Аграрний тиждень. Україна
» » На Черкащині фахівці Держпродспоживслужби ознайомили освітян із особливостями впровадження системи НАССР у шкільних їдальнях
» » На Черкащині фахівці Держпродспоживслужби ознайомили освітян із особливостями впровадження системи НАССР у шкільних їдальнях

    На Черкащині фахівці Держпродспоживслужби ознайомили освітян із особливостями впровадження системи НАССР у шкільних їдальнях






    На Черкащині за ініціативи та Головного управління Держпродспоживслужби області та Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА відбувся семінар-нарада за участю фахівців служб та представників закладів освіти області.

    Захід був проведений з метою надання допомоги і роз’яснень щодо  впровадження системи НАССР у освітніх закладах та підвищення безпечності та якості харчових продуктів і, відповідно, посилення контролю за створенням належних умов, організацією харчування дітей з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти Черкащини.  

    Фахівці Держпродспоживслужби області спільно зі спеціалістами Департаменту освіти та науки Черкаської ОДА розповіли представникам освітніх закладів про систему НАССР та проблеми, з якими стикаються оператори ринку під час запровадження системи НАССР у закладах освіти області. Також для представників освітніх закладів області фахівці представили покроковий алгоритм дій щодо впровадження системи НАССР.

    У ході наради начальник ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Альона Бойко зазначила переваги запровадження системи  НАССР у дошкільних та шкільних закладах.

    «Коли у Вас запрацює ця система, ви побачите, що самі зможете контролювати на місцях процеси, які відбуватимуться на харчоблоках,  ви зможете контролювати продукцію, яка надходитиме у заклади. Це все необхідно для того, щоб убезпечити дітей від неякісного харчування. Адже головним завданням системи НАССР є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту видавання готової страви» - зазначила Альона Бойко.

    У свою чергу начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби області Володимир Папач зазначив, що система НАССР значно посилює контроль якості та безпечності харчових продуктів, та дозволяє зменшити кількість інфекційних захворювань, пов’язаних з організацією харчування у школах і дитячих садочках.

    Також Володимир Папач зазначив, що за останні 3 роки в Черкаській області зареєстровано 17 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які пов’язанні  із закладами освіти. Як наслідок  - 93 особи постраждали.

    Продовжуючи обговорення, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби області Юрій Квас розповів учасникам заходу про  випадки виявлення фальсифікованої продукції, що доставляється у навчальні заклади, та звернув увагу на важливість закупівлі продуктів лише у операторів ринку, що відповідають вимогам харчового законодавства.

    Також він зазначив, що за 9 місяців 2019 року фахівці Держпродспоживслужби перевірили 280 харчоблоків у дошкільних та шкільних закладах Черкащини. У 192 випадках виявлено порушення, а це 68,5%. З них 25% порушень пов’язані із санітарним станом обладнання харчоблоків та інвентарю, 12% - з продукцією,  яка надходить, зберігається та готується в харчоблоках,  7% випадків стосуються порушень з боку персоналу, 10% - це недоліки у технологічних процесах приготування страв.   

    На завершення заходу начальник Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області Лариса Качанова ознайомила освітян Черкащини з покроковим алгоритмом впровадження системи (НАССР) управління безпечністю харчових продуктів у закладах освіти та застосування діючих процедур.

    Також усі бажаючі  мали можливість отримати додаткові роз’яснення та консультації щодо специфіки впровадження даної системи.





    Схожі новини
  • На Харківщині фахівці Держпродспоживслужби та освітяни консолідувалися задля здорового та безпечного харчування дітей в закладах освіти
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби провела серію семінарів щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби провели для освітян семінар з впровадження контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів у школах
  • На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для представників закладів громадського харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Черкащині фахівці Держпродспоживслужби ознайомили освітян із особливостями впровадження системи НАССР у шкільних їдальнях






На Черкащині за ініціативи та Головного управління Держпродспоживслужби області та Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА відбувся семінар-нарада за участю фахівців служб та представників закладів освіти області.

Захід був проведений з метою надання допомоги і роз’яснень щодо  впровадження системи НАССР у освітніх закладах та підвищення безпечності та якості харчових продуктів і, відповідно, посилення контролю за створенням належних умов, організацією харчування дітей з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти Черкащини.  

Фахівці Держпродспоживслужби області спільно зі спеціалістами Департаменту освіти та науки Черкаської ОДА розповіли представникам освітніх закладів про систему НАССР та проблеми, з якими стикаються оператори ринку під час запровадження системи НАССР у закладах освіти області. Також для представників освітніх закладів області фахівці представили покроковий алгоритм дій щодо впровадження системи НАССР.

У ході наради начальник ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Альона Бойко зазначила переваги запровадження системи  НАССР у дошкільних та шкільних закладах.

«Коли у Вас запрацює ця система, ви побачите, що самі зможете контролювати на місцях процеси, які відбуватимуться на харчоблоках,  ви зможете контролювати продукцію, яка надходитиме у заклади. Це все необхідно для того, щоб убезпечити дітей від неякісного харчування. Адже головним завданням системи НАССР є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів і до моменту видавання готової страви» - зазначила Альона Бойко.

У свою чергу начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби області Володимир Папач зазначив, що система НАССР значно посилює контроль якості та безпечності харчових продуктів, та дозволяє зменшити кількість інфекційних захворювань, пов’язаних з організацією харчування у школах і дитячих садочках.

Також Володимир Папач зазначив, що за останні 3 роки в Черкаській області зареєстровано 17 спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, які пов’язанні  із закладами освіти. Як наслідок  - 93 особи постраждали.

Продовжуючи обговорення, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби області Юрій Квас розповів учасникам заходу про  випадки виявлення фальсифікованої продукції, що доставляється у навчальні заклади, та звернув увагу на важливість закупівлі продуктів лише у операторів ринку, що відповідають вимогам харчового законодавства.

Також він зазначив, що за 9 місяців 2019 року фахівці Держпродспоживслужби перевірили 280 харчоблоків у дошкільних та шкільних закладах Черкащини. У 192 випадках виявлено порушення, а це 68,5%. З них 25% порушень пов’язані із санітарним станом обладнання харчоблоків та інвентарю, 12% - з продукцією,  яка надходить, зберігається та готується в харчоблоках,  7% випадків стосуються порушень з боку персоналу, 10% - це недоліки у технологічних процесах приготування страв.   

На завершення заходу начальник Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області Лариса Качанова ознайомила освітян Черкащини з покроковим алгоритмом впровадження системи (НАССР) управління безпечністю харчових продуктів у закладах освіти та застосування діючих процедур.

Також усі бажаючі  мали можливість отримати додаткові роз’яснення та консультації щодо специфіки впровадження даної системи.





Схожі новини
  • На Харківщині фахівці Держпродспоживслужби та освітяни консолідувалися задля здорового та безпечного харчування дітей в закладах освіти
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби провела серію семінарів щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби провели для освітян семінар з впровадження контролю за якістю і безпечністю харчових продуктів у школах
  • На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для представників закладів громадського харчування

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.