Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Свинина живою вагою продовжує дешевшати
АТУ»Новини»Свинина живою вагою продовжує дешевшати

    Свинина живою вагою продовжує дешевшати


    Протягом другого весняного тижня ціна на свинину живою вагою продовжує послаблюватися.

    Хоча, за підсумками торгів у перші дні березня, більшість виробників змогли втримати ціну, деякі оператори ринку розписали планові обсяги на 0,5-2,5 грн/кг дешевше. Як наслідок, середній показник планових цін 10-го тижня послабився майже на 3%, порівняно попереднім значенням — до 31,3 грн/кг.

    За даними представників м’ясопереробки, закупівельна ціна на свиней І-ї категорії коливається в межах 29,5-32 грн/кг. Водночас, на Заході спостерігаються нижчі котирування — на рівні 29,5-30,5 грн/кг, у Центрі нижня межа цін вища — 30 грн/кг. Відрізняються не тільки ціни, а й настрої м’ясопереробників. Так, оператори центральних регіонів налаштовані на продовження низхідного руху та очікують консолідації ціни в усіх регіонах на рівні, вже досягнутому в західних областях. В цей же час, їхні колеги з цієї частини країни зазначають, що послаблення цін до існуючого рівня є надто критичним для більшості виробників. Тому, на їхню думку, ціна має дещо реабілітуватися для нормальної роботи ринку.
    Одностайні м’ясопереробники лише у тому, що реалізація свинини наразі є досить слабкою. Згідно коментарів постачальників столичних торгівельних мереж, попит на м’ясо свиней напередодні Міжнародного жіночого дня цьогоріч щонайменше на 30% поступається минулорічному. Їхні колеги з інших регіонів відзначають аналогічну тенденцію не тільки по реалізації охолодженого, а й ковбасних виробів середнього та нижчого цінових сегментів.
    Побутує думка, що укріплення ціни на рівні 30-31 грн/кг може дещо стабілізувати продажі.
    Зазначимо, що чинником, що стримує падіння цін на живець, є нижча його пропозиція, тоді як просідання цін, зокрема у Західних регіонах, дещо стимулює і зменшення споживання м’яса у період передвеликоднього посту.

    Рітейл
    Як зазначали представники м’ясопереробної галузі, цьогорічне свято весни не відгукнулося сплеском споживчого попиту на свинину. З одного боку, такі ситуативні сплески вже кілька років поспіль минають малопомітно, з іншого — винний і календар, адже торік понеділок, який передував 8-му березня був оголошений вихідним у більшості організації. А тривалі вихідні — завжди привід активніше святкувати, в тому числі й зі стравами зі свинини.
    Щодо роздрібної торгівлі, то ціни на свинячі відруби інтегрували пониження як закупівельних, так і оптово-відпускних цін. Тож на початку місяця охолоджені свинячі частини коштували на 2,5-4 грн/кг дешевше ніж наприкінці 8-го тижня.

    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Ринок живця: стабілізація триває
  • Свині подорожчали на 5% за тиждень
  • Ринок живця: крок на місці
  • Попит на свинину падає
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Свинина живою вагою продовжує дешевшати

09 березень, Розділ Новини, переглядів 2 584

Протягом другого весняного тижня ціна на свинину живою вагою продовжує послаблюватися.

Хоча, за підсумками торгів у перші дні березня, більшість виробників змогли втримати ціну, деякі оператори ринку розписали планові обсяги на 0,5-2,5 грн/кг дешевше. Як наслідок, середній показник планових цін 10-го тижня послабився майже на 3%, порівняно попереднім значенням — до 31,3 грн/кг.

За даними представників м’ясопереробки, закупівельна ціна на свиней І-ї категорії коливається в межах 29,5-32 грн/кг. Водночас, на Заході спостерігаються нижчі котирування — на рівні 29,5-30,5 грн/кг, у Центрі нижня межа цін вища — 30 грн/кг. Відрізняються не тільки ціни, а й настрої м’ясопереробників. Так, оператори центральних регіонів налаштовані на продовження низхідного руху та очікують консолідації ціни в усіх регіонах на рівні, вже досягнутому в західних областях. В цей же час, їхні колеги з цієї частини країни зазначають, що послаблення цін до існуючого рівня є надто критичним для більшості виробників. Тому, на їхню думку, ціна має дещо реабілітуватися для нормальної роботи ринку.
Одностайні м’ясопереробники лише у тому, що реалізація свинини наразі є досить слабкою. Згідно коментарів постачальників столичних торгівельних мереж, попит на м’ясо свиней напередодні Міжнародного жіночого дня цьогоріч щонайменше на 30% поступається минулорічному. Їхні колеги з інших регіонів відзначають аналогічну тенденцію не тільки по реалізації охолодженого, а й ковбасних виробів середнього та нижчого цінових сегментів.
Побутує думка, що укріплення ціни на рівні 30-31 грн/кг може дещо стабілізувати продажі.
Зазначимо, що чинником, що стримує падіння цін на живець, є нижча його пропозиція, тоді як просідання цін, зокрема у Західних регіонах, дещо стимулює і зменшення споживання м’яса у період передвеликоднього посту.

Рітейл
Як зазначали представники м’ясопереробної галузі, цьогорічне свято весни не відгукнулося сплеском споживчого попиту на свинину. З одного боку, такі ситуативні сплески вже кілька років поспіль минають малопомітно, з іншого — винний і календар, адже торік понеділок, який передував 8-му березня був оголошений вихідним у більшості організації. А тривалі вихідні — завжди привід активніше святкувати, в тому числі й зі стравами зі свинини.
Щодо роздрібної торгівлі, то ціни на свинячі відруби інтегрували пониження як закупівельних, так і оптово-відпускних цін. Тож на початку місяця охолоджені свинячі частини коштували на 2,5-4 грн/кг дешевше ніж наприкінці 8-го тижня.

Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Ринок живця: стабілізація триває
  • Свині подорожчали на 5% за тиждень
  • Ринок живця: крок на місці
  • Попит на свинину падає
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.