Аграрний тиждень. Україна
» » В Україні розпочалася серія семінарів щодо впровадження системи HACCP
» » В Україні розпочалася серія семінарів щодо впровадження системи HACCP

    В Україні розпочалася серія семінарів щодо впровадження системи HACCP


    Українська зернова асоціація (УЗА) за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочала серію безкоштовних навчальних семінарів для представників елеваторів щодо впровадження системи HACCP. Такі навчання відбудуться у 10-ти містах України: Києві, Вінниці, Полтаві, Кропивницькому, Тернополі. Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Херсоні та Одесі. Перший практичний семінар розпочався сьогодні, 2 березня 2018 року, у Києві.

    Починаючи з 20 вересня 2018 року впровадження системи HACCP є обов’язковим для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), тому такі практичні семінари – актуальні.

    Окрім того, Держпродспоживслужба як основний регулятор ринку в Україні здійснює державний контроль за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP). Тому, починаючи з 20 вересня 2018 року Держпродспоживслужба перевірятиме потужності, що провадять діяльність з харчовими продуктами на предмет впровадження системи HACCP.

    Система НАССР – це інструмент управління, який можна застосувати до широкого кола простих та складних операцій, і не обмежується великими організаціями. Основною метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу». Таким чином, впровадження системи НАССР на елеваторах не лише гарантуватиме безпечність українського зерна під час зберігання та транспортування, але і забезпечить конкурентні переваги та інвестиційну привабливість підприємства, а також підвищить економічний інтерес до українського зерна на міжнародній арені.

    Довідково:

    HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

    20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Також, 21 грудня 2017 ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», відповідно до якого, вимоги по впровадженню системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів, що вступає в дію з січня 2020 року.

    За матеріалами Держпродспоживслужби





    Схожі новини
  • Фахівці українських елеваторів вивчають систему HACCP
  • В 10 містах України безкоштовно розкажуть як впровадити систему HACCP на елеваторах
  • Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

В Україні розпочалася серія семінарів щодо впровадження системи HACCP


Українська зернова асоціація (УЗА) за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочала серію безкоштовних навчальних семінарів для представників елеваторів щодо впровадження системи HACCP. Такі навчання відбудуться у 10-ти містах України: Києві, Вінниці, Полтаві, Кропивницькому, Тернополі. Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Херсоні та Одесі. Перший практичний семінар розпочався сьогодні, 2 березня 2018 року, у Києві.

Починаючи з 20 вересня 2018 року впровадження системи HACCP є обов’язковим для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), тому такі практичні семінари – актуальні.

Окрім того, Держпродспоживслужба як основний регулятор ринку в Україні здійснює державний контроль за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP). Тому, починаючи з 20 вересня 2018 року Держпродспоживслужба перевірятиме потужності, що провадять діяльність з харчовими продуктами на предмет впровадження системи HACCP.

Система НАССР – це інструмент управління, який можна застосувати до широкого кола простих та складних операцій, і не обмежується великими організаціями. Основною метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу». Таким чином, впровадження системи НАССР на елеваторах не лише гарантуватиме безпечність українського зерна під час зберігання та транспортування, але і забезпечить конкурентні переваги та інвестиційну привабливість підприємства, а також підвищить економічний інтерес до українського зерна на міжнародній арені.

Довідково:

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Також, 21 грудня 2017 ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», відповідно до якого, вимоги по впровадженню системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів, що вступає в дію з січня 2020 року.

За матеріалами Держпродспоживслужби





Схожі новини
  • Фахівці українських елеваторів вивчають систему HACCP
  • В 10 містах України безкоштовно розкажуть як впровадити систему HACCP на елеваторах
  • Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР
  • ЄС сприяє проведенню навчань майбутніх аудиторів з безпечності харчових продуктів в Україні
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2024 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    March 2024    »
    MonTueWedThuFriSatSun
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031