Аграрний тиждень. Україна
» » Переробка свинини: приріст під питанням?
» » Переробка свинини: приріст під питанням?

    Переробка свинини: приріст під питанням?


    За вісім місяців м’ясопереробні підприємства України випустили на 3,8% більше м’яса свиней ніж у січні-серпні 2020-го. При цьому приріст виробництва свинини за сім місяців був помітнішим — перевищував 8%, зазначають в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.

    За даними Держстату за січень-серпень 2021-го м’ясопереробна галузь випустила 211,6 тис. т охолодженої, мороженої свинини та сушених, копчених чи солених виробів з неї. Це на 7,8 тис. т чи 3,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляють аналітики АСУ.

    «Місяцем раніше фіксували більший приріст випуску свинини — понад 8%, тоді як у першому кварталі та за підсумками чотирьох місяців 2021-го різниця сягала 12-14%. У липні та серпні обсяги переробки свинини лише незначно — на 0,5-1% — перевищували доробок відповідних місяців 2020-го. Тож такого відхилення було недостатньо, щоб забезпечити значний «відрив» від торішніх результатів. Отже, нині спостерігаємо уповільнення темпів приросту переробки свинини», — відзначають в Асоціації.

    В АСУ звертають увагу і на зменшення перехідних залишків свинини на початку осені.«Обсяги перехідних залишків свинини у станом на кінець серпня менші ніж місяцем раніше, зокрема через скорочення запасів охолодженої свинини на складах — 2,2 тис. т проти майже 3 тис. т у кінці липня. Це стало одним з чинників підтримки для внутрішніх цін закупівлі живця свиней забійних кондицій на рубежі сезонів», — вважають в аналітичному відділі профільної асоціації.



    Результати роботи м’ясопереробної галузі у січні-серпні 2021-го та їх зміна до аналогічного періоду минулого року

    Джерело: Аналітичний відділ АСУ за даними ДССУ.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Переробка свинини зросла на 8%
  • Промислова переробка свинини у 2020-му зросла на 5,5%
  • М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Переробка свинини нарощує обсяги

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Переробка свинини: приріст під питанням?


За вісім місяців м’ясопереробні підприємства України випустили на 3,8% більше м’яса свиней ніж у січні-серпні 2020-го. При цьому приріст виробництва свинини за сім місяців був помітнішим — перевищував 8%, зазначають в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.

За даними Держстату за січень-серпень 2021-го м’ясопереробна галузь випустила 211,6 тис. т охолодженої, мороженої свинини та сушених, копчених чи солених виробів з неї. Це на 7,8 тис. т чи 3,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляють аналітики АСУ.

«Місяцем раніше фіксували більший приріст випуску свинини — понад 8%, тоді як у першому кварталі та за підсумками чотирьох місяців 2021-го різниця сягала 12-14%. У липні та серпні обсяги переробки свинини лише незначно — на 0,5-1% — перевищували доробок відповідних місяців 2020-го. Тож такого відхилення було недостатньо, щоб забезпечити значний «відрив» від торішніх результатів. Отже, нині спостерігаємо уповільнення темпів приросту переробки свинини», — відзначають в Асоціації.

В АСУ звертають увагу і на зменшення перехідних залишків свинини на початку осені.«Обсяги перехідних залишків свинини у станом на кінець серпня менші ніж місяцем раніше, зокрема через скорочення запасів охолодженої свинини на складах — 2,2 тис. т проти майже 3 тис. т у кінці липня. Це стало одним з чинників підтримки для внутрішніх цін закупівлі живця свиней забійних кондицій на рубежі сезонів», — вважають в аналітичному відділі профільної асоціації.



Результати роботи м’ясопереробної галузі у січні-серпні 2021-го та їх зміна до аналогічного періоду минулого року

Джерело: Аналітичний відділ АСУ за даними ДССУ.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Переробка свинини зросла на 8%
  • Промислова переробка свинини у 2020-му зросла на 5,5%
  • М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Переробка свинини нарощує обсяги

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.