Аграрний тиждень. Україна
» » МОРОЗИВО І ЗАМОРОЖЕНІ НАПІВФАБРИКАТИ: НЕЗМІННО ЯКІСНІ
» » МОРОЗИВО І ЗАМОРОЖЕНІ НАПІВФАБРИКАТИ: НЕЗМІННО ЯКІСНІ

    МОРОЗИВО І ЗАМОРОЖЕНІ НАПІВФАБРИКАТИ: НЕЗМІННО ЯКІСНІ



    Результати щорічного тестування продукції від АУВМ і ЗП
    Сьогодні споживачі стають все більш вимогливими до харчової продукції в плані якості та безпеки. Щоб допомогти любителям заморожених продуктів розібратися у всьому їх розмаїтті та вибрати дійсно якісні ласощі, Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» спільно з операторами ринку знову протестували морозиво і заморожені напівфабрикати українських брендів.
    Перевірений асортимент
    У ході останньої перевірки представники Асоціації в торгових мережах відібрали вісім зразків морозива чотирьох вітчизняних компаній, а також зразки заморожених напівфабрикатів.
    Цього разу для дослідження в лабораторії були передані: морозиво Ruzka zmrzlina Fresh ТМ «Рудь» та морозиво «Пролісок» зі смаком апельсина в стаканчиках (обидва виробництва АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво пломбір 12% жиру в кондитерській глазурі «Каштан класичний» та морозиво 12% жиру з полуничним наповнювачем «Морозко» в стаканчиках (обидва виготовлені ТОВ «Хладопром»), морозиво вершкове в вафельному стаканчику і морозиво «Ласунка» з комбінованим складом сировини з вишневим джемом з кондитерською глазур'ю в вафельному стаканчику (обидва випущені ТОВ «Ласунка»), а також торт з морозива «Роксолана» і морозиво Maxsimuse (зроблені ПОГ АПВТ «Фірма Ласка») (таблиці 1;2)
    Тестування також пройшли заморожені напівфабрикати: вареники з картоплею та грибами заморожені ТМ «Ласка» (ПОГ АПВТ «Фірма Ласка») (таблиця 3).
    Результат підтверджує якість
    Зразки були протестовані в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» за фізико-хімічними та органолептичними показниками.
    Експерти, в черговий раз, підтвердили, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ. Таким чином, можна зробити висновок, що такі компанії як «Житомирський маслозавод», «Хладопром», «Ласунка» і «Ласка» виробляють дійсно якісне морозиво.
    З огляду на те, що названі вище виробники є безспірними лідерами ринку морозива в Україні - результати досліджень закономірні. При цьому слід зазначити, що їх питома вага в загальному обсязі виробництва холодного десерту становить в поточному році 86,4%.
    Сильний фактор впливу
    Таким чином, українські виробники знову довели, що навіть в складних економічних реаліях і умовах тотального нестачі сировини вони виробляють продукт самої високої якості. Для споживачів, у яких акценти в харчуванні сьогодні все більше зміщуються в сторону якісної та безпечної їжі, це дуже важливий фактор, який стимулює їх інвестувати свої гроші в продукцію вітчизняних компаній і, відповідно, в своє здоров'я.
    Таблиця 1
    Результати дослідження якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007

    ПоказникиМорозиво  Ruzka zmrzlina Fresh
    ТМ «Рудь» 
    (АТ «Житомирський маслозавод»)
    Морозиво-пломбір     12% жиру в кондиторській глазурі 
    «Каштан класичний» 
    (ТОВ «Хладопром»)
    Морозиво вершкове у вафельному стаканчикові 
    (ТОВ «Ласунка»)
    Вимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультат
    Масова частка жиру, %не менше 15,015,2не менше 12,012,0не менше 8,58,5
    Масова частка загального цукру, %не менше 15,017,3не менше 14,017,3не менше 14,015,9
    Масова частка сухих речовин, %не менше 39,039,5не менше 36,036,4не менше 32,032,6
    Сумарна масова частка тригліцеридів С26, С28, С30, С32, С34, С40, С42, С44, С46 з урахуванням коефіцієнтів (загальна формула), %95,68-104,32100,2295,68-104,3299,1295,68-104,32100,05
    Масова частка немолочних жирів, % від загального жируне допускаєтьсяне виявленоне допускаєтьсяне виявленоне допускаєтьсяне виявлено
    Таблиця 2
    Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007
    ПоказникиМорозиво «Ласунка» з комбінованим складом сировини з вишневим джемом з кондиторською глазурю в вафель-ному стаканчику
    (ТОВ"Ласунка")
    Торт з морозива «Роксолана»
    (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")
    Морозиво  
    Maxsimuse
    (ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")
    Морозиво «Пролісок» зі смаком апельсину в стаканчиках
    (АТ "Житомирський маслозавод")
    Морозиво 12% жирності з клубнічним наповню-вачем «Морозко» в стаканчиках
    (ТОВ "Хладопром")
    Фізико-хімічніВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультат
    Масова частка жиру, %Не менше 12,012,5Не менше 12,512,5Не менше 13,313,3Не менше 3,03,0Не менше 12,012,0
    Масова частка загального цукру, %Не менше 14,021,2Не менше 14,116,0Не менше 17,517,6Не менше 15,518,3Не менше 14,016,8
    Масова частка сухих речовин, %Не менше 36,041,0Не менше 32,034,8Не менше 36,038,0Не менше 29,029,7Не менше 36,037,1
    Наявність штучних харчових барвників (Е102, Е104, Е110, Е122, Е123, Е124, Е127, Е128, Е129, Е131, Е132, Е133, Е151, Е155) і не-
    харчових барвників (Судан I, Судан II, Судан III, Судан IV, Red-7B)
    ----------
    Таблиця 3
    Результати дослідження заморожених напівфабрикатів 
    Фізико-хімічні показникиВареники з картоплею та грибами ТМ «Ласка»
    ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"
    Вимоги НДРезультати
    Масова частка вологи, %Не більше 75,073,0
    Масова частка жиру, %Не більше 26,00,3
    Масова частка солі, %Не більше 2,01,1
    Масової частки начинки, %Не менше 40,052,0
    Маса одного вареника, гНе більше 35,012,8





    Схожі новини
  • МОРОЗИВО І ЗАМОРОЖЕНІ НАПІВФАБРИКАТИ: НЕЗМІННО ЯКІСНІ
  • Освіжаюче, смачне і якісне!
  • Виробники морозива і заморожених напівфабрикатів провели добровільне тестування своєї продукції
  • Незмінно якісна продукція
  • Морозиво і напівфабрикати перевірили

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

МОРОЗИВО І ЗАМОРОЖЕНІ НАПІВФАБРИКАТИ: НЕЗМІННО ЯКІСНІ



Результати щорічного тестування продукції від АУВМ і ЗП
Сьогодні споживачі стають все більш вимогливими до харчової продукції в плані якості та безпеки. Щоб допомогти любителям заморожених продуктів розібратися у всьому їх розмаїтті та вибрати дійсно якісні ласощі, Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» спільно з операторами ринку знову протестували морозиво і заморожені напівфабрикати українських брендів.
Перевірений асортимент
У ході останньої перевірки представники Асоціації в торгових мережах відібрали вісім зразків морозива чотирьох вітчизняних компаній, а також зразки заморожених напівфабрикатів.
Цього разу для дослідження в лабораторії були передані: морозиво Ruzka zmrzlina Fresh ТМ «Рудь» та морозиво «Пролісок» зі смаком апельсина в стаканчиках (обидва виробництва АТ «Житомирський маслозавод»), морозиво пломбір 12% жиру в кондитерській глазурі «Каштан класичний» та морозиво 12% жиру з полуничним наповнювачем «Морозко» в стаканчиках (обидва виготовлені ТОВ «Хладопром»), морозиво вершкове в вафельному стаканчику і морозиво «Ласунка» з комбінованим складом сировини з вишневим джемом з кондитерською глазур'ю в вафельному стаканчику (обидва випущені ТОВ «Ласунка»), а також торт з морозива «Роксолана» і морозиво Maxsimuse (зроблені ПОГ АПВТ «Фірма Ласка») (таблиці 1;2)
Тестування також пройшли заморожені напівфабрикати: вареники з картоплею та грибами заморожені ТМ «Ласка» (ПОГ АПВТ «Фірма Ласка») (таблиця 3).
Результат підтверджує якість
Зразки були протестовані в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів» за фізико-хімічними та органолептичними показниками.
Експерти, в черговий раз, підтвердили, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ. Таким чином, можна зробити висновок, що такі компанії як «Житомирський маслозавод», «Хладопром», «Ласунка» і «Ласка» виробляють дійсно якісне морозиво.
З огляду на те, що названі вище виробники є безспірними лідерами ринку морозива в Україні - результати досліджень закономірні. При цьому слід зазначити, що їх питома вага в загальному обсязі виробництва холодного десерту становить в поточному році 86,4%.
Сильний фактор впливу
Таким чином, українські виробники знову довели, що навіть в складних економічних реаліях і умовах тотального нестачі сировини вони виробляють продукт самої високої якості. Для споживачів, у яких акценти в харчуванні сьогодні все більше зміщуються в сторону якісної та безпечної їжі, це дуже важливий фактор, який стимулює їх інвестувати свої гроші в продукцію вітчизняних компаній і, відповідно, в своє здоров'я.
Таблиця 1
Результати дослідження якості морозива, виробленого за ДСТУ 4733:2007

ПоказникиМорозиво  Ruzka zmrzlina Fresh
ТМ «Рудь» 
(АТ «Житомирський маслозавод»)
Морозиво-пломбір     12% жиру в кондиторській глазурі 
«Каштан класичний» 
(ТОВ «Хладопром»)
Морозиво вершкове у вафельному стаканчикові 
(ТОВ «Ласунка»)
Вимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультат
Масова частка жиру, %не менше 15,015,2не менше 12,012,0не менше 8,58,5
Масова частка загального цукру, %не менше 15,017,3не менше 14,017,3не менше 14,015,9
Масова частка сухих речовин, %не менше 39,039,5не менше 36,036,4не менше 32,032,6
Сумарна масова частка тригліцеридів С26, С28, С30, С32, С34, С40, С42, С44, С46 з урахуванням коефіцієнтів (загальна формула), %95,68-104,32100,2295,68-104,3299,1295,68-104,32100,05
Масова частка немолочних жирів, % від загального жируне допускаєтьсяне виявленоне допускаєтьсяне виявленоне допускаєтьсяне виявлено
Таблиця 2
Результати досліджень якості морозива, виробленого за ДСТУ 4735:2007
ПоказникиМорозиво «Ласунка» з комбінованим складом сировини з вишневим джемом з кондиторською глазурю в вафель-ному стаканчику
(ТОВ"Ласунка")
Торт з морозива «Роксолана»
(ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")
Морозиво  
Maxsimuse
(ПОГ "АПВТ "Фірма Ласка")
Морозиво «Пролісок» зі смаком апельсину в стаканчиках
(АТ "Житомирський маслозавод")
Морозиво 12% жирності з клубнічним наповню-вачем «Морозко» в стаканчиках
(ТОВ "Хладопром")
Фізико-хімічніВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультатВимоги НДРезультат
Масова частка жиру, %Не менше 12,012,5Не менше 12,512,5Не менше 13,313,3Не менше 3,03,0Не менше 12,012,0
Масова частка загального цукру, %Не менше 14,021,2Не менше 14,116,0Не менше 17,517,6Не менше 15,518,3Не менше 14,016,8
Масова частка сухих речовин, %Не менше 36,041,0Не менше 32,034,8Не менше 36,038,0Не менше 29,029,7Не менше 36,037,1
Наявність штучних харчових барвників (Е102, Е104, Е110, Е122, Е123, Е124, Е127, Е128, Е129, Е131, Е132, Е133, Е151, Е155) і не-
харчових барвників (Судан I, Судан II, Судан III, Судан IV, Red-7B)
----------
Таблиця 3
Результати дослідження заморожених напівфабрикатів 
Фізико-хімічні показникиВареники з картоплею та грибами ТМ «Ласка»
ПОГ АПВТ "Фірма Ласка"
Вимоги НДРезультати
Масова частка вологи, %Не більше 75,073,0
Масова частка жиру, %Не більше 26,00,3
Масова частка солі, %Не більше 2,01,1
Масової частки начинки, %Не менше 40,052,0
Маса одного вареника, гНе більше 35,012,8





Схожі новини
  • МОРОЗИВО І ЗАМОРОЖЕНІ НАПІВФАБРИКАТИ: НЕЗМІННО ЯКІСНІ
  • Освіжаюче, смачне і якісне!
  • Виробники морозива і заморожених напівфабрикатів провели добровільне тестування своєї продукції
  • Незмінно якісна продукція
  • Морозиво і напівфабрикати перевірили

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.