Аграрний тиждень. Україна
» » Спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками органів місцевого самоврядування перевірили 23 школи на Тернопільщині: виявлено ряд недоліків
» » Спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками органів місцевого самоврядування перевірили 23 школи на Тернопільщині: виявлено ряд недоліків

    Спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками органів місцевого самоврядування перевірили 23 школи на Тернопільщині: виявлено ряд недоліків


    Відповідно до ініціативи Першої леді України  Олени Зеленської щодо реалізації проекту реформування системи шкільного харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування провели комісійні обстеження 23 закладів загальної середньої освіти в 11-ти районах області та м. Тернопіль.

    За результатами проведеної роботи, розглянувши перелік питань, розроблених робочою групою з напрацювання заходів реформування системи шкільного харчування, затверджених наказом Мінекономіки № 206 від 07.02.2020 року, було виявлено ряд проблем в системі шкільного харчування. А саме:

    недостатня кількість холодильного обладнання у харчоблоках – Соколівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Плебанівська ЗОШ І-ІІ ступенів Теребовлянського району, Колодненський заклад  ЗСО І-ІІІ ступенів Збаразького району, Олесинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Козівського району, ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 що у м. Кременець;
    недостатня кількість виробничих приміщень та технологічного обладнання в харчоблоках - Олесинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Козівського району;

    непристосовані приміщення для організації харчування дітей – Панівецька ЗОШ І-ІІ ступенів Борщівського району, Колодненський заклад ЗСО І-ІІІ ступенів Збаразького району, ЗОШ І-ІІІ ст.. с. Кошилівці Заліщицького району, ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 що у м. Кременець;



    обладнання потребує оновлення, заміни меблів, модернізації комунікацій та вентиляції – Горошівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Скала-Подільському навчально-виховному комплексі «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»  Борщівського району;



    працівники харчоблоку не забезпечені санітарним одягом для робіт пов’язані з організацією харчування та спецодягом для прибирання, відсутні внутрішні туалети для працівників харчоблоку - ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Яблунів Гусятинського району, Колодненський заклад  ЗСО І-ІІІ ступенів Збаразького району;

     В тижневому меню відсутні свіжі фрукти - ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Яблунів Гусятинського району, ЗОШ № 5, що у місті Чортків, Горошівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Борщівського району.

     Не у всіх закладах наявна програма підтримки, розвитку закладу. Впровадження системи  НАССР триває. Відповідно до недоліків зазначених вище, надані рекомендації та пропозиції щодо покращення ситуації, та готуються документи для передачі керівнику робочої  групи з реформування системи шкільного харчування.





    Схожі новини
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби напрацювали алгоритм дій щодо виявлення проблем системи шкільного харчування
  • Держпродспоживслужба узагальнила результати перевірок закладів освіти за січень
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби провела серію семінарів щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах
  • Держпродспоживслужба Житомирщини долучилася до розробки Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Спеціалісти Держпродспоживслужби спільно з представниками органів місцевого самоврядування перевірили 23 школи на Тернопільщині: виявлено ряд недоліків


Відповідно до ініціативи Першої леді України  Олени Зеленської щодо реалізації проекту реформування системи шкільного харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування провели комісійні обстеження 23 закладів загальної середньої освіти в 11-ти районах області та м. Тернопіль.

За результатами проведеної роботи, розглянувши перелік питань, розроблених робочою групою з напрацювання заходів реформування системи шкільного харчування, затверджених наказом Мінекономіки № 206 від 07.02.2020 року, було виявлено ряд проблем в системі шкільного харчування. А саме:

недостатня кількість холодильного обладнання у харчоблоках – Соколівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Плебанівська ЗОШ І-ІІ ступенів Теребовлянського району, Колодненський заклад  ЗСО І-ІІІ ступенів Збаразького району, Олесинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Козівського району, ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 що у м. Кременець;
недостатня кількість виробничих приміщень та технологічного обладнання в харчоблоках - Олесинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Козівського району;

непристосовані приміщення для організації харчування дітей – Панівецька ЗОШ І-ІІ ступенів Борщівського району, Колодненський заклад ЗСО І-ІІІ ступенів Збаразького району, ЗОШ І-ІІІ ст.. с. Кошилівці Заліщицького району, ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 що у м. Кременець;



обладнання потребує оновлення, заміни меблів, модернізації комунікацій та вентиляції – Горошівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Скала-Подільському навчально-виховному комплексі «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»  Борщівського району;



працівники харчоблоку не забезпечені санітарним одягом для робіт пов’язані з організацією харчування та спецодягом для прибирання, відсутні внутрішні туалети для працівників харчоблоку - ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Яблунів Гусятинського району, Колодненський заклад  ЗСО І-ІІІ ступенів Збаразького району;

 В тижневому меню відсутні свіжі фрукти - ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Яблунів Гусятинського району, ЗОШ № 5, що у місті Чортків, Горошівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Борщівського району.

 Не у всіх закладах наявна програма підтримки, розвитку закладу. Впровадження системи  НАССР триває. Відповідно до недоліків зазначених вище, надані рекомендації та пропозиції щодо покращення ситуації, та готуються документи для передачі керівнику робочої  групи з реформування системи шкільного харчування.





Схожі новини
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби напрацювали алгоритм дій щодо виявлення проблем системи шкільного харчування
  • Держпродспоживслужба узагальнила результати перевірок закладів освіти за січень
  • На Вінниччині фахівці Держпродспоживслужби провела серію семінарів щодо впровадження системи НАССР у освітніх закладах
  • Держпродспоживслужба Житомирщини долучилася до розробки Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.