Cпеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області продовжують проводити роз'яснювальну роботу щодо впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР в навчальних закладах.
Відповідні заходи були проведені протягом тижня в Барському, Козятинському, Немирівському, Чечельницькому та Ладижинському районах області.
Заходи проводяться за участю спеціалістів Держпродспоживслужби, представників районних відділів освіти, адміністрації навчальних закладів, відповідальних за організацію харчування осіб та працівників харчоблоків.
У ході проведення роз'яснювальної роботи фахівці наголошують на необхідності дотримання належних санітарно–гігієнічних вимог до умов виробництва, зберігання, транспортування, реалізації та якості продуктів харчування.
Особлива увага приділяється висвітленню вимог до матеріально-технічного забезпечення харчоблоків та веденню документації з санітарного та харчового законодавства. При укладанні договорів з постачальником, адміністрації освітніх закладів слід звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник належним чином та чи наявний у нього акт обстеження Держпродспоживслужби.
Учасники заходу отримали усі матеріали, необхідні для впровадження системи НАССР на малих потужностях, а також нормативні документи щодо вимог санітарного законодавства до організації харчування дітей.