Аграрний тиждень. Україна
» » Українці стали більше витрачати на їжу і змушені купувати більш дешеві продукти
» » Українці стали більше витрачати на їжу і змушені купувати більш дешеві продукти

    Українці стали більше витрачати на їжу і змушені купувати більш дешеві продукти


    Офіційна статистика стверджує, що, наприклад, споживання соків з 2007 скоротилося на третину, мінеральних вод, сиру і вершкового масла — на 25%, кисломолочних продуктів — на 11%.

    Начебто м‘яса українці стали їсти трохи більше, однак тут статистика лукавить! Справа в тому, споживання свинини за 5 останніх років скоротилося на 10%, а яловичини і зовсім майже втричі! А «приріст» по м’ясу досягнуто за рахунок збільшення споживання більш дешевої курятини.

    Відповідно, в меню українців збільшилася частка дешевих овочів — картоплі та баштанних (приріст 8 і 37% відповідно).

    Загальна структура витрат середньостатистичної української сім‘ї, на жаль, залишилася незмінною. Тоді як жителі розвинених країн витрачають на продукти лише 10% сімейного бюджету, наші співгромадяни думають в першу чергу про те, як себе прогодувати. Кожна друга гривня іде на харчування, а кожна дев’ята — на оплату комунальних послуг. Все інше — купівля одягу та взуття, оплата освіти і лікування, витрати на відпочинок і розваги — фінансується за принципом «на що залишиться».





    Схожі новини
  • Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Азаров нарікає, що українці їдять мало м'яса
  • Українці переходять на дешеву їжу
  • Українці скорочують споживання хлібобулочних виробів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці стали більше витрачати на їжу і змушені купувати більш дешеві продукти


Офіційна статистика стверджує, що, наприклад, споживання соків з 2007 скоротилося на третину, мінеральних вод, сиру і вершкового масла — на 25%, кисломолочних продуктів — на 11%.

Начебто м‘яса українці стали їсти трохи більше, однак тут статистика лукавить! Справа в тому, споживання свинини за 5 останніх років скоротилося на 10%, а яловичини і зовсім майже втричі! А «приріст» по м’ясу досягнуто за рахунок збільшення споживання більш дешевої курятини.

Відповідно, в меню українців збільшилася частка дешевих овочів — картоплі та баштанних (приріст 8 і 37% відповідно).

Загальна структура витрат середньостатистичної української сім‘ї, на жаль, залишилася незмінною. Тоді як жителі розвинених країн витрачають на продукти лише 10% сімейного бюджету, наші співгромадяни думають в першу чергу про те, як себе прогодувати. Кожна друга гривня іде на харчування, а кожна дев’ята — на оплату комунальних послуг. Все інше — купівля одягу та взуття, оплата освіти і лікування, витрати на відпочинок і розваги — фінансується за принципом «на що залишиться».





Схожі новини
  • Українці віддають перевагу вітчизняним продуктам харчування
  • Українці почали їсти більше м’яса, ніж ковбасних виробів
  • Азаров нарікає, що українці їдять мало м'яса
  • Українці переходять на дешеву їжу
  • Українці скорочують споживання хлібобулочних виробів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.