У квітні-травні 2020 року члени Асоціації українських виробників «Морозива і заморожених продуктів» провели добровільне тестування морозива та заморожених напівфабрикатів провідних вітчизняних виробників – членів Асоціації.
Дані дослідження проводяться вже п’ятий рік поспіль у рамках програми контролю якості харчових продуктів, яка започаткована Асоціацією українських виробників «Морозиво і заморожені продукти». За цей час в провідних лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандарт-метрологія» було досліджено понад 70 зразків морозива та близько 40 зразків заморожених напівфабрикатів.
Цього разу традиційно відібрані зразки були передані для досліджень у ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Щоб отримати цілісну та об’єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.
Результати цьогорічного тестування, як і в попередні роки, були позитивними, фахівці Центру дали висновок про те, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ.
Цей фактор відіграє важливу роль для покупців, які сьогодні дуже зважено підходять до вибору продуктів харчування та готові витрачати гроші на дійсно якісну та безпечну продукцію.