Аграрний тиждень. Україна
» » Транспортний діалог між Україною та Єврокомісією: відбулось перше за 5 років засідання
» » Транспортний діалог між Україною та Єврокомісією: відбулось перше за 5 років засідання

Транспортний діалог між Україною та Єврокомісією: відбулось перше за 5 років засідання


Транспортний діалог між Україною та Єврокомісією: відбулось перше за 5 років засідання

У рамках Транспортного діалогу між Україною та Єврокомісією у Києві 21 березня відбулась зустріч високого рівня за участі Віце-прем’єр-міністра з відновлення – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова та Генерального Директорату Єврокомісії з питань мобільності та транспорту (DG Move) Магди Копчинської.

У фокусі зустрічі – співпраця щодо «Шляхів солідарності», мережі TEN-T, розбудови прикордонної інфраструктури, продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС, розвитку експортних потужностей на морі та залізниці, підтримка авіагалузі.

«Наша співпраця з Єврокомісією, зокрема DG Move, у питанні транспорту та логістики має визначальний вплив на збільшення обсягів експорту та імпорту між Україною та країнами ЄС. Разом з тим, маємо багато спільних планів, зокрема у рамках програми Connecting European Facilities (CEF), завдяки якій ми плануємо розбудувати низку пунктів пропуску на кордоні. Поруч з тим, є питання, які потребують нашої посиленої взаємодії, до прикладу продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС, адже це питання критично важливе для виживання нашої економіки та можливості як вивозити товари, так і доставляти їх до України», – наголосив Олександр Кубраков.

Засідання було зосереджене на питаннях взаємодії у розвитку всіх видів транспорту та модернізації критично важливої транспортної інфраструктури з пріоритетом на мережу TEN-T. Крім цього, сторони порушили питання необхідності узгодження нормативно-правових актів для підтримки транспортної безпеки та впровадження сталих рішень для міжміської та міської мобільності.

Читайте також: Рада асоціації Україна-ЄС: ключові пріоритети відновлення — житло, експортна логістика, критична та соціальна інфраструктура.

Олександр Кубраков виступив перед канадським Сенатом: заморожені російські активи мають стати джерелом для фінансування відновлення в Україні.

ІЦ УАК за матеріалами Мінінфраструктури

agroconf.org





Схожі новини
  • Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС дозволила збільшити український експорт вантажівками щонайменше на 30%
  • Україна стала повноцінною учасницею програми ЄС «Механізм Сполучення Європи»
  • Мінвідновлення ініціювало зустріч із Польщею та Єврокомісією щодо виконання меморандумів по роботі пунктів пропуску
  • Україна вперше зможе подавати заявки на інфраструктурні проекти у рамках програми CEF на рівні із членами ЄС
  • Україна – Єврокомісія – Румунія: розвиток судноплавства на Дунаї – спільне завдання задля вдосконалення експортних потужностей Дунайських портів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.