Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, племінний завод ТОВ «Агропрайм Холдинг» торік на 34% збільшив обсяг продажів племінних тварин. Головний технолог підприємства Василь Лимар переконаний, що таких результатів вдалося досягти завдяки стабільній якості продукції та вдосконаленню клієнтського сервісу. Покращення якості поголів’я У січні 2014 року на племінний завод ТОВ «Агропрайм Холдинг» були завезені племінні свинки та кнури французької генетичної компанії Gene+. Вибір зупинили саме на цих тваринах, бо вони поєднують у собі найкращі кількісні та якісні показники....
ДокладнішеІнтерес до натуральної годівлі тварин свідчить про те, що вітчизняні виробники все частіше замислюються над якістю продукції, яку вони випускають. Якість і безпечність кінцевих продуктів залежить від низки факторів: здоров’я тварин, умов утримання, годівлі, програми вакцинації тощо. Ці фактори взаємопов’язані, та кожен важливий по-своєму. Годівля – один із найважливіших та, водночас, затратних факторів впливу, бо зазвичай витрати на годівлю становлять 60-70% від загальних витрат. Тому, аналізуючи ефективність годівлі, в першу чергу звертають увагу на показник конверсії корму. З...
ДокладнішеВибір станкового обладнання для укомплектування свинокомплексу розпочинається з пошуку відповіді на два стратегічних питання: яку ви обрали систему утримання тварин і свиней якої генетики ви плануєте вирощувати на свинокомплексі. Стосовно генетики: річ в тому, що свиноматки різних генетичних компаній у дорослому віці мають різну довжину тулуба, і ви можете зіштовхнутися з проблемою того, що ваша доросла свиноматка просто не поміститься у станок або їй у ньому буде дуже незручно, що матиме істотний вплив на її продуктивність. Довжину станка вже треба враховувати на етапі проектування...
ДокладнішеУспіх кожного підприємства по виробництву свинини – це здорове високопродуктивне маточне поголів’я. Отримання від свиноматки 26-28 поросят за рік забезпечує виробництво 2,5 тонн м ’ яса на основну свиноматку. Для цього в умовах інтенсивного виробництва необхідно проводити заміну основного стада щорік на рівні 40-45%, тобто майже наполовину. Ремонтна свинка – особлива тварина Для отримання відгодівельного молодняка вагою 110-115 кг віком 160-170 днів потрібно створити всі необхідні умови. Насамперед, забезпечити якісну годівлю і відповідний мікроклімат. Для цього, в свою чергу, потрібні дороге...
ДокладнішеПерша в Україні ферма-нуклеус з розведення чистих ліній племінних свиней «Серволюкс-Генетик» ( //www.servolux.com.ua/ ) розширює потужності. Сьогодні на території вже працюючого свинокомплексу тривають завершальні роботи з будівництва і обладнання ще одного приміщення , і вже зовсім скоро на нов ий свинокомплекс поставлять 350 племінних тварин . За словами генерального директора корпорації «Тваринпром» Сергія Гнатюка, останніми роками в Україні свинарство динамічно розвивається. «Хоча при цьому маємо негативний показник - щороку 500 сільгосппідприємств в Україні припиняють займатися свинарством,...
Докладніше«Гермітаж Дженетікс» - один із найбільших постачальників високоякісної генетики свиней на український ринок: за чотири роки в наші господарства завезено понад 7 8 00 племінних тварин. Генетична компанія «Гермітаж Дженетікс» входить до десятки найвідоміших генетичних компаній світу та експортує свою продукцію в більш ніж 36 країн. З 1958 р. компанія виробляє тварин високого статусу здоров’я та високої продуктивності. Компанія тісно працює зі своїми клієнтами, виробляючи племінних свиней світового рівня з високими показниками, що, в свою чергу, дає відмінні показники туші й максимальні...
ДокладнішеЯк відомо, у наш час перший випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), який досить швидко ліквідували, був зареєстрований на території України в Запорізькій області в 2012 році. На сьогодні зареєстровано три неблагополучні пункти на Луганщині (з 6.01.2014 р., 2 спалахи – серед диких свиней, один – серед домашніх свиней (загинуло 5 голів)). Хвороба поширена в сусідніх з Україною державах – у Російській Федерації, Республіці Білорусь та Литві. Найбільший ризик природного заносу АЧС в Україну існує з Південного федерального округу РФ. Причина - формування у 2009 р. на території...
ДокладнішеЗростаючий попит на продукти тваринництва, нестабільність і постійне зростання цін на кормову базу вимагають у виробників дотримання умов оптимального виробництва для забезпечення високої продуктивності тварин. Шукаючи вихід із ситуації, все більше виробників звертаються до включення фітогенних добавок у програми годівлі. Сьогодні близько 70-80% компаній зі всього світу використовують чи, принаймні, спробували застосовувати фітогенні продукти у годівлі тварин і птиці. Серед фітогенів є безліч рослин, які виступають у ролі натуральних стимуляторів росту для сільськогосподарських тварин: орегано,...
ДокладнішеЗ 1 січня 2011 року деякі мережі супермаркетів вирішили продавати продукцію, отриману лише від тих свиней, що не були фізично кастровані. Один із основних факторів, що впливають на неприємний запах кнура, - рівень андростенону в тушах некастрованих кнурів. Він в основному залежить від забійної ваги/віку (зрілість свині). Пол Аллен, головний науковий співробітник у галузі хімії харчових продуктів і технології в науково-дослідному центрі продовольства Teagasc (Дублін, Ірландія) і Патрік Варлі, координатор досліджень і розробок в Hermitage Genetics Ltd , провели дослідження: чи справді рівні...
ДокладнішеСвинарство - одна з найбільш перспективних галузей в агробізнесі. Вона забезпечує продуктами харчування мало не весь світ. Чи не щодня світові лідери з вирощування та виробництва свинини удосконалюють знання, технології, аби збільшити виробництво, зробивши його ефективнішим і менш затратним. Виробництво товарної свинини умовно можна поділити на два етапи: виробництво товарних поросят - репродуктор - та вирощування їх до забійної ваги – відгодівельник. Найприбутковіша – друга фаза, стверджує директор ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», доцент кафедри генетики сільськогосподарських тварин Херсонського ДАУ...
Докладніше