Аграрний тиждень. Україна
» » На Черкащині запроваджуватимуть нові види організації харчування школярів
» » На Черкащині запроваджуватимуть нові види організації харчування школярів

На Черкащині запроваджуватимуть нові види організації харчування школярів


Організація харчування учнів освітніх закладів Уманського району потребує оновлення. Необхідні зміни слід передбачити у програмі «Здорове харчування – дітям Уманщини» та запровадити пілотні проєкти з кейтерингу і меню на замовлення. Таке рішення прийняли учасники наради-семінару з питань організації харчування та впровадження «нового шкільного харчування».

Ініціювало захід Уманське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Серед запрошених - керівники відділів освіти районної державної адміністрації, ОТГ, кухарі та медичні сестри навчально-виховних закладів Уманського району.

На нараді начальник Уманського міськрайонного управління Лариса Качанова обґрунтувала необхідність впровадження «нового шкільного харчування», посилаючись на показники захворюваності, пов’язаної із харчуванням, харчових отруєнь та безпечність харчових продуктів, норми та фактичне споживання харчових продуктів, анатомо-фізіологічні та психологічні особливості дітей шкільного віку.

Заступник начальника- начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентина Ковбасюк поінформувала про результати аналізу виконання норм недохарчування в освітніх закладах Уманського району.

«30% учнів мають низький інтелектуальний розвиток, високий рівень прихованої агресивності, - зазначила фахівець. - У 50% школярів спостерігається порушення адаптації. Кожний 14-й учень відчуває психічний дискомфорт до 10 років, кожний 9-й – до 12 років, кожний 5-й – до 18 років», - зазначила Валентина Ковбасюк.

За підсумками наради прийнято рішення щодо впровадження програми «Здорове харчування – дітям Уманщини» та реалізації пілотних проектів, які мають якісно змінити організацію харчування дітей Уманщини.





Схожі новини
  • На Черкащині фахівці Держпродспоживслужби ознайомили освітян із особливостями впровадження системи НАССР у шкільних їдальнях
  • На Харківщині фахівці Держпродспоживслужби та освітяни консолідувалися задля здорового та безпечного харчування дітей в закладах освіти
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби провела серію семінарів щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах
  • Інформація щодо організації безпечного харчування в закладах освіти Запорізької області
  • Держпродспоживслужба, освітяни та громадськість обговорили питання організації здорового харчування в школі

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.