Аграрний тиждень. Україна
» » Освіжаюче, смачне і якісне!
» » Освіжаюче, смачне і якісне!

    Освіжаюче, смачне і якісне!


    Результати щорічного тестування продукції від "АУВМ і ЗП"
    Складно уявити собі спекотне літо без достатку прохолодного і смачного морозива. Шоколадне, пломбір або з фруктовим наповнювачем, в глазурі і без, у вафельному стаканчику, ріжку або на паличці? На якому зупинитися?
    Зробити вибір і платити при цьому тільки за якісний продукт допоможуть в Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти", яка спільно з підприємствами знову протестувала морозиво та заморожені напівфабрикати українських брендів.
    Рішення про добровільне тестування двічі в рік в державних лабораторіях морозива і заморожених продуктів, що випускаються учасниками Асоціації, було прийнято ще в 2016 р на загальних зборах "АУВМ і ЗП". За цей час в лабораторіях "Укрметртестстандарт" і "Київоблстандартметрологія" було досліджено понад 50 зразків морозива і більше 30 зразків заморожених напівфабрикатів.
    Список претендентів
    У 2019 р робота в цьому напрямку була продовжена. Цього разу в торгових мережах відібрали такі зразки:
    • морозиво у вафельному стаканчику "Крем-пломбір" і морозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво" у вафельному стаканчику (обидва ТМ "Рудь", АТ "Житомирський маслозавод");
    • морозиво-пломбір у вафельному листі Laska і морозиво ескімо-пломбір "Традиції Нової Зеландії" з наповнювачем "Гранат" в кондитерській глазурі (обидва зроблені ПОГ АПВТ "Фірма Ласка");
    • морозиво пломбір у білій шоколадній глазурі "Каштан" та морозиво зі смаком вишні та ванілі з наповнювачем "Вишня" в вафельному ріжку Vivat (ТОВ "Хладопром");
    • морозиво-пломбір "На вершках і жовтках" в листової вафлі ТМ "Ласунка" і морозиво з комбінованим складом сировини Super puper зі смаком ванілі у вафельному стаканчику (ТОВ "Ласунка").
    У тестуванні також брали участь напівфабрикати в оболонці з тіста з начинками заморожені:
    • пельмені "Зі свининою" ТМ "Своя Лінія" (виготовлено на потужностях ПОГ АПВТ "Фірма Ласка").
    Незмінно якісно!
    Зразки були протестовані в ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками. Аналіз саме цих показників дає цілісну і об'єктивну картину даних якості досліджуваної продукції.
    Цього разу експерти лабораторії підтвердили, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ (таблиці 1, 2 і 3). Таким чином, можна зробити висновок, що для таких компаній як "Житомирський маслозавод", "Фірма "Ласка", "Хладопром" і "Ласунка" високу якість морозива - це не рекламний хід, а безумовна норма.
    Сильний фактор впливу
    Таким чином, українські виробники, в черговий раз, довели, що навіть в складних економічних реаліях і умовах тотального браку сировини, вони виробляють продукт найвищої якості.
    Для споживачів, у яких акценти в харчуванні сьогодні все більше зміщуються у бік якісної та безпечної їжі, це дуже важливий фактор, що стимулює їх витрачати свої гроші.
    Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти"

    Таблиця 1
    Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007


    Таблиця 2
    Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007

    ПоказникиМорозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво Рудь", у вафельному стакані   
    (АТ "Житомирський маслозавод")
    Морозиво з комбінованим складом сировини "Super puper" зі смаком ванілі у вафельному стакані
    (ТОВ "Ласунка")
    Морозиво зі смаком вишні та ванілі з наповнювачем "Вишня"у вафельному ріжку "Vivat"
    (ТОВ "Хладопром")
    Фізико-хімічніВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультат
    Масова частка жиру, %Не менше 12,012,5Не менше 8,08,8Не менше 12,012,0
    Масова частка загального цукру, %Не менше 14,015,2Не менше 14,014,7Не менше 14,016,5
    Масова частка сухих речовин, %Не менше 36,036,5Не менше 32,033,0Не менше 36,036,7
    Штучні барвники
    Наявність штучних харчових барвників 
     (Е 102, Е104, Е110, Е122, Е123, Е124, Е127, Е128, Е129, Е131, Е132, Е133, Е151, Е155) і нехарчових барвників (Судан I,  Судан II, Судан III, Судан IV, Red-7B,)
    ------












    Таблиця 3
    Результати дослідження якості заморожених напівфабрикатів 
    Фізико-хімічні показникиНапівфабрикати м'ясні січені в тістовій оболонці заморожені.
    Пельмені "Зі свининою" ТМ "Своя Лінія"
    ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"
    Вимоги НДРезультати
    Масова частка вологи в начинці, %Не більше 7262,8
    Масова частка жиру в начинці, %   Не більше 26,013,3
    Масова частка солі в начинці, % Не більше 2,01,8
    Співідношення масової частки фаршу до маси напівфабрикату, %   Не більше 47,050,8
    Маса одного пельменю, г12 ± 2,510,5





    Схожі новини
  • Виробники морозива і заморожених напівфабрикатів провели добровільне тестування своєї продукції
  • Незмінно якісна продукція
  • Морозиво і напівфабрикати перевірили
  • У 2012 році Україна збільшила експорт морозива на 12%
  • Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Освіжаюче, смачне і якісне!


Результати щорічного тестування продукції від "АУВМ і ЗП"
Складно уявити собі спекотне літо без достатку прохолодного і смачного морозива. Шоколадне, пломбір або з фруктовим наповнювачем, в глазурі і без, у вафельному стаканчику, ріжку або на паличці? На якому зупинитися?
Зробити вибір і платити при цьому тільки за якісний продукт допоможуть в Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти", яка спільно з підприємствами знову протестувала морозиво та заморожені напівфабрикати українських брендів.
Рішення про добровільне тестування двічі в рік в державних лабораторіях морозива і заморожених продуктів, що випускаються учасниками Асоціації, було прийнято ще в 2016 р на загальних зборах "АУВМ і ЗП". За цей час в лабораторіях "Укрметртестстандарт" і "Київоблстандартметрологія" було досліджено понад 50 зразків морозива і більше 30 зразків заморожених напівфабрикатів.
Список претендентів
У 2019 р робота в цьому напрямку була продовжена. Цього разу в торгових мережах відібрали такі зразки:
• морозиво у вафельному стаканчику "Крем-пломбір" і морозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво" у вафельному стаканчику (обидва ТМ "Рудь", АТ "Житомирський маслозавод");
• морозиво-пломбір у вафельному листі Laska і морозиво ескімо-пломбір "Традиції Нової Зеландії" з наповнювачем "Гранат" в кондитерській глазурі (обидва зроблені ПОГ АПВТ "Фірма Ласка");
• морозиво пломбір у білій шоколадній глазурі "Каштан" та морозиво зі смаком вишні та ванілі з наповнювачем "Вишня" в вафельному ріжку Vivat (ТОВ "Хладопром");
• морозиво-пломбір "На вершках і жовтках" в листової вафлі ТМ "Ласунка" і морозиво з комбінованим складом сировини Super puper зі смаком ванілі у вафельному стаканчику (ТОВ "Ласунка").
У тестуванні також брали участь напівфабрикати в оболонці з тіста з начинками заморожені:
• пельмені "Зі свининою" ТМ "Своя Лінія" (виготовлено на потужностях ПОГ АПВТ "Фірма Ласка").
Незмінно якісно!
Зразки були протестовані в ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками. Аналіз саме цих показників дає цілісну і об'єктивну картину даних якості досліджуваної продукції.
Цього разу експерти лабораторії підтвердили, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ (таблиці 1, 2 і 3). Таким чином, можна зробити висновок, що для таких компаній як "Житомирський маслозавод", "Фірма "Ласка", "Хладопром" і "Ласунка" високу якість морозива - це не рекламний хід, а безумовна норма.
Сильний фактор впливу
Таким чином, українські виробники, в черговий раз, довели, що навіть в складних економічних реаліях і умовах тотального браку сировини, вони виробляють продукт найвищої якості.
Для споживачів, у яких акценти в харчуванні сьогодні все більше зміщуються у бік якісної та безпечної їжі, це дуже важливий фактор, що стимулює їх витрачати свої гроші.
Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти"

Таблиця 1
Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007


Таблиця 2
Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007

ПоказникиМорозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво Рудь", у вафельному стакані   
(АТ "Житомирський маслозавод")
Морозиво з комбінованим складом сировини "Super puper" зі смаком ванілі у вафельному стакані
(ТОВ "Ласунка")
Морозиво зі смаком вишні та ванілі з наповнювачем "Вишня"у вафельному ріжку "Vivat"
(ТОВ "Хладопром")
Фізико-хімічніВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультат
Масова частка жиру, %Не менше 12,012,5Не менше 8,08,8Не менше 12,012,0
Масова частка загального цукру, %Не менше 14,015,2Не менше 14,014,7Не менше 14,016,5
Масова частка сухих речовин, %Не менше 36,036,5Не менше 32,033,0Не менше 36,036,7
Штучні барвники
Наявність штучних харчових барвників 
 (Е 102, Е104, Е110, Е122, Е123, Е124, Е127, Е128, Е129, Е131, Е132, Е133, Е151, Е155) і нехарчових барвників (Судан I,  Судан II, Судан III, Судан IV, Red-7B,)
------












Таблиця 3
Результати дослідження якості заморожених напівфабрикатів 
Фізико-хімічні показникиНапівфабрикати м'ясні січені в тістовій оболонці заморожені.
Пельмені "Зі свининою" ТМ "Своя Лінія"
ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"
Вимоги НДРезультати
Масова частка вологи в начинці, %Не більше 7262,8
Масова частка жиру в начинці, %   Не більше 26,013,3
Масова частка солі в начинці, % Не більше 2,01,8
Співідношення масової частки фаршу до маси напівфабрикату, %   Не більше 47,050,8
Маса одного пельменю, г12 ± 2,510,5





Схожі новини
  • Виробники морозива і заморожених напівфабрикатів провели добровільне тестування своєї продукції
  • Незмінно якісна продукція
  • Морозиво і напівфабрикати перевірили
  • У 2012 році Україна збільшила експорт морозива на 12%
  • Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.