9 вересня на базі Асканійської ДСДС ІЗЗ НААН та ДП ДГ «Асканійське»...
Питання підвищення урожайності та ефективності вирощування сої...
Динамічний розвиток інформаційних технологій та їх вплив на різноманітні сфери людської діяльності ...
О днією із найактуальніших проблем сучасності є створення екологічно безпечних продуктів харчування. Ця проблема безпосередньо пов’язана із засобами захисту рослин (ЗЗР) від різних видів шкідливих організмів....
Про потенціал такої зернобобової культури, як соя, знає кожен грамотний агроном. ...
Згадуючи видатного українського вченого, академіка М. Г. Холодного, я хотів би нагадати: вже у 1933 році він сформулював концепцію гормонології. ...
Зміни клімату, які відбуваються в Україні, згідно з прогнозами метеорологів, у найближчі 20-30 років призведуть до погіршення вологозабезпеченості сільгоспкультур, збільшення кількості і тривалості посух, посилення процесу аридизації і активізації розпадання гумусу в ґрунті....
В останні роки в Україні аграрії дедалі скорочують сівозміни, насичуючи їх такими культурами як соняшник, кукурудза, ріпак, пшениця та ячмінь. Та особливої популярності набирає соняшник....
Пшениця тверда яра становить інтерес для зернового господарства країни, насамперед як сировина для макаронних виробів...
Серед круп’яних культур гречка є найбільш поширеною в Україні....
Зона Південного Степу України за класифікацією, проведеною Інститутом гідрометеорології, відноситься до четвертої агрокліматичної зони...
Доведено, що застосування мікробних препаратів, на відміну від хімічних пестицидів, не несе загрозу довкіллю, теплокровним, корисній фауні, не впливає на мікротоксичність харчів....
Нині прагнення окремих людей до здорового способу життя перетворюється на стійку тенденцію, що дістає підтримку держав на всіх континентах. ...
Виноградарство є однією з небагатьох галузей АПК, соціально орієнтованих для великих регіонів...