Найдинамічніше і найрезультативніше в тваринництві розвивається галузь птахівництва. Це добре відомо. Нарощуючи щороку виробництво та збільшуючи потужності, в 2013 році українська курятина потрапила на європейські ринки. Чого очікувати від галузі в новому році? - запитали ми в голови Ради...
За рубежом мясных цыплят, как правило, выращивают на глубокой подстилке, там клеточная технология не получила широкого распространения. Но сегодня созданы высокопродуктивные аутосексные отечественные кроссы мясных кур, приспособленные не только к напольной, но и клеточной технологии выращивания. ...
ДПДГ ім. Декабристів Миргородського району Полтавської області – розвинене багатогалузеве господарство, що займається вирощуванням зернових культур і розведенням великої рогатої худоби і свиней. Господарство є племінним репродуктором по розведенню айширської породи ВРХ і племзаводом із розведення...
Молоко – унікальний продовольчий продукт. Його цінність обумовлена вмістом приблизно 120 корисних компонентів, у тому числі й незамінних у раціоні харчування людини. В Україні розводять кілька основних порід великої рогатої худоби. У їх числі новостворені породи спеціалізованого молочного напряму...
Сьогодні ринок свинини в Україні активно розвивається. Так, тільки за 2013 р. в цілому по країні інвесторами реконструйовано майже 60 свинарських комплексів, ще 15 нових введено або планується ввести в експлуатацію до кінця року. Подібна інвестиційна активність визначається цілою низкою...
За даними Департаменту продовольства Мінагрополітики, згідно прогнозного балансу попиту і пропозицій м'яса та м'ясопродуктів на 2013 рік (баланс уточнений на 01.08.2013 р. Мінекономрозвитку України) очікується, що внутрішній ринок споживання м’ясопродукції (у перерахунку на...
Вдев ' яте Союз птахівників України зібрав на Міжнародну науково-практичну конференцію з птахівництва найдосвідченіших птахівників, спеціалістів ветеринарії, кормовиробництва та обладнання. Цьогоріч у Судак (АР Крим) з'їхалося близько тисячі учасників із 37 країн світу. Як наголосив голова Ради...
C егодня BASF является одн им из крупн ейших химических концернов в мире. Все продукты компания производи т на собственных площадках . Сегмент рынка - от пластика и до пищев й продукции. За год BASF производит 56...
Наиболее масштабно на ІХ Международной научно-практической конференции по птицеводству была представлена компания «ТЕХНА». Лидер на рынке высокотехнологичного оборудования для птицеводства лидировал и на мероприятии, к о тор о е ежегодно собирает в одном месте лучших отечественных и...
В большинстве стран мира ведущую позицию среди отраслей сель хоз производства занимает п тицеводство. Достаточно перспективное направление в этой отрасли - перепеловодство . А для дальнейшего увеличения производства птицеводческой продукции определяющее...
Обмежувальний захід у вигляді експортного мита на живу худобу довів свою неефективність, зробивши нерентабельним вирощування ВРХ на м'ясо. Дійсно, після застосування мита рівень рентабельності вирощування ВРХ знизився до від’ємного результату і вже 17 років знаходиться на рівні, що несумісний із...
Цього разу міжвідомчий тематичний збірник «Птахівництво» (випуск 69) вмістив у себе шістдесят три статті, що презентують результати наукових досліджень з питань генетики, селекції, інкубації, фізіології, біохімії та профілактики хвороб сільськогосподарської птиці. Тож кожен, хто приїхав до Алушти...
Історія розвитку цієї компанії могла б стати прикладом для одного зі світових бестселерів з успішної побудови бізнесу. Правда, Віталію Вересенку та Борису Бєлікову знадобилося 15 років, аби з невеликого підприємства «виростити» вертикально інтегровану групу компаній. Сьогодні ж...
Зерно - досконалий продукт, створений природою. Але його не можна вважати готовим кормом для високопродуктивної сільськогосподарської птиці. Це лише цінний компонент у складі комбікормів, використання яких дозволяє в повній мірі задовольнити потребу птиці в енергії, поживних і біологічно активних...
Птахівництво в Україні, і на Київщині зокрема, розвивається швидше за будь-яку іншу галузь сільського господарства. У результаті на ринку м’яса продукція птахівників відвоювала 75%, тоді як частка свинини і телятини коливається у межах 12-10%. А от курячими ...
Останнім часом і міжнародні, і вітчизняні інвестори цікавляться галуззю свинарства, бо саме в ній спостерігається тенденція позитивного розвитку. Експерти запевняють: торік середня рентабельність галузі по Україні склала 2,3%. Зокрема, рентабельність виробництва свинини на...
С 1958 г. компания Hermitage занимается разработкой и внедрением в производство передовых достижений в области генетики. Итогом многолетней племенной работы генетиков по совершенствованию таких пород как крупная белая (йоркшир), ландрас, дюрок и пьетрен стало создание ряда уникальных чистых и...
«Вітчизняне промислове свинарство, при масовому його переході на високопродуктивну генетику, високими темпами набиратиме потужність, стане ефективним і конкурентоспроможним, вкладаючи свій внесок у продовольчу безпеку країни», - вважає генеральний директор корпорації «Тваринпром»...
У практиці лінійного розведення тварин досі чимало неясного й існує багато розходжень у думках. Як відомо, велику роль у створенні порід сільськогосподарських тварин відіграли окремі плідники, видатні за своїми господарсько-корисними ознаками. Звідси справедливий вираз Є.А. Богданова:...
У практиці свинарства непоодинокі факти, коли фермер, придбавши якісне племінне поголів’я, не отримує бажаних результатів. Про те, як уникнути помилок, «Аграрному тижню. Україна» розповів фахівець з більш ніж 30-річним досвідом, головний технолог ТОВ «Агропрайм Холдинг»...
Афоризм древніх – «Ми є те, що ми їмо» - нині став аксіомою. Хіба не так? Адже кожен із нас все частіше замислюється: чи здоровими були ті тварини, що дають нам найулюбленіші продукти – молочні і м’ясні, чи безпечними є ковбаси і кури, йогурти і сири, м’ясні...
Останнім часом значно підвищилось виробництво пісної свинини. Аналіз ретроспективи змін якості м'яса та сала свиней великої білої породи за останні 40 років свідчить: рівень протеїну у м’язовій тканині підвищився на 6,35%, вміст внутрішньом’язового жиру знизився на 27,75%, температура...