикатор також на 14-й день покаже, що збіг термін реалізації продукції. До речі, прикріплено його так, що в торговельній мережі зняти, не пошкодивши упаковку, не зможуть. Виникають запитання — дивіться на індикатор. Якщо термін реалізації не закінчився, товар ніде не був нагрітий і він неякісний — наступає наша відповідальність. А якщо ні, то можна говорити про те, що винна торговельна мережа. Від цього нововведення очікуємо гарних результатів і підвищення рівня продажів, — пояснив директор журналістам, котрі відвідали підприємство в рамках «Незалежного аудита м’яса й м’ясопродуктів».





Схожі новини
  • Чи є в Україні якісні молочні продукти?
  • Ветеринари врятували киян від простроченої риби та пельменів
  • Близько 95% харчової продукції у магазинах − від українського виробника
  • Кожен харчовий продукт повинен мати супровідний документ – Тетяна Шальман
  • Виробництво має бути безпечним

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.