Аграрний тиждень. Україна
» » Фрахтові ставки на перевезення зерна з України зросли у сегменті костерів та хендісайзів
» » Фрахтові ставки на перевезення зерна з України зросли у сегменті костерів та хендісайзів

Фрахтові ставки на перевезення зерна з України зросли у сегменті костерів та хендісайзів






Минулого тижня ставки фрахту для хендісайзів зросли на тлі збільшення кількості замовлень на перевезення зернових вантажів та активних зусиль судновласників змінити ринкову тенденцію. Про це повідомив аналітик ASAP Agri, фрахтовий брокер Atria Brokers Павло Лисенко.

Таким чином, фрахт для хендісайзів, що перевозять кукурудзу з глибоководних портів до східного узбережжя Італії, зріс на 2 USD/т до 23-24 USD/т.

Також власникам костерів вдалося підвищити ставки на 1 USD/т на всіх маршрутах завдяки постійному надходженню замовлень. Фрахт для костерів, що перевозять кукурудзу з українських дунайських портів до східного узбережжя Італії, зріс до 28-30 USD/т.

Цього тижня ставки для панамаксів залишилися стабільними. Судновласники намагаються досягти вищих рівнів, але не вистачає твердих замовлень з українських глибоководних портів, щоб забезпечити достатню підтримку. За словами П. Лисенка, фрахт для панамаксів, які перевозять кукурудзу або пшеницю з глибоководних портів до південного Китаю, залишається на рівні 48-50 USD/т.

Ринок барж залишається непривабливим для судновласників, оскільки кількість вантажів з українських дунайських портів обмежена. Вартість транспортування кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Константи становить 9-10 EUR/т.






Схожі новини
  • Фрахтові ставки на перевезення зерна з України стабільні, окрім костерів
  • Фрахтові ставки на перевезення зерна з України залишаються стабільними у всіх сегментах ринку
  • Фрахтові ставки з України стабільні, але є тенденція до підвищення
  • Фрахтові ставки для костерів залишаються низькими попри пожвавлення зернових перевезень з України
  • Фрахтові ставки на вантажні перевезення з України зросли в сегментах костерів і барж

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.