На сьогодні забезпечення населення високоякісними продуктами харчування тваринного походження є одним із найактуальніших питань для продовольчої безпеки держави. Тому виробники мають дотримуватися науково обґрунтованих вимог до рецептури, обов’язково перевіряти якість виробів у спеціальних лабораторіях. Також продукція переробних підприємств підлягає обов’язковому контролю з боку відповідних державних органів. Своєю чергою, споживачі повинні звертати увагу на маркування цієї продукції.
Українські споживачі віддають перевагу продуктам харчування вітчизняного виробництва. Тому питання їхньої якості та безпечності є надзвичайно актуальним для продовольчої безпеки держави. І на сьогодні в Україні створені оптимальні умови для виробництва високоякісної харчової продукції.
Так, в Україні існують науково обґрунтовані вимоги до продукції, які закріплені в нормах ДСТУ. Разом із тим, під час виготовлення продукції виробники розробляють власну рецептуру з використанням новітніх технологій. Однак такі технічні умови обов’язково проходять перевірку на відповідність чинному законодавству, технічним регламентам, потребам споживачів тощо. Крім цього, нові молочні та м’ясні продукти повинні отримати оцінку Центральної галузевої дегустаційної комісії з оцінювання якості м'ясо-молочних продуктів у системі Міністерства аграрної політики та продовольства України.
А для встановлення єдиних обов’язкових вимог до сировини, ведення технологічного процесу, зберігання, реалізації та утилізації тощо у Мінагрополітики підготували проекти технічних регламентів на продукцію тваринного походження.
Своєю чергою, аби вберегтися від небезпечних продуктів харчування, споживачам необхідно звертати увагу на маркування продукції та віддавати перевагу харчовим продуктам, виготовленим за державними стандартами. Це зменшить ризик вживання неякісної харчової продукції.