Розміщення осетрових ферм, обладнаних УЗВ, на території вже існуючих ставових господарств значною мірою сприятиме розширенню їх функціональних можливостей щодо організації окремих рибницько-технологічних процесів. Для годівлі осетрових риб, що утримуються в умовах УЗВ за надвисокої густоти посадки, необхідно використовувати виключно повноцінні й збалансовані комбікорми відповідних рецептур. Особливо важлива ця вимога при формуванні маточного матеріалу осетрових риб. Нині забезпечити необхідну якість цих кормів в Україні практично неможливо, в першу чергу, через відставання від кращих зарубіжних...
ДокладнішеЗдається, не так давно кожен із них, затамувавши подих, шукав своє прізвище серед тих, кого зарахували до омріяного вишу. А потім були багаточасові лекції та семінари, сидіння за книжкою в бібліотеці, перші реферати, заліки та іспити. У більшості з них, а це - студенти аграрних ВНЗ країни, був і перший практичний досвід у сільгосппідприємствах. Дехто навіть встиг попрацювати у фермерських господарствах європейських країн. Утім, практично всі вони хочуть реалізувати себе у професії саме в українських агропідприємствах. А як це реально зробити, адже всюди вимагають рекомендацій і досвіду роботи? А...
ДокладнішеЩаслива людина, яка вчасно зрозуміла своє призначення в цьому світі, обираючи долю-дорогу. За всіх труднощів і випробувань Боже благословення вже її не покине. Відтак щоденний копіткий труд перестає бути просто працею, а набуває суті справжньої місії. “Що віддав – те твоє”, - кажуть мудрі. У довжелезній вервечці століть і навіть тисячоліть той, хто добуває їжу для інших, стоїть біля витоків вищого промислу. І в ієрархії сучасного світу, де змістилися понівечені, святі поняття, хлібороби, хлібодари не втратили свого істинного значення...
ДокладнішеСлово «арт» буквально означає – мистецтво. До чого тут, запитаєте, сільське господарство? Поясню. Кого-кого, а професійного агронома не обдуриш: він одразу зорієнтується, яка кількість зерна вродить на тому чи іншому полі. Плекати реально високі врожаї вміють лише віртуози своєї справи. Люди, яких природа наділила спеціальним даром. І цей свій талант вони уміло перетворюють на мистецтво. «Агро-Арт» - таку назву отримали зернові конференції, які другий рік поспіль у Києві та інших містах України проводить компанія «Сингента» для керівників і агрономів...
ДокладнішеСаме про це йшлося під час Всеукраїнської наради-семінару з проблем тваринницької галузі, що відбулася на Тернопільщині. Євровікна – для «хрюшки» Своєрідними «полігонам» для проведення цієї зустрічі у Тернопільській області було обрано два підприємства – приватне аграрне господарство «Агропродсервіс» та ТОВ «Бучачагрохлібпром». І це зрозуміло, адже саме вони є лідерами тваринницької галузі не тільки в області, а й в Україні....
ДокладнішеУ Національній академії аграрних наук під керівництвом її президента Михайла Зубця напрацьовано доволі великий багаж необхідних пропозицій, які могли би бути покладені в основу реформування АПК. Чому науковці вважають, що реформувати сільське господарство потрібно саме у такий спосіб, а не у інший? Бо спільна мета Уряду та НААНУ - зробити Україну провідною аграрною державою. Про організаційно-економічні аспекти, про наукові підходи й спробуємо розказати. ...
Докладніше«Охороні ґрунтів – державну підтримку» - за таким девізом у Житомирі відбувся черговий VIII з’їзд ґрунтознавців та агрохіміків України за участю провідних фахівців цих галузей, а також представників агропідприємств країни, науковців Росії, Білорусі, Польщі. Організатором заходу стало Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків....
ДокладнішеТеплого вересневого дня — одного з тих, якими нас радує бабине літо, - в Києві вперше відбувся ярмарок органічної продукції «Органічний дивограй». Це свято було організоване Асоціацією виробників органічної продукції «БІОЛан Україна» разом із ТД «Органік Ера» за сприяння Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія), Швейцарського аграрного інституту (SHL), Міністерства аграрної політики України, Подільської РДА у м. Київ та за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації....
ДокладнішеЦі свині, як стверджують науковці і практики, мають не лише гарний естетичний вигляд, а й високі відгодівельні та м'ясні якості, відрізняються великими стегнами. Їх можна відгодовувати для одержання високоякісної м'ясної свинини не до 100, як з азвичай , а до 120 - 130 кг без погіршення смакових якостей м'яса та сала. ...
ДокладнішеСвинарство , як відомо, визначене пріоритетною галуззю аграрного сектора економіки країни. Принаймні про це неодноразово наголошували керівники аграрного блоку У ряду. І хоча в галузі вже досягнуто певних позитивних зрушень, зокрема, поголів’я свиней в усіх категоріях господарств збільшено на 1 млн. 52,2 тис. голів, їх вирощування у живій масі в агро підприємствах - на 37,5 тис. тонн, а реалізація на забій – на 36,3 тис. тонн, свинарство потребує реальної підтримки з боку держави....
Докладніше