Аграрний тиждень. Україна
» » Свинина живою вагою продовжує дешевшати
» » Свинина живою вагою продовжує дешевшати

    Свинина живою вагою продовжує дешевшати


    Протягом другого весняного тижня ціна на свинину живою вагою продовжує послаблюватися.

    Хоча, за підсумками торгів у перші дні березня, більшість виробників змогли втримати ціну, деякі оператори ринку розписали планові обсяги на 0,5-2,5 грн/кг дешевше. Як наслідок, середній показник планових цін 10-го тижня послабився майже на 3%, порівняно попереднім значенням — до 31,3 грн/кг.

    За даними представників м’ясопереробки, закупівельна ціна на свиней І-ї категорії коливається в межах 29,5-32 грн/кг. Водночас, на Заході спостерігаються нижчі котирування — на рівні 29,5-30,5 грн/кг, у Центрі нижня межа цін вища — 30 грн/кг. Відрізняються не тільки ціни, а й настрої м’ясопереробників. Так, оператори центральних регіонів налаштовані на продовження низхідного руху та очікують консолідації ціни в усіх регіонах на рівні, вже досягнутому в західних областях. В цей же час, їхні колеги з цієї частини країни зазначають, що послаблення цін до існуючого рівня є надто критичним для більшості виробників. Тому, на їхню думку, ціна має дещо реабілітуватися для нормальної роботи ринку.
    Одностайні м’ясопереробники лише у тому, що реалізація свинини наразі є досить слабкою. Згідно коментарів постачальників столичних торгівельних мереж, попит на м’ясо свиней напередодні Міжнародного жіночого дня цьогоріч щонайменше на 30% поступається минулорічному. Їхні колеги з інших регіонів відзначають аналогічну тенденцію не тільки по реалізації охолодженого, а й ковбасних виробів середнього та нижчого цінових сегментів.
    Побутує думка, що укріплення ціни на рівні 30-31 грн/кг може дещо стабілізувати продажі.
    Зазначимо, що чинником, що стримує падіння цін на живець, є нижча його пропозиція, тоді як просідання цін, зокрема у Західних регіонах, дещо стимулює і зменшення споживання м’яса у період передвеликоднього посту.

    Рітейл
    Як зазначали представники м’ясопереробної галузі, цьогорічне свято весни не відгукнулося сплеском споживчого попиту на свинину. З одного боку, такі ситуативні сплески вже кілька років поспіль минають малопомітно, з іншого — винний і календар, адже торік понеділок, який передував 8-му березня був оголошений вихідним у більшості організації. А тривалі вихідні — завжди привід активніше святкувати, в тому числі й зі стравами зі свинини.
    Щодо роздрібної торгівлі, то ціни на свинячі відруби інтегрували пониження як закупівельних, так і оптово-відпускних цін. Тож на початку місяця охолоджені свинячі частини коштували на 2,5-4 грн/кг дешевше ніж наприкінці 8-го тижня.

    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Ринок живця: стабілізація триває
  • Ринок живця: крок на місці
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»
  • Свині подорожчали на 5% за тиждень
  • Попит на свинину падає

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Свинина живою вагою продовжує дешевшати


Протягом другого весняного тижня ціна на свинину живою вагою продовжує послаблюватися.

Хоча, за підсумками торгів у перші дні березня, більшість виробників змогли втримати ціну, деякі оператори ринку розписали планові обсяги на 0,5-2,5 грн/кг дешевше. Як наслідок, середній показник планових цін 10-го тижня послабився майже на 3%, порівняно попереднім значенням — до 31,3 грн/кг.

За даними представників м’ясопереробки, закупівельна ціна на свиней І-ї категорії коливається в межах 29,5-32 грн/кг. Водночас, на Заході спостерігаються нижчі котирування — на рівні 29,5-30,5 грн/кг, у Центрі нижня межа цін вища — 30 грн/кг. Відрізняються не тільки ціни, а й настрої м’ясопереробників. Так, оператори центральних регіонів налаштовані на продовження низхідного руху та очікують консолідації ціни в усіх регіонах на рівні, вже досягнутому в західних областях. В цей же час, їхні колеги з цієї частини країни зазначають, що послаблення цін до існуючого рівня є надто критичним для більшості виробників. Тому, на їхню думку, ціна має дещо реабілітуватися для нормальної роботи ринку.
Одностайні м’ясопереробники лише у тому, що реалізація свинини наразі є досить слабкою. Згідно коментарів постачальників столичних торгівельних мереж, попит на м’ясо свиней напередодні Міжнародного жіночого дня цьогоріч щонайменше на 30% поступається минулорічному. Їхні колеги з інших регіонів відзначають аналогічну тенденцію не тільки по реалізації охолодженого, а й ковбасних виробів середнього та нижчого цінових сегментів.
Побутує думка, що укріплення ціни на рівні 30-31 грн/кг може дещо стабілізувати продажі.
Зазначимо, що чинником, що стримує падіння цін на живець, є нижча його пропозиція, тоді як просідання цін, зокрема у Західних регіонах, дещо стимулює і зменшення споживання м’яса у період передвеликоднього посту.

Рітейл
Як зазначали представники м’ясопереробної галузі, цьогорічне свято весни не відгукнулося сплеском споживчого попиту на свинину. З одного боку, такі ситуативні сплески вже кілька років поспіль минають малопомітно, з іншого — винний і календар, адже торік понеділок, який передував 8-му березня був оголошений вихідним у більшості організації. А тривалі вихідні — завжди привід активніше святкувати, в тому числі й зі стравами зі свинини.
Щодо роздрібної торгівлі, то ціни на свинячі відруби інтегрували пониження як закупівельних, так і оптово-відпускних цін. Тож на початку місяця охолоджені свинячі частини коштували на 2,5-4 грн/кг дешевше ніж наприкінці 8-го тижня.

Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Ринок живця: стабілізація триває
  • Ринок живця: крок на місці
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»
  • Свині подорожчали на 5% за тиждень
  • Попит на свинину падає

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.