Аграрний тиждень. Україна
» » ЯКІСТЬ МОРОЗИВА ПІДТВЕРДЖЕНО
» » ЯКІСТЬ МОРОЗИВА ПІДТВЕРДЖЕНО

    ЯКІСТЬ МОРОЗИВА ПІДТВЕРДЖЕНО







    Результати щорічного тестування продукції від АУВМ і ЗП

    Якість продукції, а також її безпека мають величезне значення як для економіки країни в цілому, так і для окремо взятого підприємства. З цієї причини вже п’ятий рік поспіль провідні вітчизняні підприємства, члени Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» (АУВМ і ЗП), беруть участь в добровільному тестуванні їх морозива і напівфабрикатів в рамках програми контролю якості харчових продуктів. За цей час в лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандартметрологія» було досліджено понад 70 зразків морозива і близько 40 зразків заморожених напівфабрикатів.

    Таблиця 1

    Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007

    Показники


    Морозиво  «Крем-пломбір» 

    у вафельному стаканчикові 


    (АТ «Житомирський маслозавод»)

    Морозиво пломбір «Стакан Великан» у вафельному стаканчикові в кондиторській глазурі

    (ТОВ «Ласунка»)

    Морозиво-пломбір     12% жиру з наповнювачем полуничним у вафельному стаканчикові 

    (ТОВ «Хладопром»)

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Масова частка жиру, %

    не менше 14,5

    15,0

    не менше 15,0

    15,5

    не менше 12,0

    12,5

    Масова частка загального цукру, %

    не менше 14,0

    14,4

    не менше 14,0

    14,4

    не менше 14,0

    14,7

    Масова частка сухих речовин, %

    не менше 39,0

    39,7

    не менше 39,0

    39,5

    не менше 36,0

    36,7

    Сумарна масова частка тригліцеридів С26, С28, С30, С32, С34, С40, С42, С44, С46 з урахуванням коефіцієнтів (загальна формула), %

    95,68-104,32

    97,80

    95,68-104,32

    96,15

    95,68-104,32

    100,30

    Масова частка немолочних жирів, % від загального жиру

    не допускається


    не виявлено


    не допускається


    не виявлено


    не допускається


    не виявлено




    Перевірена продукція 

    У поточному році Асоціацією українських виробників "Морозиво і заморожені продукти", в рамках програми добровільного контролю за якістю харчових продуктів, продовжується дослідження морозива та заморожених напівфаб-рикатів вітчизняних виробників її членів.
    У квітні-травні поточного року досліджувалась заморожена продукція за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками, зразки якої були відібрані в торгових мережах і протестовані в лабораторії ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів".
    Отже, у рамках останнього тестування в торгових мережах були відібрані наступні зразки продукції: морозиво «Крем-пломбір» у вафельному стаканчикові (АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво пломбір 12% жиру з наповнювачем полуничним у вафельному стаканчикові (ТОВ «Хладопром»), морозиво пломбір «Стакан Великан» в вафельному стаканчикові з кондитерською глазур'ю (ТОВ «Ласунка»), морозиво «100% морозиво» (АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво «Super puper» з комбінованим складом сировини з какао в вафельному стаканчикові (ТОВ «Ласунка»), морозиво з комбінованим складом сировини з наповнювачем «Згущене молоко» ТМ «Розумний Вибiр» ( ПОГ АПВТ «Фірма «Ласка»), морозиво з комбінованим складом сировини з вишневим наповнювачем ТМ «Розумний Вибiр» (ПОГ АПВТ «Фірма «Ласка») і морозиво 12% жирності фісташкове «Морозко» (ТОВ «Хладопром»). 
    Цього разу фірма «Ласка» була представлена в тестуванні також замороженими напівфабрикатами - пельменями «Манюням» з м'ясом індика і кролика.

    Таблиця 2

    Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007

    Показники


    Морозиво 

    "100% Морозиво"




    (АТ "Житомирський маслозавод")


    Морозиво «Super puper» з комбінованим складом сировини з какао у вафельному стакані 


    (ТОВ "Ласунка")

    Морозиво  з комбінованим складом сировини з наповнювачем «згущене молоко» ТМ "Розумний вибір"

     (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")

    Морозиво з комбінованим складом сировини з наповнювачем вишневим


    (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")


    Морозиво 12% жирності фісташкове «Морозко» 




    (ТОВ "Хладопром")

    Фізико-хімічні

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Вимоги НД

    Результат

    Масова частка жиру, %

    Не менше 12,0

    12,0

    Не менше 8,5


    8,5


    Не менше 8,0


    8.5

    Не менше 10.5

    10,5

    Не менше 12,0


    12,6

    Масова частка загального цукру, %

    Не менше 14,0


    14,0

    Не менше 14,0


    14,3

    Не менше 14,0


    14,8


    Не менше 14,0

    16,7

    Не менше 14,0


    14,6

    Масова частка сухих речовин, %

    Не менше 35,0


    36.4

    Не менше 32,0


    33,1

    Не менше 32,0


    34,4

    Не менше 32,0

    34,4

    Не менше 36,0


    36,6




    Зразки відповідають нормам! 

    Традиційно відібрані зразки передали для досліджень в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Щоб отримати цілісну та об'єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.
    Результати цьогорічного тестування, як і в попередні рази, порадували, адже фахівці центру знову дали висновок про те, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ. 
    Цей фактор відіграє важливу роль для покупців, які сьогодні дуже зважено підходять до вибору їжі і готові витрачати гроші на дійсно якісну продукцію.

    Таблиця 3

    Результати дослідження заморожених напівфабрикатів 


    Фізико-хімічні показники

    Напівфабрикати заморожені.

    Пельмені "Манюням" з м’ясом індика і кролика 


    ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"


    Вимоги НД

    Результати

    Масова частка вологи в начинці, %

    Не більше 72,0

    71,5

    Масова частка жиру в фарші, %

    Не більше 26,0

    7,7

    Масова частка солі в начинці, %

     Не більше 1,1

    1,0

    Співідношення масової частки фаршу до маси пельменю, %

       Не менше 50,0

    48,2

    Маса одного пельменя, г

       7,0 ± 1,0

    6,6







    Схожі новини
  • Члени Асоціації українських виробників «Морозива і заморожених продуктів» перевірили на якість свою продукцію
  • Морозиво і заморожені продукти випробували на якість
  • Відповідальним українським виробникам заморожених продуктів не страшні перевірки якості своєї продукції на відповідність нормам ДСТУ
  • Освіжаюче, смачне і якісне!
  • Незмінно якісна продукція

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ЯКІСТЬ МОРОЗИВА ПІДТВЕРДЖЕНО







Результати щорічного тестування продукції від АУВМ і ЗП

Якість продукції, а також її безпека мають величезне значення як для економіки країни в цілому, так і для окремо взятого підприємства. З цієї причини вже п’ятий рік поспіль провідні вітчизняні підприємства, члени Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» (АУВМ і ЗП), беруть участь в добровільному тестуванні їх морозива і напівфабрикатів в рамках програми контролю якості харчових продуктів. За цей час в лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандартметрологія» було досліджено понад 70 зразків морозива і близько 40 зразків заморожених напівфабрикатів.

Таблиця 1

Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007

Показники


Морозиво  «Крем-пломбір» 

у вафельному стаканчикові 


(АТ «Житомирський маслозавод»)

Морозиво пломбір «Стакан Великан» у вафельному стаканчикові в кондиторській глазурі

(ТОВ «Ласунка»)

Морозиво-пломбір     12% жиру з наповнювачем полуничним у вафельному стаканчикові 

(ТОВ «Хладопром»)

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Масова частка жиру, %

не менше 14,5

15,0

не менше 15,0

15,5

не менше 12,0

12,5

Масова частка загального цукру, %

не менше 14,0

14,4

не менше 14,0

14,4

не менше 14,0

14,7

Масова частка сухих речовин, %

не менше 39,0

39,7

не менше 39,0

39,5

не менше 36,0

36,7

Сумарна масова частка тригліцеридів С26, С28, С30, С32, С34, С40, С42, С44, С46 з урахуванням коефіцієнтів (загальна формула), %

95,68-104,32

97,80

95,68-104,32

96,15

95,68-104,32

100,30

Масова частка немолочних жирів, % від загального жиру

не допускається


не виявлено


не допускається


не виявлено


не допускається


не виявлено




Перевірена продукція 

У поточному році Асоціацією українських виробників "Морозиво і заморожені продукти", в рамках програми добровільного контролю за якістю харчових продуктів, продовжується дослідження морозива та заморожених напівфаб-рикатів вітчизняних виробників її членів.
У квітні-травні поточного року досліджувалась заморожена продукція за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками, зразки якої були відібрані в торгових мережах і протестовані в лабораторії ДП "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів".
Отже, у рамках останнього тестування в торгових мережах були відібрані наступні зразки продукції: морозиво «Крем-пломбір» у вафельному стаканчикові (АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво пломбір 12% жиру з наповнювачем полуничним у вафельному стаканчикові (ТОВ «Хладопром»), морозиво пломбір «Стакан Великан» в вафельному стаканчикові з кондитерською глазур'ю (ТОВ «Ласунка»), морозиво «100% морозиво» (АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво «Super puper» з комбінованим складом сировини з какао в вафельному стаканчикові (ТОВ «Ласунка»), морозиво з комбінованим складом сировини з наповнювачем «Згущене молоко» ТМ «Розумний Вибiр» ( ПОГ АПВТ «Фірма «Ласка»), морозиво з комбінованим складом сировини з вишневим наповнювачем ТМ «Розумний Вибiр» (ПОГ АПВТ «Фірма «Ласка») і морозиво 12% жирності фісташкове «Морозко» (ТОВ «Хладопром»). 
Цього разу фірма «Ласка» була представлена в тестуванні також замороженими напівфабрикатами - пельменями «Манюням» з м'ясом індика і кролика.

Таблиця 2

Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007

Показники


Морозиво 

"100% Морозиво"




(АТ "Житомирський маслозавод")


Морозиво «Super puper» з комбінованим складом сировини з какао у вафельному стакані 


(ТОВ "Ласунка")

Морозиво  з комбінованим складом сировини з наповнювачем «згущене молоко» ТМ "Розумний вибір"

 (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")

Морозиво з комбінованим складом сировини з наповнювачем вишневим


(ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")


Морозиво 12% жирності фісташкове «Морозко» 




(ТОВ "Хладопром")

Фізико-хімічні

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Вимоги НД

Результат

Масова частка жиру, %

Не менше 12,0

12,0

Не менше 8,5


8,5


Не менше 8,0


8.5

Не менше 10.5

10,5

Не менше 12,0


12,6

Масова частка загального цукру, %

Не менше 14,0


14,0

Не менше 14,0


14,3

Не менше 14,0


14,8


Не менше 14,0

16,7

Не менше 14,0


14,6

Масова частка сухих речовин, %

Не менше 35,0


36.4

Не менше 32,0


33,1

Не менше 32,0


34,4

Не менше 32,0

34,4

Не менше 36,0


36,6




Зразки відповідають нормам! 

Традиційно відібрані зразки передали для досліджень в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Щоб отримати цілісну та об'єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними, мікробіологічними та молекулярно-генетичними показниками.
Результати цьогорічного тестування, як і в попередні рази, порадували, адже фахівці центру знову дали висновок про те, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ. 
Цей фактор відіграє важливу роль для покупців, які сьогодні дуже зважено підходять до вибору їжі і готові витрачати гроші на дійсно якісну продукцію.

Таблиця 3

Результати дослідження заморожених напівфабрикатів 


Фізико-хімічні показники

Напівфабрикати заморожені.

Пельмені "Манюням" з м’ясом індика і кролика 


ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"


Вимоги НД

Результати

Масова частка вологи в начинці, %

Не більше 72,0

71,5

Масова частка жиру в фарші, %

Не більше 26,0

7,7

Масова частка солі в начинці, %

 Не більше 1,1

1,0

Співідношення масової частки фаршу до маси пельменю, %

   Не менше 50,0

48,2

Маса одного пельменя, г

   7,0 ± 1,0

6,6







Схожі новини
  • Члени Асоціації українських виробників «Морозива і заморожених продуктів» перевірили на якість свою продукцію
  • Морозиво і заморожені продукти випробували на якість
  • Відповідальним українським виробникам заморожених продуктів не страшні перевірки якості своєї продукції на відповідність нормам ДСТУ
  • Освіжаюче, смачне і якісне!
  • Незмінно якісна продукція

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.