Аграрний тиждень. Україна
» » ВИРОЩУВАТИ ЦУКРОВИЙ БУРЯК ВИГІДНО, ЯКЩО З ВАМИ «КРИСТАЛ»
» » ВИРОЩУВАТИ ЦУКРОВИЙ БУРЯК ВИГІДНО, ЯКЩО З ВАМИ «КРИСТАЛ»

    ВИРОЩУВАТИ ЦУКРОВИЙ БУРЯК ВИГІДНО, ЯКЩО З ВАМИ «КРИСТАЛ»


       Півмільйона гривень чистого прибутку можна отримати зі ста гектарів цукробурякового лану. А ще додатково до 400 тонн білого цукру виготовити в розрахунку на зазначену площу. Замість звичайних 13-14% цукристості можна досягти 17%. І це все при урожайності понад 500 центнерів з гектара. І не де-небудь, а саме в Україні.

      Справа без другорядних «дрібниць»

      Навіть якщо ви й дипломований агроном, навіть якщо й мали колись успішний досвід вирощування цукрового буряку – ви аніяк не застраховані від «прогоряння». Справа в тім, що ситуація в галузі змінюється щодня, й ті технології, які ще вчора гарантували прибуток, сьогодні можуть призвести вас до вельми невтішних наслідків. Скажімо, ще вчора ви дійсно могли особливо й не перейматися детальним аналізом складу ґрунту. Сьогодні ж самовпевнені дослідження навпомацьки можуть дорого обійтися. Що залишилося у вашій землі після постперебудовного господарювання? Скільки ще вчора невідомих шкідників та збудників хвороб накопичилося? Якщо ще до придбання насіння ви знатимете чіткі й однозначні відповіді на ці запитання – потім будете бідкатися, що не те посіяли. Це лише одна з багатьох «деталей», ігнорування якої може звести нанівець ваші сподівання на рясний урожай. А скільки пасток ще попереду! Не потрапити в боргову яму, повернути всі ваші витрати, здобути тисячодоларові прибутки з кожного гектара вам допоможуть фахівці АТЗТ «Кристал». Саме ця компанія має відповідну наукову та матеріальну базу для повноцінного забезпечення вас на всім шляху до успіху й не тільки в буряківництві, а ще й у виробництві цукру, продукуванні багатьох видів біопалива. Обладнання та технології від «Кристалу» за п’ятнадцять років діяльності компанії добре зарекомендували себе не лише на теренах СНД, а й у багатьох країнах Західної та Центральної Європи як такі, що відомі своїми здобутками у буряківництві та виробництві цукру, біоенергетиці.        

     Рада професіоналів

     Днями в Києві відбувся Міжнародний науково-технічний семінар «Якість цукрового буряку врожаю 2008 року. Шляхи забезпечення ефективної переробки буряку й підвищення якості готової продукції». Ініціатором та організатором заходу стала група компаній «Кристал» спільно з НАСУ. Про значення та користь семінару можна доволі позитивно судити вже з самого списку його учасників  Керівники та провідні спеціалісти підприємств бурякоцукрової галузі мали чудову нагоду зустрітися, як з видатними вітчизняними вченими, так і з директорами знаних фірм та науковцями з країн, що недарма вважаються законодавцями мод у зазначеному секторі, зокрема, Австрії, Нідерландів, Німеччини. То був не якийсь парадний захід з рапортами про успіхи та обережними згадками про наявні проблеми. Учасники семінару зібралися з єдиною метою – в діловій, продуктивній атмосфері обговорити всі важливі чинники, завдяки яким можна з чималим прибутком і вирощувати буряк, і виготовляти цукор. Зокрема, йшлося про стан та перспективи розвитку цукрової галузі, якісні особливості сировини поточного року, перспективи вітчизняної селекції цукрового буряку, проблеми насінництва, ситуацію із захворюваннями та шкідниками посівів цукрового буряку, роль аналітичних досліджень в оптимізації технологічних процесів задля підвищення ефективності виробництва цукру, налагодження високопродуктивної роботи та запровадження новітніх технологій в окремих ланках виробництва.

       Учасники семінару високо оцінили внесок групи компаній «Кристал» у справу налагодження високоефективного виробництва продукції бурякоцукрової галузі як в Україні, так і  в багатьох країнах СНД.

     

    Кристал успіху шукайте в «Кристалі»

    АТЗТ «Кристал» - високотехнологічне науково-виробниче підприємство, що є провідною компанією однойменної групи й координує її діяльність у різних галузях промисловості. У сфері діяльності підприємства існують наступні напрями.

    <!-- [if !supportLists] --> ·         Інженерно-технічний та технологічний консалтинг, що передбачає як здійснення комплексних робіт з технічного аудиту й розробку концепцій розвитку промислових підприємств, так і запровадження конкретних проектів з реконструкції окремих ланок та вдосконалення технологічних процесів. <!-- [endif] -->

    <!-- [if !supportLists] --> ·         Виробництво, зорієнтоване на експорт й охоплює як виготовлення нового, так і модернізацію та відновлення вже існуючого обладнання з наступним гарантійним та сервісним обслуговуванням. <!-- [endif] -->

    <!-- [if !supportLists] --> ·         Інформаційне забезпечення, спрямоване на обмін науково-технічною інформацією між суб’єктами промисловості, а також на підвищення кваліфікації та навчання персоналу в спосіб тренінгів та навчальних семінарів. <!-- [endif] -->

    <!-- [if !supportLists] --> ·         Інноваційна діяльність, спрямована на підтримку конкурентоспроможності компанії на ринку й передбачає розробку енергозберігаючих технологій, розширення асортименту пропонованої продукції, пропозиції з диверсифікації виробництва (ефективна утилізація відходів, продуктивне використання вторинних енергоресурсів тощо), запровадження альтернативних видів палива. <!-- [endif] -->

    Для цукрової промисловості (замовник – російська компанія «Продімекс») фірма «Кристал» розробила проект по диверсифікації цукрового виробництва на основі використання (адаптації) інфраструктури цукрового заводу для виробництва альтернативного біопалива в міжсезонний період.

    Фірма «Кристал» є одним із лідерів в Центральній та Східній Європі по організації виробництва біопалива з різних видів біомаси, насамперед: соломи зернових, соняшникового лушпиння, відходів деревини, торфу, післяспиртової барди та багатьох інших. Понад 40 виробництв більш як в 15 країнах Європи та Азії оснащені сучасними апаратурно-технологічними комплексами фірми. Особливо необхідно відмітити високу якість та надійність технологічного обладнання, яке експортується також в країни Західної Європи.

    Технологія ресурсозбереження

    Тож як навчитися заро***ти 1000 у. о. на гектарі солодких коренів?   

    «Ми допоможемо здійснити сім важливих кроків на шляху до урожайності понад 500 центнерів з гектара, цукристості 17% та прибутку, про який ви запитали , - запевняє голова правління АТЗТ «Кристал» Юрій Заєць.

    Перший крок – комплексний аналіз і розробка рекомендацій задля підвищення родючості ґрунту. Цим передбачається відбір проб та визначення типу ґрунту, комплексний аналіз його фізико-хімічного складу, надання відповідних рекомендацій, а саме: щодо використання добрив під конкретний сівообіг, раціонального розміщення сільгоспкультур в сівообізі, визначення динаміки урожайності цукрового буряку.

    Другий – підбір та підготовка посівного матеріалу. Відтепер допоможемо обрати найпродуктивніше насіння для умов вашого лану та перевірити посівний матеріал на відповідність держстандартам.

    Третій – консультативно-методичний супровід. На цьому кроці ми проводимо консультації та надаємо методичну допомогу безпосередньо на основних етапах процесу вирощування буряку.

    Четвертий – комплексне аналітичне дослідження технологічних якостей сировини в динамиці росту рослин та в передзбиральний період. Цим передбачене визначення хімічного складу коренеплодів, чистоти бурякового соку, фізіологічної, біологічної, технологічної стиглості солодких коренів, оцінка технологічної придатності буряку до переробки.

    Пятий – передзбиральний хімічно-фітопатологічний контроль стану посівів. Йдеться про дослідження полів на враженість хворобами, визначення очікуваних урожайності та цукристості, дослідження посівів задля визначення оптимальних термінів збирання та придатності буряку до певних термінів зберігання.

    Шостий – прогнозування основних показників переробки цукрового буряку. На цьому кроці ми маємо передбачити вихід цукру та вміст цукру в меласі.

    Сьомий – вирішення технологічних задач. Цебто ми розро***ємо подальші рекомендації як щодо покращення технологічності буряків, так і щодо оптимізації умов зберігання солодких коренів та оптимізації технологічного режиму переробки. І хоча цей завершальний крок стосується вже питання переробки, але ж на кінцевий результат працює не лише той, хто вирощує буряки, а ще й той, хто безпосередньо виро***є з них цукор. Тому, якщо між виробником і переробником налагоджені надійні партнерські взаємовигідні стосунки, – виграють обидві сторони. Але ефективна технологія виготовлення цукру та перетворення відходів виробництва у прибутки – це вже окрема тема. І «Кристал» має що запропонувати.»

    До речі, при запровадженні ресурсозберігаючої технології вирощування цукрових буряків ви не лише отримаєте чималі прибутки, а ще й не виснажуватимете ґрунт, як в гонитві за олійними та зерновими, а також матимете чудову сировину для виготовлення комбікормів та біопалива. Варто замислитися й взятися за справу. Разом з професіоналами. 

                                                                                        

     

                                                                                             Володимир ШАПОВАЛОВ

     

     





    Схожі новини
  • Добрий буряк у супроводі спеціалістів ГК ІСК Group
  • В Україні вироблено цукру на 8,8% менше, ніж торік
  • Мінагрополітики: вироблено перші 5 тис. тонн цукру із буряку нового урожаю
  • Підвищення технологічності буряку – спосіб підвищення ефективності бурякоцукрового комплексу
  • Відкриті уроки від І.С.К. «про солодке»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

ВИРОЩУВАТИ ЦУКРОВИЙ БУРЯК ВИГІДНО, ЯКЩО З ВАМИ «КРИСТАЛ»


   Півмільйона гривень чистого прибутку можна отримати зі ста гектарів цукробурякового лану. А ще додатково до 400 тонн білого цукру виготовити в розрахунку на зазначену площу. Замість звичайних 13-14% цукристості можна досягти 17%. І це все при урожайності понад 500 центнерів з гектара. І не де-небудь, а саме в Україні.

  Справа без другорядних «дрібниць»

  Навіть якщо ви й дипломований агроном, навіть якщо й мали колись успішний досвід вирощування цукрового буряку – ви аніяк не застраховані від «прогоряння». Справа в тім, що ситуація в галузі змінюється щодня, й ті технології, які ще вчора гарантували прибуток, сьогодні можуть призвести вас до вельми невтішних наслідків. Скажімо, ще вчора ви дійсно могли особливо й не перейматися детальним аналізом складу ґрунту. Сьогодні ж самовпевнені дослідження навпомацьки можуть дорого обійтися. Що залишилося у вашій землі після постперебудовного господарювання? Скільки ще вчора невідомих шкідників та збудників хвороб накопичилося? Якщо ще до придбання насіння ви знатимете чіткі й однозначні відповіді на ці запитання – потім будете бідкатися, що не те посіяли. Це лише одна з багатьох «деталей», ігнорування якої може звести нанівець ваші сподівання на рясний урожай. А скільки пасток ще попереду! Не потрапити в боргову яму, повернути всі ваші витрати, здобути тисячодоларові прибутки з кожного гектара вам допоможуть фахівці АТЗТ «Кристал». Саме ця компанія має відповідну наукову та матеріальну базу для повноцінного забезпечення вас на всім шляху до успіху й не тільки в буряківництві, а ще й у виробництві цукру, продукуванні багатьох видів біопалива. Обладнання та технології від «Кристалу» за п’ятнадцять років діяльності компанії добре зарекомендували себе не лише на теренах СНД, а й у багатьох країнах Західної та Центральної Європи як такі, що відомі своїми здобутками у буряківництві та виробництві цукру, біоенергетиці.        

 Рада професіоналів

 Днями в Києві відбувся Міжнародний науково-технічний семінар «Якість цукрового буряку врожаю 2008 року. Шляхи забезпечення ефективної переробки буряку й підвищення якості готової продукції». Ініціатором та організатором заходу стала група компаній «Кристал» спільно з НАСУ. Про значення та користь семінару можна доволі позитивно судити вже з самого списку його учасників  Керівники та провідні спеціалісти підприємств бурякоцукрової галузі мали чудову нагоду зустрітися, як з видатними вітчизняними вченими, так і з директорами знаних фірм та науковцями з країн, що недарма вважаються законодавцями мод у зазначеному секторі, зокрема, Австрії, Нідерландів, Німеччини. То був не якийсь парадний захід з рапортами про успіхи та обережними згадками про наявні проблеми. Учасники семінару зібралися з єдиною метою – в діловій, продуктивній атмосфері обговорити всі важливі чинники, завдяки яким можна з чималим прибутком і вирощувати буряк, і виготовляти цукор. Зокрема, йшлося про стан та перспективи розвитку цукрової галузі, якісні особливості сировини поточного року, перспективи вітчизняної селекції цукрового буряку, проблеми насінництва, ситуацію із захворюваннями та шкідниками посівів цукрового буряку, роль аналітичних досліджень в оптимізації технологічних процесів задля підвищення ефективності виробництва цукру, налагодження високопродуктивної роботи та запровадження новітніх технологій в окремих ланках виробництва.

   Учасники семінару високо оцінили внесок групи компаній «Кристал» у справу налагодження високоефективного виробництва продукції бурякоцукрової галузі як в Україні, так і  в багатьох країнах СНД.

 

Кристал успіху шукайте в «Кристалі»

АТЗТ «Кристал» - високотехнологічне науково-виробниче підприємство, що є провідною компанією однойменної групи й координує її діяльність у різних галузях промисловості. У сфері діяльності підприємства існують наступні напрями.

<!-- [if !supportLists] --> ·         Інженерно-технічний та технологічний консалтинг, що передбачає як здійснення комплексних робіт з технічного аудиту й розробку концепцій розвитку промислових підприємств, так і запровадження конкретних проектів з реконструкції окремих ланок та вдосконалення технологічних процесів. <!-- [endif] -->

<!-- [if !supportLists] --> ·         Виробництво, зорієнтоване на експорт й охоплює як виготовлення нового, так і модернізацію та відновлення вже існуючого обладнання з наступним гарантійним та сервісним обслуговуванням. <!-- [endif] -->

<!-- [if !supportLists] --> ·         Інформаційне забезпечення, спрямоване на обмін науково-технічною інформацією між суб’єктами промисловості, а також на підвищення кваліфікації та навчання персоналу в спосіб тренінгів та навчальних семінарів. <!-- [endif] -->

<!-- [if !supportLists] --> ·         Інноваційна діяльність, спрямована на підтримку конкурентоспроможності компанії на ринку й передбачає розробку енергозберігаючих технологій, розширення асортименту пропонованої продукції, пропозиції з диверсифікації виробництва (ефективна утилізація відходів, продуктивне використання вторинних енергоресурсів тощо), запровадження альтернативних видів палива. <!-- [endif] -->

Для цукрової промисловості (замовник – російська компанія «Продімекс») фірма «Кристал» розробила проект по диверсифікації цукрового виробництва на основі використання (адаптації) інфраструктури цукрового заводу для виробництва альтернативного біопалива в міжсезонний період.

Фірма «Кристал» є одним із лідерів в Центральній та Східній Європі по організації виробництва біопалива з різних видів біомаси, насамперед: соломи зернових, соняшникового лушпиння, відходів деревини, торфу, післяспиртової барди та багатьох інших. Понад 40 виробництв більш як в 15 країнах Європи та Азії оснащені сучасними апаратурно-технологічними комплексами фірми. Особливо необхідно відмітити високу якість та надійність технологічного обладнання, яке експортується також в країни Західної Європи.

Технологія ресурсозбереження

Тож як навчитися заро***ти 1000 у. о. на гектарі солодких коренів?   

«Ми допоможемо здійснити сім важливих кроків на шляху до урожайності понад 500 центнерів з гектара, цукристості 17% та прибутку, про який ви запитали , - запевняє голова правління АТЗТ «Кристал» Юрій Заєць.

Перший крок – комплексний аналіз і розробка рекомендацій задля підвищення родючості ґрунту. Цим передбачається відбір проб та визначення типу ґрунту, комплексний аналіз його фізико-хімічного складу, надання відповідних рекомендацій, а саме: щодо використання добрив під конкретний сівообіг, раціонального розміщення сільгоспкультур в сівообізі, визначення динаміки урожайності цукрового буряку.

Другий – підбір та підготовка посівного матеріалу. Відтепер допоможемо обрати найпродуктивніше насіння для умов вашого лану та перевірити посівний матеріал на відповідність держстандартам.

Третій – консультативно-методичний супровід. На цьому кроці ми проводимо консультації та надаємо методичну допомогу безпосередньо на основних етапах процесу вирощування буряку.

Четвертий – комплексне аналітичне дослідження технологічних якостей сировини в динамиці росту рослин та в передзбиральний період. Цим передбачене визначення хімічного складу коренеплодів, чистоти бурякового соку, фізіологічної, біологічної, технологічної стиглості солодких коренів, оцінка технологічної придатності буряку до переробки.

Пятий – передзбиральний хімічно-фітопатологічний контроль стану посівів. Йдеться про дослідження полів на враженість хворобами, визначення очікуваних урожайності та цукристості, дослідження посівів задля визначення оптимальних термінів збирання та придатності буряку до певних термінів зберігання.

Шостий – прогнозування основних показників переробки цукрового буряку. На цьому кроці ми маємо передбачити вихід цукру та вміст цукру в меласі.

Сьомий – вирішення технологічних задач. Цебто ми розро***ємо подальші рекомендації як щодо покращення технологічності буряків, так і щодо оптимізації умов зберігання солодких коренів та оптимізації технологічного режиму переробки. І хоча цей завершальний крок стосується вже питання переробки, але ж на кінцевий результат працює не лише той, хто вирощує буряки, а ще й той, хто безпосередньо виро***є з них цукор. Тому, якщо між виробником і переробником налагоджені надійні партнерські взаємовигідні стосунки, – виграють обидві сторони. Але ефективна технологія виготовлення цукру та перетворення відходів виробництва у прибутки – це вже окрема тема. І «Кристал» має що запропонувати.»

До речі, при запровадженні ресурсозберігаючої технології вирощування цукрових буряків ви не лише отримаєте чималі прибутки, а ще й не виснажуватимете ґрунт, як в гонитві за олійними та зерновими, а також матимете чудову сировину для виготовлення комбікормів та біопалива. Варто замислитися й взятися за справу. Разом з професіоналами. 

                                                                                    

 

                                                                                         Володимир ШАПОВАЛОВ

 

 





Схожі новини
  • Добрий буряк у супроводі спеціалістів ГК ІСК Group
  • В Україні вироблено цукру на 8,8% менше, ніж торік
  • Мінагрополітики: вироблено перші 5 тис. тонн цукру із буряку нового урожаю
  • Підвищення технологічності буряку – спосіб підвищення ефективності бурякоцукрового комплексу
  • Відкриті уроки від І.С.К. «про солодке»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.