У квітні-травні 2020 року члени Асоціації українських виробників «Морозива і заморожених продуктів» провели добровільне тестування морозива та заморожених напівфабрикатів провідних вітчизняних виробників – членів Асоціації.
Дані дослідження проводяться вже п’ятий рік поспіль у рамках програми контролю якості харчових продуктів, яка започаткована Асоціацією українських виробників «Морозиво і заморожені продукти». За цей час в провідних лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандарт-метрологія» було досліджено понад 70 зразків морозива та близько 40 зразків заморожених напівфабрикатів.
Цього разу традиційно відібрані зразки були передані для досліджень у ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Щоб отримати цілісну та об’єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.
Результати цьогорічного тестування, як і в попередні роки, були позитивними, фахівці Центру дали висновок про те, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ.
Цей фактор відіграє важливу роль для покупців, які сьогодні дуже зважено підходять до вибору продуктів харчування та готові витрачати гроші на дійсно якісну та безпечну продукцію.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше