Аграрний тиждень. Україна
» » Морозиво і заморожені продукти випробували на якість
» » Морозиво і заморожені продукти випробували на якість

    Морозиво і заморожені продукти випробували на якість


    Асоціація українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" (АУВМ і ЗП), в рамках програми проведення добровільного контролю за якістю харчових продуктів, у жовтні-листопаді 2019 року вчергове провела в
    лабораторії ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр
    стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів"
    дослідження морозива та заморожених продуктів вітчизняних виробників за
    фізико-хімічними й органолептичними показниками.
    Результати щорічного тестування замороженої продукції від АУВМ і ЗП
    Сьогодні якість продукції та її безпека відіграють все більшу роль в економіці країни в цілому і окремого підприємства зокрема. Саме тому, вже четвертий рік поспіль проводиться добровільне тестування морозива та заморожених напівфабрикатів провідних вітчизняних підприємств-членів Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" в рамках програми контролю якості харчових продуктів. За цей час в лабораторіях "Укрметртестстандарт" і "Київоблстандартметрологія" було досліджено понад 64 зразки морозива та більше 30 зразків заморожених напівфабрикатів.
    Пройшли перевірку
    У поточному році Асоціація продовжувала працювати в цьому напрямку. В рамках останнього тестування в торгових мережах були відібрані наступні зразки продукції: морозиво у вафельному стаканчику "Крем-пломбір" і морозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво"  у вафельному стаканчику (обидва ТМ "Рудь",  АТ "Житомирський маслозавод"), морозиво пломбір "Здоровий ріжок" в вафельному ріжку в кондитерській глазурі та морозиво "Ласунка" з комбінованим складом сировини з вишневим джемом в кондитерській глазурі в вафельному стакані (обидва вироблені ТОВ "Ласунка"), морозиво пломбір крем-брюле 12% жиру в вафельоному стаканчику "Хрещатик" і морозиво 12% жиру з полуничним наповнювачем в вафельному ріжку Vivat King Size (ТОВ "Хладопром"), морозиво з комбінованим складом сировини з полуничним наповнювачем ТМ "Розумний вибір" і морозиво з комбінованим складом сировини "Бразильський карнавал з ананасовим наповнювачем" (ПОГ АПВТ "Фірма Ласка").
    Також, компанія "Ласка" представила для тестування заморожені напівфабрикати в оболонці з тіста з начинкою "Вареники українські з вишнею" ТМ Laska.
    Згідно зі стандартами
    Відібрані зразки були передані для дослідження в ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів". Щоб отримати цілісну та об'єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.
    Нинішнє тестування не піднесло неприємних сюрпризів і фахівці центру знову засвідчили: всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ на їх виробництво.
    Слід зазначити, що нормативні документи, якими користуються вітчизняні компанії при виробництві морозива і заморожених продуктів, розроблені фахівцями Асоціації, на сьогодні відповідають потребам ринку, сприяють розвитку вільної торгівлі, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції та унеможливлюють їх використання з метою введення в оману споживачів. Для покупців, які сьогодні все більше схильні вибирати якісну і безпечну їжу, цей фактор має величезне значення і стимулює їх споживати вітчизняну продукцію.

    Таблиця 1

    Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007

    Показники

    Морозиво  у вафельному стакані "Крем-пломбір" "Рудь" 

    ТМ "Рудь" 

    (АТ "Житомирський маслозавод")

    Морозиво пломбір "Здоровий ріжок" у вафельному ріжку в кондиторській глазурі

    (ТОВ "Ласунка")

    Морозиво-пломбір     крем-брюле 12% жиру у вафельному стаканчику "Хрещатик"

    (ТОВ "Хладопром")

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Масова частка жиру, %

    не менше 15,0

    15,5

    не менше 15,0

    15,0

    не менше 12,0

    12,5

    Масова частка загального цукру, %

    не менше 14,0

    15,5

    не менше 14,0

    15,4

    не менше 14,0

    15,8

    Массовая доля сухих речовин, %

    не менше 39,0

    40,1

    не менше 39,0

    40,5

    не менше 36,0

    37,1

    Сумарна масова частка тригліцеридів С26, С28, С30, С32, С34, С40, С42, С44, С46 з врахуванням коефіцієнтів (загальна формула), %

    95,68-104,32

    96,23

    95,68-104,32

    98,34

    95,68-104,32

    95,76

    Масова частка немолочних жирів, % від загального жиру

    не допускається

    не виявлено

    не допускається

    не виявлено

    не допускається

    не виявлено


    Таблиця 2

    Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007

    Показники

    Морозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво" у вафельному стаканчику 

    (АТ "Житомирський маслозавод")

    Морозиво "Ласунка" з комбінованим складом сировини з вишневим джемом в кондитерській глазурі у вафельному стакані 

    (ТОВ "Ласунка")

    Морозиво  з комбінованим складом сировини з полуничним напов-нювачем ТМ "Розумний вибір"

     (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")

    Морозиво з комбінованим складом сировини "Бразільський кар-навал з ананасовим наповнювачем" 

    (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")

    Морозиво 12% жиру з полуничним наповнювачем у вафельному ріжку Vivat King Size 

    (ТОВ "Хладопром")

    Фізико-хімічні

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Масова частка жиру, %

    Не менше 12,0

    12,0

    Не менше 12,0

    15,5

    Не менше 10,0

    10.5

    Не менше 10.5

    10,5

    Не менше 12,0

    12,0

    Масова частка загального цукру, %

    Не менше 14,0

    15,2

    Не менше 14,0

    17,3

    Не менше 14,0

    16.0

    Не менше 14,0

    16,7

    Не менше 14,0

    16.5

    Масова частка сухих речовин, %

    Не менше 36,0

    36.5

    Не менше 36,0

    44,7

    Не менше 32,0

    34,0

    Не менше 32,0

    34,4

    Не менше 36,0

    36,7

    Штучні барвники

    Наявність штучних харчових барвників 

     (Е 102, Е104, Е110, Е122, Е123, Е124, Е127, Е128, Е129, Е131, Е132, Е133, Е151, Е155) і нехарчових барвників (Судан I,  Судан II, Судан III, Судан IV, Red-7B,)

    -

    -

    -

    -

                   -

    -

    -

    -

    -

    -



    Таблиця 3

    Результати дослідження якості заморожених напівфабрикатів 


    Фізико-хімічні показники

    Напівфабрикати в тістовій оболонці з начинкою заморожені.

    Вареники "Українські з вишнею" ТМ Laska


    ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"


    Вимоги НД

    Результати

    Товщина тіста в місцях зарубки, мм

    Не більше 3

    1,7

    Масова частка жиру в начинці, %

       5-25

    Не виявлено

    Масова частка солі в начинці, %

     Не більше 2,0

    0,12

    Співідношення масової частки фаршу до маси напівфабрикату, %

       Не менше 40,0

    48,8

    Маса одного вареника, г

       Не більше 35,0

    13,0






    Схожі новини
  • Відповідальним українським виробникам заморожених продуктів не страшні перевірки якості своєї продукції на відповідність нормам ДСТУ
  • Освіжаюче, смачне і якісне!
  • Виробники морозива і заморожених напівфабрикатів провели добровільне тестування своєї продукції
  • Морозиво і напівфабрикати перевірили
  • Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Морозиво і заморожені продукти випробували на якість


Асоціація українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" (АУВМ і ЗП), в рамках програми проведення добровільного контролю за якістю харчових продуктів, у жовтні-листопаді 2019 року вчергове провела в
лабораторії ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр
стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів"
дослідження морозива та заморожених продуктів вітчизняних виробників за
фізико-хімічними й органолептичними показниками.
Результати щорічного тестування замороженої продукції від АУВМ і ЗП
Сьогодні якість продукції та її безпека відіграють все більшу роль в економіці країни в цілому і окремого підприємства зокрема. Саме тому, вже четвертий рік поспіль проводиться добровільне тестування морозива та заморожених напівфабрикатів провідних вітчизняних підприємств-членів Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" в рамках програми контролю якості харчових продуктів. За цей час в лабораторіях "Укрметртестстандарт" і "Київоблстандартметрологія" було досліджено понад 64 зразки морозива та більше 30 зразків заморожених напівфабрикатів.
Пройшли перевірку
У поточному році Асоціація продовжувала працювати в цьому напрямку. В рамках останнього тестування в торгових мережах були відібрані наступні зразки продукції: морозиво у вафельному стаканчику "Крем-пломбір" і морозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво"  у вафельному стаканчику (обидва ТМ "Рудь",  АТ "Житомирський маслозавод"), морозиво пломбір "Здоровий ріжок" в вафельному ріжку в кондитерській глазурі та морозиво "Ласунка" з комбінованим складом сировини з вишневим джемом в кондитерській глазурі в вафельному стакані (обидва вироблені ТОВ "Ласунка"), морозиво пломбір крем-брюле 12% жиру в вафельоному стаканчику "Хрещатик" і морозиво 12% жиру з полуничним наповнювачем в вафельному ріжку Vivat King Size (ТОВ "Хладопром"), морозиво з комбінованим складом сировини з полуничним наповнювачем ТМ "Розумний вибір" і морозиво з комбінованим складом сировини "Бразильський карнавал з ананасовим наповнювачем" (ПОГ АПВТ "Фірма Ласка").
Також, компанія "Ласка" представила для тестування заморожені напівфабрикати в оболонці з тіста з начинкою "Вареники українські з вишнею" ТМ Laska.
Згідно зі стандартами
Відібрані зразки були передані для дослідження в ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів". Щоб отримати цілісну та об'єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.
Нинішнє тестування не піднесло неприємних сюрпризів і фахівці центру знову засвідчили: всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ на їх виробництво.
Слід зазначити, що нормативні документи, якими користуються вітчизняні компанії при виробництві морозива і заморожених продуктів, розроблені фахівцями Асоціації, на сьогодні відповідають потребам ринку, сприяють розвитку вільної торгівлі, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції та унеможливлюють їх використання з метою введення в оману споживачів. Для покупців, які сьогодні все більше схильні вибирати якісну і безпечну їжу, цей фактор має величезне значення і стимулює їх споживати вітчизняну продукцію.

Таблиця 1

Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007

Показники

Морозиво  у вафельному стакані "Крем-пломбір" "Рудь" 

ТМ "Рудь" 

(АТ "Житомирський маслозавод")

Морозиво пломбір "Здоровий ріжок" у вафельному ріжку в кондиторській глазурі

(ТОВ "Ласунка")

Морозиво-пломбір     крем-брюле 12% жиру у вафельному стаканчику "Хрещатик"

(ТОВ "Хладопром")

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Масова частка жиру, %

не менше 15,0

15,5

не менше 15,0

15,0

не менше 12,0

12,5

Масова частка загального цукру, %

не менше 14,0

15,5

не менше 14,0

15,4

не менше 14,0

15,8

Массовая доля сухих речовин, %

не менше 39,0

40,1

не менше 39,0

40,5

не менше 36,0

37,1

Сумарна масова частка тригліцеридів С26, С28, С30, С32, С34, С40, С42, С44, С46 з врахуванням коефіцієнтів (загальна формула), %

95,68-104,32

96,23

95,68-104,32

98,34

95,68-104,32

95,76

Масова частка немолочних жирів, % від загального жиру

не допускається

не виявлено

не допускається

не виявлено

не допускається

не виявлено


Таблиця 2

Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007

Показники

Морозиво з комбінованим складом сировини "100% Морозиво" у вафельному стаканчику 

(АТ "Житомирський маслозавод")

Морозиво "Ласунка" з комбінованим складом сировини з вишневим джемом в кондитерській глазурі у вафельному стакані 

(ТОВ "Ласунка")

Морозиво  з комбінованим складом сировини з полуничним напов-нювачем ТМ "Розумний вибір"

 (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")

Морозиво з комбінованим складом сировини "Бразільський кар-навал з ананасовим наповнювачем" 

(ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")

Морозиво 12% жиру з полуничним наповнювачем у вафельному ріжку Vivat King Size 

(ТОВ "Хладопром")

Фізико-хімічні

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Масова частка жиру, %

Не менше 12,0

12,0

Не менше 12,0

15,5

Не менше 10,0

10.5

Не менше 10.5

10,5

Не менше 12,0

12,0

Масова частка загального цукру, %

Не менше 14,0

15,2

Не менше 14,0

17,3

Не менше 14,0

16.0

Не менше 14,0

16,7

Не менше 14,0

16.5

Масова частка сухих речовин, %

Не менше 36,0

36.5

Не менше 36,0

44,7

Не менше 32,0

34,0

Не менше 32,0

34,4

Не менше 36,0

36,7

Штучні барвники

Наявність штучних харчових барвників 

 (Е 102, Е104, Е110, Е122, Е123, Е124, Е127, Е128, Е129, Е131, Е132, Е133, Е151, Е155) і нехарчових барвників (Судан I,  Судан II, Судан III, Судан IV, Red-7B,)

-

-

-

-

               -

-

-

-

-

-



Таблиця 3

Результати дослідження якості заморожених напівфабрикатів 


Фізико-хімічні показники

Напівфабрикати в тістовій оболонці з начинкою заморожені.

Вареники "Українські з вишнею" ТМ Laska


ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"


Вимоги НД

Результати

Товщина тіста в місцях зарубки, мм

Не більше 3

1,7

Масова частка жиру в начинці, %

   5-25

Не виявлено

Масова частка солі в начинці, %

 Не більше 2,0

0,12

Співідношення масової частки фаршу до маси напівфабрикату, %

   Не менше 40,0

48,8

Маса одного вареника, г

   Не більше 35,0

13,0






Схожі новини
  • Відповідальним українським виробникам заморожених продуктів не страшні перевірки якості своєї продукції на відповідність нормам ДСТУ
  • Освіжаюче, смачне і якісне!
  • Виробники морозива і заморожених напівфабрикатів провели добровільне тестування своєї продукції
  • Морозиво і напівфабрикати перевірили
  • Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.