Будь-яка інформація щодо виробництва гірчиці починається з повідомлення про значне зростання попиту на її насіння. Але його забезпечення не завжди відбувається в повній мірі. Пов’язано це, насамперед, зі значним коливанням урожайності культури під впливом як природних, так і антропогенних факторів....
Нарешті ми дочекалися весни, і незважаючи на ситуацію в країні, хлібороби відповідально розпочали весняно-польові роботи, щоб ми були з хлібом. Завдання спеціалістів компанії «Сингента» – допомогти аграріям ефективно і надійно захистити посіви від шкідливих організмів. Температурні умови минулої...
Нині один із суттєвих чинників, який регулює урожайність сільськогосподарських культур, - погодні умови. І це стосується не лише кількості продуктивної вологи і тривалості фотоперіоду. На жаль, сьогодні погодні умови перестали стримувати розвиток захворювань. Останні зими, навпаки, можна...
Інформацію для ведення та розвитку аграрного зернового бізнесу, можливість ознайомитися з новими технологіями і розібратися в тонкощах вибору обладнання отримали учасники конференції «Зберігання, транспортування і логістика зерна», організованої консалтинговою компанією «АгроІнсайтекс». Організатори...
Для максимальної реалізації потенціалу кожної рослини її треба забезпечити всіма чинниками життя в оптимальній кількості. Світло і тепло - космічні чинники, а вода, повітря й живлення - земні. Однак це ще не все, що потрібно для повного успіху: важливо також усунути чинники, які...
Станом на 18 квітня 2014 р. із посіяних 7,8 млн га озимих зернових культур в доброму та задовільному стані знаходяться 7,3 млн га (94%), у слабкому та зрідженому стані – 0,4 млн га (5%), загинуло – 81,2 тис. га (1%). Озимий ріпак: в доброму стані – 571,4 тис. га (60%), в ...
За оперативними даними посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур при прогнозі 2630 тис. га проведений на площі 2549 тис. га (97%) в тому числі ячменю – 1942 тис. га (96%), гороху – 189 тис. га (98%), пшениці – 157 тис. га (100%) та вівса – 249 тис. га (98%). Господарства...
Україна може зміцнити свої позиції на світових ринках, якщо активно займеться органічним землеробством. Це дозволить їй виробляти здорову їжу, попит на яку особливо високий у багатих країнах. Ця думка висловлювалася ще на початку 90-х років минулого століття. Вона не втратила своєї актуальності й...
22 лютого 2005 року для науково обґрунтованого підходу до селекційного процесу виведення й вдосконалення сортів сої в Україні засновано ТОВ «Науково-дослідний інститут сої» www.ndisoya.com.ua (код у Державному реєстрі – 663). Головна мета науково-селекційної роботи інституту –...
Все більшої популярності в Україні набирає вирощування сої. Цьогорічний зібраний урожай є рекордним для України, хоча ще на початку сезону, через погодний фактор, були побоювання щодо зниження валового збору та якості зібраних бобів. Проте все пройшло краще, ніж прогнозувалося. Світовий ринок сої...
В Україні , на жаль, триває тенденція скорочення переробних потужностей у цукровій галузі. За даними Національної асоціації цукровиробників України «Укрцукор», з початку сезону до кінця грудня перероблено 8, 93 млн. тонн цукрових буряків, з яких вироблено 11 92 тис. тонн...
Ще наприкінці 2013 року сільгоспвиробники прийняли бюджети розвитку підприємств на майбутній рік. А відтак вже спланували, що і скільки сіятимуть, підрахували, на що не вистачає коштів і визначились, який напрям виробництва більш перспективний. На думку експертів Українського клубу аграрного бізнесу,...
Нещодавно неподалік села, яке має красиву назву Ягідне, пройшов День поля, організований Науково-виробничою комерційною фірмою «Селекта». Тут наочно в польових умовах ознайомили аграріїв з досягненнями і здобутками у царині селекції насінництва кукурудзи. Фірма «Селекта» впродовж 16 років працює...
Работы в сельском хозяйстве – это непрерывный процесс. Не успел закончиться весенне-летний сезон, как тут же начинается осенний сев озимых культур и подготовка к новому весеннему сезону. Погодные условия этой осени основательно корректируют планы посева. Непрекращающиеся весь сентябрь и первую неделю...
Продовження теми. Початок читайте у №35-36.
Серед усього різнобарв’я напрямів використання коноплесировини хотілося б виділити такий актуальний для нашої країни напрям як енергетичний. Загальні ресурси корисних копалин планети, по різним оцінкам, обмежені: їх запасів на потреби...
Сьогодення вітчизняного АПК нині чимось нагадує епоху зародження життя на Землі: тоді розвивались і виживали сильніші чи хитріші. При тому мудра природа (а за багатьма переконаннями – Всевишній) надавала можливість такого виживання «кожній тварі по парі», незалежно від тілесних розмірів і можливостей...
Відомо, що законодавча база різних країн світу спрямована на підтримку виробника конопель без додаткових охоронних заходів, які вимагають значних фінансових витрат. У 2012 р. Постановою КМУ від 22 серпня 2012 р. №800 визначено поняття «технічні коноплі», а з серпня цього року, за умови дотримання...
Прогрес не зупиниш, як і людську жадібність до швидкого збагачення. І екологія у нас тепер у небезпеці, й людське здоров’я, бо борщі з овочів, густо «приправлених» пестицидами, м’ясо, яйця, нашпиговані антибіотиками та гормонами, ще нікому не додавали довголіття. Та світло у кінці цього тунелю, де на...