Подейкують, що невеличкий Трускавець ще починаючи з червня «завмирав» від очікування. Адже на гостини до невеличкого курортного містечка збирались приїхати не лише українські птахівники, а й спеціалісти 32 країн світу. Так воно і сталося. Учасники конференції «Птахівництво-2015» не розчарували трускавчан, бо в готелі й санаторії завітало більше 700 чоловік. А місцем дислокації птахівничого форуму вдруге став найбільший і найкомфортабельніший курортний комплекс Трускавця – «Ріксос-Прикарпаття». До честі організаторів конференції, а ними стали асоціація «Союз птахівників України» і Мінагрополітики...
ДокладнішеОдне з найвідоміших питань філософії з античних часів стосується курки: чи була вона раніше за яйце? Те, що лишається після птиці та що з цим робити, філософів не цікавило, і вирішувати це питання мають саме птахівники. Утилізація курячого пір’я є однією з виробничих проблем птахівництва. Пір’я, заоране в прилеглих полях, що зрадницьки стирчить з-під землі, або таємні поховання в довколишніх лісосмугах і штрафи, які перевершують за величиною перерахування на утилізацію цього клопіткого відходу... Боротьба з пером є традиційним тягарем галузі. Та, здається, маємо надію, що однією проблемою у...
ДокладнішеСьогодні фахівцям досить складно прогнозувати ринок добового бройлера за ціною, обсягом та якістю. Можна констатувати тільки той факт, що в умовах складних економічних реалій у даному сегменті ціни на корми та супутні складові зростатимуть. А враховуючи відсутність альтернативи бройлерному м’ясу, підхід до вирощування поголів ’ я у власників виробництв і дрібних фермерів повинен бути максимально правильним. Перші ризики Найважливішим періодом при вирощуванні будь-якої птиці є перші шість днів. Саме в цей проміжок часу в організмі курчат запускаються процеси обміну речовин, формується імунна...
ДокладнішеПтахівництво сьогодні є найдинамічнішою галуззю не тільки в тваринництві, але і в сільському господарстві України в цілому. Адже витрати на цей вид бізнесу швидко повертаються в порівнянні з іншими галузя ми тваринництва. При цьому найефективніше працюють великі інтегровані компанії, де виробляється не лише м'ясо і яйця, але є власне кормовиробництво, зберігання та переробк а птахопродукції . Відкриваючи X Міжнародну конференцію птахівників, присвячену 50-річчю промислового птахівництва України, голова Ради директорів асоціації «Союз...
ДокладнішеЩе п’ятнадцять років тому ми не замислюючись купували так звані «ніжки Буша» - заморожену курятину, імпортовану з-за океану. Саме тоді Юрій Косюк, власник компанії «Миронівський хлібопродукт» - нині одного з найбільших аграрних холдингів України - вирішив для себе: запропонує не лише українському споживачеві охолоджене куряче м'ясо, а і європейцям. Нині абсолютно не потрібно когось переконувати у тому, що Україна не використала всі можливості для стрімкого розвитку і нарощування виробництва продукції птахівництва. Більше того: нам вдалося створити і свій, локальний ринок, і запропонувати на...
ДокладнішеНесмотря на многолетнее изучение асцита, этот недуг всё еще влечет за собой значительные финансовые потери для птицеводов во всем мире. Эксперты оценивают, что ежегодный падёж от асцита составляет 5-10% от общего поголовья бройлеров во всем мире, что в денежном эквиваленте равно 500 млрд долларов в год. Термин «асцит» означает скопление свободной жидкости в брюшной полости. На научном языке синдром известен как лёгочная гипотензия. Асцит диагностируется у птицы в возрасте 4-5 недель. Патология объясняется аномально высоким кровяным давлением между сердцем и лёгкими (лёгочная гипотензия),...
ДокладнішеУспіх вирощування бройлерів здебільшого пов'язаний з правильним та вмілим годуванням. Зробивши чималі інвестиції в комбікорм, не завжди можна отримати від нього максимальну віддачу. Подібна неефективність головним чином пов'язана з тим, що курчата вживають менше корму, ніж встановлено нормативами для тієї чи іншої стадії вирощування. Причиною тому, на думку більшості птахівників, є: підвищений температурний режим, відсутність правильної схеми використання необхідних ефірних олій, дефіцит натрію, розсипна структура комбікорму, перевищення кальцію в раціоні тощо. Чим різноманітнішікорми для...
ДокладнішеЗа півстоліття свого існування промислове птахівництво в Україні динамічно розвивалося, і найкращі показники в цій галузі завжди мали виробники курячого яйця. Тож справедливо буде, якщо низку статей, приурочених до 50-річчя українського птахівництва, ми розпочнемо розповіддю про першу національну торговельну марку курячих яєць ТМ ЯСЕНСВІТ та історію появи найпотужнішого гравця на яєчному ринку. У 1998 р. була започаткована ГК «Ovostar Union» //www.ovostar.ua/ , до складу якої входить ТОВ ЯСЕНСВІТ. Ця компанія займається виробництвом та продажем курячих харчових яєць. Знаковим роком в історії...
ДокладнішеЗакінчивши 2013 рік, керівники та спеціалісти племптахогосподарств асоціації «Птахопром України» підбили перші підсумки своєї роботи в минулому році й спланували напрями роботи на рік поточний. Хоча і не можна сказати, що для більшості господарств 2013-й був вдалий, та в цілому практично всі господарства нашого об’єднання все ж вистояли в умовах жорсткої конкуренції на ринку продукції птахівництва. Враховуючи те, що торік основною продукцією підприємств асоціації були інкубаційні яйця та молодняк птиці (добовий та підрощений), то важливим моментом у діяльності господарств були своєчасна...
Докладніше«Гермітаж Дженетікс» - один із найбільших постачальників високоякісної генетики свиней на український ринок: за чотири роки в наші господарства завезено понад 7 8 00 племінних тварин. Генетична компанія «Гермітаж Дженетікс» входить до десятки найвідоміших генетичних компаній світу та експортує свою продукцію в більш ніж 36 країн. З 1958 р. компанія виробляє тварин високого статусу здоров’я та високої продуктивності. Компанія тісно працює зі своїми клієнтами, виробляючи племінних свиней світового рівня з високими показниками, що, в свою чергу, дає відмінні показники туші й максимальні...
Докладніше