Аграрний тиждень. Україна
» » Свинарство — на межі катастрофи
» » Свинарство — на межі катастрофи

    Свинарство — на межі катастрофи


    Українська галузь свинарства — на межі катастрофи, такої думки дотримуються вітчизняні виробники
    Про це йшлося у рамках прес-конференції, передає Асоціація свинарів України.
    Підтримав «колег по цехові» Олександр Вахнован, керівник відділу свинарства ТОВ «Аграрна компанія 2004».
    «Свинарство — невід’ємна частина доходів бюджету, і регіонального, і країни в цілому. Але на сьогодні сама галузь на межі катастрофи. Причина тому очевидна — ціна на ринку занизька. Маю на увазі собівартість до виробництва», — зазначив він.
    За словами пана Олександра, прибутковість виробників «на нулі», а більшість з них взагалі працюють «у мінус».
    «2015 пройшов з великими коливаннями (спалахи АЧС, "скачки" цін на зернові, нестабільний новий урожай). А початок 2016-го показує що ми йдемо донизу. Через дорогі корми зростає собівартість виробництва, а ціна на м’ясо навпаки падає. Так, свинина І-ї категорії коштує на ринку 24-26 грн/кг, її собівартість — 24-25 гривень».
    Серед причин кризової ситуації на ринку Олександр Вахнован назвав кілька факторів, зокрема, російське ембарго та «відповідь» України.
    «Традиційно Росія була головним експортним напрямком великих українських виробників, після її "закриття" останнім довелося повертатися на внутрішній ринок. Як це зробити? Двома шляхами: чимось зацікавити покупця або знизити ціну. Очевидно, що вони обрали останнє», — пояснив він.
    Друга причина — платоспроможність населення.
    «Від 2013, споживання на душу населення скоротилося вдвічі — до 15 кг. Все тому, що у споживачів немає грошей. Сюди ж можна додати і коливання валютного курсу — зарплати відчутно скоротилися», — додав пан Олександр.
    //agravery.com/uk/posts/show/virobniki-nazvali-pricini-krizi-u-svinarstvi





    Схожі новини
  • Андрій Дикун: «Майбутнє за сучасними господарствами, які зможуть виробляти якісне молоко у вигідних з комерційної точки зору обсягах»
  • Популярність зумовлена прибутковістю
  • Свинарство України очима іноземців
  • Ціна на цукор зросте у другому півріччі маркетингового року
  • Великі шанси у маленького українського свинарства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Свинарство — на межі катастрофи


Українська галузь свинарства — на межі катастрофи, такої думки дотримуються вітчизняні виробники
Про це йшлося у рамках прес-конференції, передає Асоціація свинарів України.
Підтримав «колег по цехові» Олександр Вахнован, керівник відділу свинарства ТОВ «Аграрна компанія 2004».
«Свинарство — невід’ємна частина доходів бюджету, і регіонального, і країни в цілому. Але на сьогодні сама галузь на межі катастрофи. Причина тому очевидна — ціна на ринку занизька. Маю на увазі собівартість до виробництва», — зазначив він.
За словами пана Олександра, прибутковість виробників «на нулі», а більшість з них взагалі працюють «у мінус».
«2015 пройшов з великими коливаннями (спалахи АЧС, "скачки" цін на зернові, нестабільний новий урожай). А початок 2016-го показує що ми йдемо донизу. Через дорогі корми зростає собівартість виробництва, а ціна на м’ясо навпаки падає. Так, свинина І-ї категорії коштує на ринку 24-26 грн/кг, її собівартість — 24-25 гривень».
Серед причин кризової ситуації на ринку Олександр Вахнован назвав кілька факторів, зокрема, російське ембарго та «відповідь» України.
«Традиційно Росія була головним експортним напрямком великих українських виробників, після її "закриття" останнім довелося повертатися на внутрішній ринок. Як це зробити? Двома шляхами: чимось зацікавити покупця або знизити ціну. Очевидно, що вони обрали останнє», — пояснив він.
Друга причина — платоспроможність населення.
«Від 2013, споживання на душу населення скоротилося вдвічі — до 15 кг. Все тому, що у споживачів немає грошей. Сюди ж можна додати і коливання валютного курсу — зарплати відчутно скоротилися», — додав пан Олександр.
//agravery.com/uk/posts/show/virobniki-nazvali-pricini-krizi-u-svinarstvi





Схожі новини
  • Андрій Дикун: «Майбутнє за сучасними господарствами, які зможуть виробляти якісне молоко у вигідних з комерційної точки зору обсягах»
  • Популярність зумовлена прибутковістю
  • Свинарство України очима іноземців
  • Ціна на цукор зросте у другому півріччі маркетингового року
  • Великі шанси у маленького українського свинарства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.