Аграрний тиждень. Україна
» » Нині в Україні майже 200 виробників органіки
» » Нині в Україні майже 200 виробників органіки

    Нині в Україні майже 200 виробників органіки


    "Факти" розпочинають серіал про органічне життя. І перша наша розповідь про вирощені без гербіцидів овочі та зелень. За них доведеться заплатити більше, та ваше самопочуття та здоров’я коштують значно дорожче. Аргументи в "органічних" фермерів залізні: ціна обґрунтована чималими затратами – імпортне насіння, органічні добрива. Нині в Україні майже 200 виробників органіки. Вони працюють за європейськими стандартами і мають відповідні сертифікати. Але тільки 10 з цих виробників займаються вирощуванням огірків та помідорів. Архітектор – за фахом, фермер – за покликанням. Олександр Корольов 3 роки тому побудував чотири теплиці. Тоді ж і отримав швейцарський сертифікат якості. Відтоді цілорічно вирощує органічні овочі. Каже: попри те, що така їжа майже вдвічі дорожча – клієнтів у нього не бракує. Олександр КОРОЛЬОВ, власник органічного господарства: "Огурец сегодня стоит порядка 100 гривен за килограмм. Заказывают, в основном, люди, которые думают о своем здоровье, которые ведут здоровый образ жизни". Ціна висока, бо затрати чималі. Адже виростити натуральне складно – насіння лише імпортне, добрива дорогі, та й врожайність при органічному виробництві значно менша. Економлять тут тільки на теплі. Теплиця – під землею, на глибині 2,5 метри. Тож потребує в рази менше енергії. Бо максимально акумулює і використовує сонячну. Нині органічні овочі та зелень можна купити не лише на фермах. Продукція, хоча й у невеликих обсягах, але з’являється у спеціалізованих крамницях. На кожному органічному товарі – відповідне маркування, так званий "органічний євролисток". Продавець каже: такими овочами, зазвичай, цікавляться іноземці. Українці ж здебільшого просто не знають, що воно таке – органічне. Відповідно до даних єдиного українського сертифікаційного органу, нині в Україні – майже 200 виробників органіки. І тільки 10 із них вирощують органічні огірки та помідори. Свою продукцію не експортують. Фермери працюють лише на внутрішній ринок і сподіваються: настане час - і українців більше цікавитиме вирощене без хімікатів, барвників та синтетичних домішок.





    Схожі новини
  • Українські овочі завойовують іноземні ринки
  • Купувати овочі лише на санкціонованих ринках закликають українців медики
  • Модна органіка
  • Продукти з іншою долею
  • В дорогі "органічні" продукти теж підмішують хімію

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Нині в Україні майже 200 виробників органіки


"Факти" розпочинають серіал про органічне життя. І перша наша розповідь про вирощені без гербіцидів овочі та зелень. За них доведеться заплатити більше, та ваше самопочуття та здоров’я коштують значно дорожче. Аргументи в "органічних" фермерів залізні: ціна обґрунтована чималими затратами – імпортне насіння, органічні добрива. Нині в Україні майже 200 виробників органіки. Вони працюють за європейськими стандартами і мають відповідні сертифікати. Але тільки 10 з цих виробників займаються вирощуванням огірків та помідорів. Архітектор – за фахом, фермер – за покликанням. Олександр Корольов 3 роки тому побудував чотири теплиці. Тоді ж і отримав швейцарський сертифікат якості. Відтоді цілорічно вирощує органічні овочі. Каже: попри те, що така їжа майже вдвічі дорожча – клієнтів у нього не бракує. Олександр КОРОЛЬОВ, власник органічного господарства: "Огурец сегодня стоит порядка 100 гривен за килограмм. Заказывают, в основном, люди, которые думают о своем здоровье, которые ведут здоровый образ жизни". Ціна висока, бо затрати чималі. Адже виростити натуральне складно – насіння лише імпортне, добрива дорогі, та й врожайність при органічному виробництві значно менша. Економлять тут тільки на теплі. Теплиця – під землею, на глибині 2,5 метри. Тож потребує в рази менше енергії. Бо максимально акумулює і використовує сонячну. Нині органічні овочі та зелень можна купити не лише на фермах. Продукція, хоча й у невеликих обсягах, але з’являється у спеціалізованих крамницях. На кожному органічному товарі – відповідне маркування, так званий "органічний євролисток". Продавець каже: такими овочами, зазвичай, цікавляться іноземці. Українці ж здебільшого просто не знають, що воно таке – органічне. Відповідно до даних єдиного українського сертифікаційного органу, нині в Україні – майже 200 виробників органіки. І тільки 10 із них вирощують органічні огірки та помідори. Свою продукцію не експортують. Фермери працюють лише на внутрішній ринок і сподіваються: настане час - і українців більше цікавитиме вирощене без хімікатів, барвників та синтетичних домішок.





Схожі новини
  • Українські овочі завойовують іноземні ринки
  • Купувати овочі лише на санкціонованих ринках закликають українців медики
  • Модна органіка
  • Продукти з іншою долею
  • В дорогі "органічні" продукти теж підмішують хімію

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.