Аграрний тиждень. Україна
» » Микола Присяжнюк: «Ініціатива «Рідне село» покликана мінімізувати урбанізацію та підтримати сільських голів»
» » Микола Присяжнюк: «Ініціатива «Рідне село» покликана мінімізувати урбанізацію та підтримати сільських голів»

Микола Присяжнюк: «Ініціатива «Рідне село» покликана мінімізувати урбанізацію та підтримати сільських голів»


Стратегія соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село» є однією з найбільш важливих, але й найбільш складних ініціатив Уряду. Втім, її реалізація допоможе підняти зайнятість населення у селі, сприятиме зростанню доходів селян та посилить позиції сільського голови у процесі соціального та економічного розвитку регіону. Про це сьогодні, 15 травня, повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.
«Наразі Уряд ставить завдання підтримувати програми, які націлені на вирішення найбільш актуальних проблем аграрного сектору. По-перше - соціальне зобов’язання Уряду зупинити тенденцію занепаду на селі, по-друге, налагодити співпрацю держави з сільською громадою, і по-третє, дати змогу дрібним та середнім сільським виробникам прибутково продавати свою продукцію на ринку», - повідомив Міністр.
За словами очільника Мінагрополітики, презентована ініціатива «Рідне село» повинна залучити сільського голову до активної участі у розвитку села та його економічного зростання.
«Ми не можемо спокійно дивитися, як сільський голова стоїть на узбіччі економічного та соціального процесу на селі. Він сьогодні не очолює громаду, а навпаки, стоїть осторонь, неспроможний внести суттєві зміни. Тому сьогодні Уряд зосередив свою увагу на розробці програми згідно ініціативи «Рідне село», розуміючи що це єдино можливий шлях надати економічне підґрунтя для стабілізації соціальної сфери. Наше завдання – зменшити масову урбанізацію та фінансово мотивувати повернення людей на село», - зазначив Микола Присяжнюк.





Схожі новини
  • презентація пілотного проекту заготівельно-збутової мережі «Рідне село» в місті Києві.
  • Микола Присяжнюк: Головне спрямування Ініціативи «Рідне село» – підвищення добробуту сільських мешканців
  • Микола Присяжнюк: «Соціальне зобов’язання держави – зупинити занепад на селі»
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток малих підприємств на селі є стимулом до соціального зростання регіонів»
  • Микола Присяжнюк: «Реалізація ініціативи «Рідне село» сприятиме формуванню середнього класу в українському селі»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.