Аграрний тиждень. Україна
» » Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства
» » Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства

    Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства


    Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства23 листопада Syngenta в Україні у партнерстві зі страховою компанією PZU презентувала оновлену програму індексного страхування «МетеоЗахист» для 2019 року та результати роботи за три попередні сезони. У новому сезоні українські аграрії отримають додаткову опцію зі страхування врожаю у період його збору, а також можливість участі у програмі дрібних господарств.

    Українські сільгоспвиробники й аграрії усього світу дедалі більше відчувають вплив глобальної зміни клімату. Чи не кожний сезон як самі виробники, так і експерти агросфери відмічають екстремальні погодні умови, не характерні для тих чи інших регіонів — від критичних посух і сильних морозів без снігу донадмірних злив і градів. За прогнозами погодних фахівців, такі явища, на жаль, у майбутньому лише посилюватимуться.

    Сільгоспвиробники та компанії — розробники аграрних рішень усвідомлюють необхідність ефективних інструментів управління погодними ризиками. Одним із таких інструментів стала програма індексного страхування «МетеоЗахист», розроблена експертами компанії Syngenta та її глобальними і локальними партнерами.

    Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства«Пілотний проект розпочав свою роботу з 2016 року у Харківській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Ми побачили, що цей інструмент був дуже позитивно сприйнятий ринком. Аналізуючи відгуки й запити сільгоспвиробників, а також перші отримані результати, на наступний сезон ми розширили опції та географію програми і охопили весь південь та схід країни, загалом понад 100 тис. га. Цьогоріч програма «МетеоЗахист» запрацювала у центральних регіонах й усього покрила вже 420 тис. га. Потреба у надійному страховому продукті дедалі зростає, тому у сезоні-2019 програма індексного страхування розширить свої можливості та стане доступною і для аграріїв західних областей», — коментує Роман Хрипко, керівник напряму Захист від агрономічних ризиків в Східній Європі компанії Syngenta.

    За даними аналітичного дослідження «Ринок агрострахування України в 2018 андертайтинговому році», проведеного IFC (Міжнародна фінансова корпорація) і Міністерством аграрної політики та продовольства України, кількість застрахованих посівних площ у 2018 році в Україні становить 1.4 млн. га. З них 420 тис. га були застраховані через програму «МетеоЗахист». А це означає, що компанія Syngenta з програмою індексного страхування покрила 30% загальної площі застрахованих посівів в Україні.

     

    Розмір страхового відшкодування, що отримали фермери від традиційного страхування за сезон-2018, становить 5,7 млн грн, у той час як завдяки проекту «МетеоЗахист» сільгоспвиробникам компенсували 29,4 млн грн, що в 5 разів більше. Основна частка виплат прийшлася на агровиробників південних і східних областей, які зазнали суттєвих втрат урожаю пшениці через посушливі умови в період цвітіння і наливу зерна.

     

    Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарстваАндрій Заріпов, експерт з питань агрострахування проекту «Розивток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії, IFC погоджується, що проект індексного страхування від Syngenta наразі немає аналогів на українському ринку: «Syngenta виступила піонером у агрострахуванні, надавши своїм клієнтам можливість користування інноваційними страхових продуктами, як індекси погоди – що наразі є найбільш стрімко зростаючим страховим продуктом у світі. Експерти IFC всіляко підтримували Syngenta у процесі створення програми, що безумовно відповідає найкращім світовим вимогам та стандартам.»

     

    Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарстваЙого думку поділяє також Альона Гальцова, директорка управління міжнародного страхування компанії PZU: «Аграрний сектор є одним із найбільш ризикових видів бізнесу, оскільки його розвиток залежить не тільки від ринкового середовища, фінансово-економічної ситуації, законодавчої бази, але й від погодно-кліматичних умов. PZU Україна пишається фактом створення та ефективного провадження Програми Індексного Страхування врожаю, не тільки як власним досягненням, але і як інноваційним кроком у розвитку ринку страхових послуг сучасної України.» Цього літа аграрії зіткнулися з проблемою рясних опадів у період збирання врожаю, що погіршило якість зернових. За даними більшості відкритих джерел, частка продовольчої пшениці дуже скоротилася через зараження зерна альтернаріозом і сажкою, що були спровоковані надмірною вологою під час збирання врожаю. Дослухаючись до нарікань і побажань самих аграріїв, експерти компанії та її партнери розробили погодний індекс від ризику надлишкових опадів у період збирання врожаю. Ця опція буде найбільш актуальною для фермерів західного і північного регіонів.


    За словами Романа Хрипка, в рамках програми у новому сезоні з’явиться ще одна додаткова перевага — фахівці напряму Захист від агрономічних ризиків запустять пілотний проект «МетеоЗахист» для дрібних фермерів (від 50 до 500 га) у Харківській та Луганській областях. Цей сегмент також інтенсивно інвестує в технології компанії та бажає отримувати надійний захист своїх урожаїв від погодних ризиків. «За допомогою індексного страхування ми можемо надати їм таку можливість, підтверджуючи наші наміри бути найнадійнішим партнером і постачальником якісних продуктів і послуг на агроринку», — стверджує пан Хрипко.

     

    В компанії наголошують, що не відстають від сучасного digital тренду. Саме тому одним із очікуваних кроків для команди Захисту від агрономічних ризиків стала розробка нової цифрової онлайн-платформи, яка є зрозумілою і зручною у користуванні з будь-якого пристрою, що значно спростить процес підключення до програми і, окрім основного функціоналу, надасть можливість використовувати додаткові інструменти, як-от перегляд прогнозу погоди від акредитованого постачальника погодних даних MeteoBlue з професійними порадами і рекомендаціями щодо застосування аграрних рішень. Нова платформа також дозволить автоматизувати взаємини з дистриб'юторами і страховими партнерами.

     

    Про індексне страхування

     

    У центрі механізму програми знаходиться індекс — спеціальний показник, що характеризує вплив інтенсивності певного ризику на врожайність культури. Граничне значення цього показника характеризує настання страхового випадку і відповідає критичній втраті врожайності для сільгоспвиробника, котра визначається ще під час розробки страхового продукту. Індекс повинен дуже точно показувати, як саме певний ризик впливає на врожайність культури, і це переважно залежить від якості розробки страхового продукту, а саме даних, математичної моделі тощо.

    Важливо розуміти, що індекс не завжди може показувати абсолютно точні дані про стан поля, він відображає загальну тенденцію. В результаті можуть бути випадки, коли індекс показує виплату, а врожайність при цьому хороша або ж навпаки. Однак у рамках програми «МетеоЗахист» точка метеоданих для фіксації індексу є ділянкою 15 х 15км, що вважається цілком прийнятною площею для страхування від посухи або надмірних опадів. Адже ці погодні явища охоплюють порівняно велику територію.

     

    Для довідки: Syngenta — це провідна агрохімічна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин. Ми рішучі у своїх намірах зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад. Щоб дізнатися більше, будь ласка, зайдіть на: www.syngenta.com та www.goodgrowthplan.com. Приєднуйтесь до нас у Twitter® www.twitter.com/Syngenta

     





    Схожі новини
  • Страхування від погодних ризиків в Україні працює!
  • Аграріям пропонують індексне страхування
  • Допоможуть програми «Фінансових рішень»
  • Ліміт довіри від компанії «Сингента»
  • Аграріям посилять захист

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства


Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства23 листопада Syngenta в Україні у партнерстві зі страховою компанією PZU презентувала оновлену програму індексного страхування «МетеоЗахист» для 2019 року та результати роботи за три попередні сезони. У новому сезоні українські аграрії отримають додаткову опцію зі страхування врожаю у період його збору, а також можливість участі у програмі дрібних господарств.

Українські сільгоспвиробники й аграрії усього світу дедалі більше відчувають вплив глобальної зміни клімату. Чи не кожний сезон як самі виробники, так і експерти агросфери відмічають екстремальні погодні умови, не характерні для тих чи інших регіонів — від критичних посух і сильних морозів без снігу донадмірних злив і градів. За прогнозами погодних фахівців, такі явища, на жаль, у майбутньому лише посилюватимуться.

Сільгоспвиробники та компанії — розробники аграрних рішень усвідомлюють необхідність ефективних інструментів управління погодними ризиками. Одним із таких інструментів стала програма індексного страхування «МетеоЗахист», розроблена експертами компанії Syngenta та її глобальними і локальними партнерами.

Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарства«Пілотний проект розпочав свою роботу з 2016 року у Харківській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Ми побачили, що цей інструмент був дуже позитивно сприйнятий ринком. Аналізуючи відгуки й запити сільгоспвиробників, а також перші отримані результати, на наступний сезон ми розширили опції та географію програми і охопили весь південь та схід країни, загалом понад 100 тис. га. Цьогоріч програма «МетеоЗахист» запрацювала у центральних регіонах й усього покрила вже 420 тис. га. Потреба у надійному страховому продукті дедалі зростає, тому у сезоні-2019 програма індексного страхування розширить свої можливості та стане доступною і для аграріїв західних областей», — коментує Роман Хрипко, керівник напряму Захист від агрономічних ризиків в Східній Європі компанії Syngenta.

За даними аналітичного дослідження «Ринок агрострахування України в 2018 андертайтинговому році», проведеного IFC (Міжнародна фінансова корпорація) і Міністерством аграрної політики та продовольства України, кількість застрахованих посівних площ у 2018 році в Україні становить 1.4 млн. га. З них 420 тис. га були застраховані через програму «МетеоЗахист». А це означає, що компанія Syngenta з програмою індексного страхування покрила 30% загальної площі застрахованих посівів в Україні.

 

Розмір страхового відшкодування, що отримали фермери від традиційного страхування за сезон-2018, становить 5,7 млн грн, у той час як завдяки проекту «МетеоЗахист» сільгоспвиробникам компенсували 29,4 млн грн, що в 5 разів більше. Основна частка виплат прийшлася на агровиробників південних і східних областей, які зазнали суттєвих втрат урожаю пшениці через посушливі умови в період цвітіння і наливу зерна.

 

Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарстваАндрій Заріпов, експерт з питань агрострахування проекту «Розивток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії, IFC погоджується, що проект індексного страхування від Syngenta наразі немає аналогів на українському ринку: «Syngenta виступила піонером у агрострахуванні, надавши своїм клієнтам можливість користування інноваційними страхових продуктами, як індекси погоди – що наразі є найбільш стрімко зростаючим страховим продуктом у світі. Експерти IFC всіляко підтримували Syngenta у процесі створення програми, що безумовно відповідає найкращім світовим вимогам та стандартам.»

 

Компанія Syngenta презентувала Програму індексного страхування "Метео Захист" для сільгоспвиробників і запрошує до участі дрібні господарстваЙого думку поділяє також Альона Гальцова, директорка управління міжнародного страхування компанії PZU: «Аграрний сектор є одним із найбільш ризикових видів бізнесу, оскільки його розвиток залежить не тільки від ринкового середовища, фінансово-економічної ситуації, законодавчої бази, але й від погодно-кліматичних умов. PZU Україна пишається фактом створення та ефективного провадження Програми Індексного Страхування врожаю, не тільки як власним досягненням, але і як інноваційним кроком у розвитку ринку страхових послуг сучасної України.» Цього літа аграрії зіткнулися з проблемою рясних опадів у період збирання врожаю, що погіршило якість зернових. За даними більшості відкритих джерел, частка продовольчої пшениці дуже скоротилася через зараження зерна альтернаріозом і сажкою, що були спровоковані надмірною вологою під час збирання врожаю. Дослухаючись до нарікань і побажань самих аграріїв, експерти компанії та її партнери розробили погодний індекс від ризику надлишкових опадів у період збирання врожаю. Ця опція буде найбільш актуальною для фермерів західного і північного регіонів.


За словами Романа Хрипка, в рамках програми у новому сезоні з’явиться ще одна додаткова перевага — фахівці напряму Захист від агрономічних ризиків запустять пілотний проект «МетеоЗахист» для дрібних фермерів (від 50 до 500 га) у Харківській та Луганській областях. Цей сегмент також інтенсивно інвестує в технології компанії та бажає отримувати надійний захист своїх урожаїв від погодних ризиків. «За допомогою індексного страхування ми можемо надати їм таку можливість, підтверджуючи наші наміри бути найнадійнішим партнером і постачальником якісних продуктів і послуг на агроринку», — стверджує пан Хрипко.

 

В компанії наголошують, що не відстають від сучасного digital тренду. Саме тому одним із очікуваних кроків для команди Захисту від агрономічних ризиків стала розробка нової цифрової онлайн-платформи, яка є зрозумілою і зручною у користуванні з будь-якого пристрою, що значно спростить процес підключення до програми і, окрім основного функціоналу, надасть можливість використовувати додаткові інструменти, як-от перегляд прогнозу погоди від акредитованого постачальника погодних даних MeteoBlue з професійними порадами і рекомендаціями щодо застосування аграрних рішень. Нова платформа також дозволить автоматизувати взаємини з дистриб'юторами і страховими партнерами.

 

Про індексне страхування

 

У центрі механізму програми знаходиться індекс — спеціальний показник, що характеризує вплив інтенсивності певного ризику на врожайність культури. Граничне значення цього показника характеризує настання страхового випадку і відповідає критичній втраті врожайності для сільгоспвиробника, котра визначається ще під час розробки страхового продукту. Індекс повинен дуже точно показувати, як саме певний ризик впливає на врожайність культури, і це переважно залежить від якості розробки страхового продукту, а саме даних, математичної моделі тощо.

Важливо розуміти, що індекс не завжди може показувати абсолютно точні дані про стан поля, він відображає загальну тенденцію. В результаті можуть бути випадки, коли індекс показує виплату, а врожайність при цьому хороша або ж навпаки. Однак у рамках програми «МетеоЗахист» точка метеоданих для фіксації індексу є ділянкою 15 х 15км, що вважається цілком прийнятною площею для страхування від посухи або надмірних опадів. Адже ці погодні явища охоплюють порівняно велику територію.

 

Для довідки: Syngenta — це провідна агрохімічна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин. Ми рішучі у своїх намірах зберегти родючі землі від деградації, сприяти підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад. Щоб дізнатися більше, будь ласка, зайдіть на: www.syngenta.com та www.goodgrowthplan.com. Приєднуйтесь до нас у Twitter® www.twitter.com/Syngenta

 





Схожі новини
  • Страхування від погодних ризиків в Україні працює!
  • Аграріям пропонують індексне страхування
  • Допоможуть програми «Фінансових рішень»
  • Ліміт довіри від компанії «Сингента»
  • Аграріям посилять захист

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.