Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби провели для освітян семінар з впровадження контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів у школах
» » На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби провели для освітян семінар з впровадження контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів у школах

    На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби провели для освітян семінар з впровадження контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів у школах



    У рамках реалізації розпорядження Голови Закарпатської ОДА про регіональний план заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти області відбувся семінар-навчання для керівників шкільних та дошкільних установ області. Захід проходив за участі начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Івана Гуледзи та  фахівців структурних підрозділів Служби.

    Головним питанням обговорення було впровадження системи НАССР у освітніх закладах області.

    У ході обговорень Іван Гуледза, зазначив про те, що нині у навчально-виховних закладах усіх регіонів України триває активне впровадження системи контролю безпеки харчування. Закарпаття у цьому плані не виняток.  За вимогами чинного законодавства, адміністрації освітніх установ зобов’язані розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP. Це дасть змогу забезпечити належний контроль за виробниками та постачальниками, за якістю і безпечністю сировини та умовами її приготування у частині дотримання вимог санітарії та гігієни.

    Також він наголосив, що при укладанні договорів з постачальником, адміністрації освітніх закладів слід у першу чергу звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник належним чином, чи наявний у нього акт обстеження  Держпродспоживслужби.

    На завершення свого виступу Іван Гуледза висловив сподівання, що тільки скоординованими спільними діями вдасться виробити алгоритм щодо покращення якості харчування дітей, насамперед що здійснюється за бюджетні кошти. І впровадження системи HACCP є одним з дієвих механізмів який зменшує ризики потрапляння неякісних чи небезпечних продуктів до шкільних їдалень.

    Під час даного заходу учасники відзначили, що система НАССР не нова  і належить до обов’язкових у рамках законодавства більшості цивілізованих країн. При цьому НАССР досить гнучка, її підходи можна застосувати до кожного об’єкта і вона гарантує безпечність продукції на всьому шляху харчового ланцюга, допомагає виявити усі критичні моменти, що здатні вплинути на безпечність кінцевого продукту та усунути шкідливі фактори.





    Схожі новини
  • На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для представників закладів громадського харчування
  • Фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття вчилися здійснювати внутрішній контроль в системі Служби
  • На Закарпатті відбувся семінар - нарада щодо принципів впровадження і застосування системи НАССР
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби провели для освітян семінар з впровадження контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів у школах



У рамках реалізації розпорядження Голови Закарпатської ОДА про регіональний план заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти області відбувся семінар-навчання для керівників шкільних та дошкільних установ області. Захід проходив за участі начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Івана Гуледзи та  фахівців структурних підрозділів Служби.

Головним питанням обговорення було впровадження системи НАССР у освітніх закладах області.

У ході обговорень Іван Гуледза, зазначив про те, що нині у навчально-виховних закладах усіх регіонів України триває активне впровадження системи контролю безпеки харчування. Закарпаття у цьому плані не виняток.  За вимогами чинного законодавства, адміністрації освітніх установ зобов’язані розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP. Це дасть змогу забезпечити належний контроль за виробниками та постачальниками, за якістю і безпечністю сировини та умовами її приготування у частині дотримання вимог санітарії та гігієни.

Також він наголосив, що при укладанні договорів з постачальником, адміністрації освітніх закладів слід у першу чергу звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник належним чином, чи наявний у нього акт обстеження  Держпродспоживслужби.

На завершення свого виступу Іван Гуледза висловив сподівання, що тільки скоординованими спільними діями вдасться виробити алгоритм щодо покращення якості харчування дітей, насамперед що здійснюється за бюджетні кошти. І впровадження системи HACCP є одним з дієвих механізмів який зменшує ризики потрапляння неякісних чи небезпечних продуктів до шкільних їдалень.

Під час даного заходу учасники відзначили, що система НАССР не нова  і належить до обов’язкових у рамках законодавства більшості цивілізованих країн. При цьому НАССР досить гнучка, її підходи можна застосувати до кожного об’єкта і вона гарантує безпечність продукції на всьому шляху харчового ланцюга, допомагає виявити усі критичні моменти, що здатні вплинути на безпечність кінцевого продукту та усунути шкідливі фактори.





Схожі новини
  • На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для представників закладів громадського харчування
  • Фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття вчилися здійснювати внутрішній контроль в системі Служби
  • На Закарпатті відбувся семінар - нарада щодо принципів впровадження і застосування системи НАССР
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.