Аграрний тиждень. Україна
» » На ринку сої виявлено "сірих" гравців
» » На ринку сої виявлено "сірих" гравців

На ринку сої виявлено "сірих" гравців


На ринку сої виявлено "сірих" гравцівНа українському ринку сої працюють як легальні, так і "сірі” гравці. Останні не декларуються тому, що вирощують генетично модифікований продукт (ГМО). Про це повідомила керівник регіонального представництва асоціації "Дунайська соя" в Україні Оксана Просоленко, передає УНН із посиланням на прес-службу асоціації.

"Вирощування генетично модифікованих культур в Україні є нелегальним, оскільки сьогодні немає жодної офіційно зареєстрованої ГМ-лінії, що дозволяло б нам вирощувати такі сільгоспкультури", – зауважила вона.

Працювати в законному полі набагато дорожче, розповіла експерт. Легальні гравці несуть додаткові витрати, збуваючи українцями не ГМО продукт, додала Просоленко.

"У загальному вітчизняний виробник по всій технології виробництва несе витрати, які можуть сягати від 10 євро/тонна до 15 євро/тонна", – розповіла вона.





Схожі новини
  • В Україні ГМО офіційно не вирощуються - експерт
  • ВР має намір дозволити маркувати продукти тільки, якщо в них міститься понад 0,9% ГМО
  • У 2011 році ГМО культури вирощували рекордна кількість фермерів – 16,7 млн. осіб
  • Українські сири Європа пускає на виробництво дешевих сортів - експерт
  • Експерт: Скоро наклейки "без ГМО" почнуть ліпити на туалетний папір

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.