Аграрний тиждень. Україна
» » На Тернопільщині Держпродспоживслужба перевіряє заклади, які можуть бути задіяні під обсервацію
» » На Тернопільщині Держпродспоживслужба перевіряє заклади, які можуть бути задіяні під обсервацію

На Тернопільщині Держпродспоживслужба перевіряє заклади, які можуть бути задіяні під обсервацію


Кількість хворих зростає, відтак збільшується кількість контактних осіб.

Для недопущення поширення захворюваності на коронавірус  здійснюється ряд профілактичних заходів. Майже в усіх районах Тернопільської області виділені приміщення медичних установ, санаторіїв чи готелів, які в майбутньому можуть бути задіяні під обсервацію.

Відповідно до переліку запропонованих органами місцевого самоврядування закладів, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області здійснили обстеження 11 об’єктів. З врахуванням вимог «Тимчасових рекомендацій щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19» для розміщення людей в обсервацію наявні умови для дотримання вимог санітарного законодавства та у сфері безпечності харчових продуктів лише у 7 закладах (а саме, у м. Тернопіль, в Тернопільському, Бучачцькому, Гусятинському, Зборівському, Теребовлянському, Чортківському районах).

                                              

ДОВІДКОВО: Постановою Головного державного санітарного лікаря України від №6 від 02.04.2020р. затверджені «Тимчасові рекомендації щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби COVID-19». Згідно яких,  обсервація проводиться у визначених спеціально облаштованих закладах, призначених для ізоляції та медико-санітарного спостереження за особами, які підлягають госпіталізації до обсерваторів, яким не встановлено діагноз корона вірусна хвороба (COVID-19), на строк 14 календарних днів». 

 





Схожі новини
  • На Дніпропитровщині Держпродспоживслужба за тиждень перевірила понад 1,6 тис суб’єктів господарювання щодо дотримання карантину
  • Фахівці Держпродспоживслужби Харківщини проводять моніторингові обстеження ринків та продовольчих магазинів
  • На Херсонщині перевірили 172 суб’єкти господарювання та виявили порушників карантину
  • Держпродспоживслужба Запоріжжя здійснила понад 200 перевірок у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.