Щодня з газет, радіо- і телепрограм ми отримуємо шалену кількість інформації. Інколи зовсім непотрібної нам. Та коли випадає нагода поспілкуватись з однодумцями, друзями і діловими партнерами, дослуховуємось до кожного слова. Хіба не так? Про це, наприклад, добре пам’ятають ті, хто працює в галузі птахівництва. Не дарма ж вони утринадцяте поспіль «злітаються» до Алушти на свій професійний форум. І щоразу не тільки радіють зустрічам, а й обмінюються новинами, радяться, активно спілкуються. «Українська конференція відрізняється тим, що тут все чудово організовано. Ставлення...
ДокладнішеНа думку Юрія Петрова, генерального директора асоціації птахівничих підприємств «Птахопром України», птахівництво чи не єдине здатне у найближчі роки корінним чином поліпшити забезпечення населення високоякісними біологічно повноцінними продуктами харчування та зміцнити продовольчу безпеку держави. Про деякі аспекти роботи галузі ми і говорили з Юрієм Петровим під час нашої нещодавньої зустрічі. - Юрію Євгеновичу , з якою метою була створена Ваша асоціація? - По-перше, у птахівничих підприємств повинна бути своя професійна асоціація, щоб відчувати і знати проблеми галузі, а головне -...
ДокладнішеПтахівництво - одна з найбільш розвинених галузей сільського господарства в нашій країні. Незважаючи на це, ключовою проблемою є поширеність на фермах і птахофабриках різних штамів патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів, що призводять до розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту. Для запобігання захворювань найчастіше використовуються антибіотики широкого спектру дії. Однак дослідження останніх років довели, що наслідки антибіотикотерапії небезпечні не тільки для поголів'я, а й для людини, що вживає м'ясо і яйця птиці. Бо в її організмі накопичується велика кількість антибіотиків, які...
Докладніше« Жили -були курочка і півник. Курочка яйця несла, а півник зернятка здобував , курочку пригощав .. . » Швидко слово мовиться й справа робиться лише у казці. У житті, особливо якщо мова йде про птахівництво, байками не обійдешся. Тут потрібні знання, навички, терпіння, хист врешті-решт. Розвиваючись семимильними кроками, і це підтверджується даними статистики, галузь потребує саме таких фахівців, які мають всі перелічені навички. Заради справедливості додам ще одну – вміння працювати над собою,...
ДокладнішеХоча розведення перепелів у нашій країні не є масштабним явищем, проте бажаючих займатися перепільництвом доволі багато. Ознайомитись із досвідом ведення цього виду бізнесу, з напрацюваннями досвідчених перепеловодів, послухати поради експертів учасникам ІІ Міжнародної виставки з тваринництва та птахівництва «Animal Farming Ukraine – 2011» надали можливість всеукраїнський діловий тижневик «Аграрний тиждень. Україна» та ВО «Київптахопром», організувавши першу конференцію «Аграрна країна: прибуткова перепілка». Виступаючи з вітальним...
ДокладнішеСОДЕРЖАНИЕ НОМЕРА РОССИИ НЕОБХОДИМО ПОВЫШАТЬ КАЧЕСТВО ПРОИЗВОДСТВА МЯСА 1 МИНСЕЛЬХОЗ НАМЕТИЛ ПЕРСПЕКТИВЫ ОБЕСПЕЧЕНИЯ РОССИИ МЯСОМ 1 САЛЬМОНЕЛЛЕЗ МОЖЕТ СТАТЬ ПРЕПЯТСТВИЕМ ДЛЯ ВЫХОДА ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ПТИЦЕВОДЧЕСКОЙ ПРОДУКЦИИ НА МЕЖДУНАРОДНЫЙ РЫНОК 2 В 2012 ГОДУ ОЖИДАЕТСЯ РОСТ ПРОИЗВОДСТВА МЯСА ПТИЦЫ В РОССИИ 4 ПРОИЗВОДСТВО МЯСА В РФ В 2014 Г МОЖЕТ УВЕЛИЧИТЬСЯ НА 19,5%, ДО 8,6 МЛН ТОНН МЭР 5 СТРАНЫ СНГ НАРАЩИВАЮТ ЭКСПОРТ МЯСА В РОССИЮ И НЕ ЗАБЫВАЮТ О ПРОТЕКЦИОНИЗМЕ 5 ЛУЧШЕ КУРИЦА В РУКЕ 6 АПК СПАСУТ ТРИЛЛИОНЫ 7 ERS: КОЛИЧЕСТВО ЦЫПЛЯТ,...
ДокладнішеП оступово африканські страусові ферми з'явилися у Бородянському, Рокитнянському, Яготинському, Бориспільському та інших районах Київщини . І якщо хтось буде переконувати, що тримає їх лише заради екзотики, не вірте : птах и приносять господарю немалий прибуток . Міняю корову на птаха Поки що таких об'яв, мабуть, ніхто не зустрічав. Проте вже у недалекій перспективі вони обов'язково з'являться. Ось лише одна, але суттєва перевага на користь заморського прибульця: за рік від корови можна отримати одне теля і за період відгодівлі мати у заліку до 300 кг м'яса. Одна мама-страусиха...
ДокладнішеВ мире современного высокотехнологического производства мясных продуктов, напичканных химическими добавками, мясо страуса остается, пожалуй, единственным экологически чистым. Страусов нельзя выращивать в клетках, подобно домашней птице, или в стойлах, аналогично скоту. Поэтому объемы производства страусов весьма ограничены. Но, проигрывая в количестве, продукты страусоводства превосходят в качестве. Птица, выросшая на просторных выгулах, становится на мировом рынке деликатесным товаром, пользующимся повышенным спросом. Чтобы этот продукт стал доступным широкому кругу потребителей,...
ДокладнішеРедакционные поездки по Украине - это, пожалуй, самое интересное в работе журналиста, и когда предоставляется такая возможность, мы с радостью собираемся в путь. На этот раз мы отправились на две птицефабрики Луганщины: Чернухинскую ( г руппы компаний «Агротон») и СООО «АВИС» (бывшая Луганская птицефабрика). Первая занимается выращиванием мяса бройлеров, вторая - производством куриных яиц. А пригласил нас на эти два предприятия Валентин Кучеров , директор ООО «Фидлайф» (крупнейший производитель комбикормов и концентратов для всех видов животных и птицы...
Докладніше