Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Українці зменшили споживання молочних продуктів та збільшили споживання м’яса
АТУ»Новини»Українці зменшили споживання молочних продуктів та збільшили споживання м’яса

    Українці зменшили споживання молочних продуктів та збільшили споживання м’яса


    Українці зменшили споживання молочних продуктів та збільшили споживання м’яса

    За останні п'ять років українці значно зменшили споживання молока і молочних продуктів – до 104,04 кг на одну людину на рік, а от м’яса українці стали більше їсти, про це свідчать дані Держстатистики.

    Згідно з цими даними італійської консалтингової компанії з питань молочної економіки Clal, Україна посідає третє місце у світі за обсягом споживання молочних продуктів на одну людину на рік, поступаючись лише Новій Зеландії (108,8 кг на одну людину на рік) і Білорусі (113,7 кг).

    При цьому, ще у 2015 році Україна посідала перше місце зі споживанням понад 119,8 кг молока на людину на рік. Щороку цей показник поступово скорочувався, і у 2020 році склав трохи більше ніж 104 кг на людину в рік.

    Нагадаємо, що за січень-червень 2021 року виробництво молока в Україні зменшилось на 5,6%, а виробництво яєць – на 13,6%.

    Щодо м‘яса, то минулого року кожен українець з’їдав в середньому 5,2 кг м‘яса і м‘ясопродуктів на місяць. Тоді як в 2019 році цей показник становив 5,1 кг, а п'ять років тому – 4,6 кг.

    Таким чином, споживання м‘яса і м‘ясопродуктів в Україні за рік зросло на 2%, за останні п'ять років – на 14%

    Значно менше українці споживають риби та рибопродуктів — в середньому 1,4 кг ( на одну людину, щомісяця).

    При цьому, українці їдять чимало овочів (6 кг), фруктів та ягід (8,7 кг), хліба (8 кг).

    ІЦ УАК за матеріалами agro-business

    agroconf.org





    Схожі новини
  • Цього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром
  • Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років
  • Українці переходять на дешеву їжу
  • Споживання молокопродуктів зменшилося до 204,9 кг на душу населення в 2011
  • В Україні почали вживати більше м’ясопродуктів та риби

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці зменшили споживання молочних продуктів та збільшили споживання м’яса

28 липень, Розділ Новини, переглядів 1 094

Українці зменшили споживання молочних продуктів та збільшили споживання м’яса

За останні п'ять років українці значно зменшили споживання молока і молочних продуктів – до 104,04 кг на одну людину на рік, а от м’яса українці стали більше їсти, про це свідчать дані Держстатистики.

Згідно з цими даними італійської консалтингової компанії з питань молочної економіки Clal, Україна посідає третє місце у світі за обсягом споживання молочних продуктів на одну людину на рік, поступаючись лише Новій Зеландії (108,8 кг на одну людину на рік) і Білорусі (113,7 кг).

При цьому, ще у 2015 році Україна посідала перше місце зі споживанням понад 119,8 кг молока на людину на рік. Щороку цей показник поступово скорочувався, і у 2020 році склав трохи більше ніж 104 кг на людину в рік.

Нагадаємо, що за січень-червень 2021 року виробництво молока в Україні зменшилось на 5,6%, а виробництво яєць – на 13,6%.

Щодо м‘яса, то минулого року кожен українець з’їдав в середньому 5,2 кг м‘яса і м‘ясопродуктів на місяць. Тоді як в 2019 році цей показник становив 5,1 кг, а п'ять років тому – 4,6 кг.

Таким чином, споживання м‘яса і м‘ясопродуктів в Україні за рік зросло на 2%, за останні п'ять років – на 14%

Значно менше українці споживають риби та рибопродуктів — в середньому 1,4 кг ( на одну людину, щомісяця).

При цьому, українці їдять чимало овочів (6 кг), фруктів та ягід (8,7 кг), хліба (8 кг).

ІЦ УАК за матеріалами agro-business

agroconf.org





Схожі новини
  • Цього року українці споживають майже на 16% більше молока, ніж торік – Укрмолпром
  • Скільки продуктів з’їли українці за останні 10 років
  • Українці переходять на дешеву їжу
  • Споживання молокопродуктів зменшилося до 204,9 кг на душу населення в 2011
  • В Україні почали вживати більше м’ясопродуктів та риби

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.