Вівчарство – одна з галузей тваринництва , развит ок якої залежить від допомоги держави . У Д ержбюджеті - 2013 передбач ені кошти на спеціальну бюджетну дотацію за утримання наявного поголів’я вівцематок і ярок старше одного року. Це має стимулювати розвиток...
Вівчарство – єдина галузь тваринництва, від якої отримують різноманітну продукцію з цілющими властивостями: дієтичну ягнятину, молоко для виготовлення делікатесних твердих сирів та бринзи, а також незамінну сировину для текстильної промисловості – вовну, овчини, смушки та шкіри, вироби з...
Нинішня ситуація у галузі вівчарства відзначається вже не просто зменшенням поголів’я, а й невідновними втратами відтворювальної його частини – маточного стада. Катастрофічний стан вівчарства обумовлений багатьма причинами, а саме: диспаритетом цін на промислову і сільськогосподарську...
Важливою біологічною особливістю овець, яка визначає їх широке розповсюдження та високу корисність, є велика пластичність у пристосуванні до різних кліматичних і господарських умов. Вівця має велику продуктивність, відносно швидкий темп розмноження, у неї доволі швидка скоростиглість і здатність...
Асканійська каракульська порода овець – інноваційний продукт селекції. Вона створена в результаті багаторічної цілеспрямованої творчої селекційної роботи колективу вчених Інституту «Асканія-Нова», Буковинського інституту агропромислового виробництва НААН та спеціалістів племінних...
На рынке курятины объемом более 11 млрд. грн. грядет передел, пишут и говорят в СМИ. Причина – разработан новый ДСТУ, одна из норм которого ограничивает уровень влаги при размораживании мяса птицы до 4%. Чьи интересы преследуются при раздувании в СМИ вопроса о содержании влаги в охлажденном...
Переваги використання органічних кислот у годівлі свиней підтверджено і документовано науковою літературою. Практична ж ефективність доведена безліччю незалежних дослідів на фермах усього світу. Щоб переконатися у вигоді використання підкислювача у годівлі поросят, пропонуємо вам дізнатися про дослід,...
Схоже, парламентарії нового скликання не залишать поза увагою молочне питання, над яким активно попрацювали їх попередники. 7 червня 2012 року Верховна Рада України шостого скликання прийняла Закон України «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну підтримку сільського...
Приємно спілкуватися з професіоналом, який уболіває за справу свого життя, знає її досконало, навчає інших і, звісно, усім серцем бажає урятувати її для майбутніх поколінь. Саме такою людиною є наш сьогоднішній співрозмовник - Василь Михайлович Туринський, доктор с.-г. наук, професор, президент...
Майже тридцять років тому за спільної ініціативи Міністерства сільського господарства і Міністерства внутрішніх справ в Україні були створені підрозділи ветеринарної міліції. Саме їхні фахівці допомогли у короткі терміни ліквідувати численні вогнища ящуру, класичної та африканської чуми свиней, сибірки...
Як виявляється, стейк з тварини породи м’ясного напряму продуктивності якісніше, ніж з молочної. Про це та деякі інші аспекти роботи м’ясної галузі нам розповів Олег Леонідович Білозерський, голова Української галузевої виробничо-наукової асоціації «М’ясне...
Якщо є попит споживача, то і виробництво нарощує обсяги. За останні два десятиріччя споживчі уподобання зазнали значних змін. Практично вдвічі знизився вжиток м'яса на душу населення. Якщо в 1990 році м'яса всіх категорій середньостатистичний житель України споживав 84 кг у рік, то з 2000-го по...
Цьогоріч уже вдруге в рамках Animal Farming Ukraine працювала конференція «Аграрна країна: прибуткова перепілка» за організації видання «Аграрний тиждень. Україна», ВО «Київптахопром» та асоціації «Птахопром України». Кількість присутніх у залі...
Виявляється, переп і л ка практично не хворіє на пташині хвороби, попри те, що сама може бути їх носієм . Такий факт є надто привабливим для розвитку...
870 учасників з 29 країн світу зібрав цього року традиційний форум птахівників у Судаку. Проведення заходу такого рівня беззаперечно свідчить: наша країна займає належне місце серед провідних держав світу з розвинутим птахівництвом. Нині саме галузь птахівництва чи не єдина серед галузей...
У 2011 році всі категорії господарств виробили 2143,8 тис. тонн м’яса худоби та птиці, а це на 84,8 тис. т більше, ніж у 2010-му. На 1 вересня поточного року виробництво м’яса всіх видів перевищує на 103,7 тис. т (9,4%) реалізацію. Це свідчить про нарощування м’ясного потенціалу....
Вчені разом із представниками Міністерства аграрної політики та продовольства, здається, знайшли рішення, яке дозволить активніше розвиватися молочній галузі і водночас забезпечить українських дітей якісною молочною продукцією. Для виконання цих двох завдань потрібно створити екологічно чисті спеціальні...
Вівчарство, як галузь тваринництва , має підґрунтя на існування завдяки комплексу продукції, яку здатна давати вівця. Крім продуктів харчування та сировини для медичної і фармакологічної промисловості, вівці продукують вовну. Ця альтернативна синтетичним волокнам природна сировина в епоху...
Щодня з газет, радіо- і телепрограм ми отримуємо шалену кількість інформації. Інколи зовсім непотрібної нам. Та коли випадає нагода поспілкуватись з однодумцями, друзями і діловими партнерами, дослуховуємось до кожного слова. Хіба не так? Про це, наприклад, добре пам’ятають ті, хто працює в галузі...
Для Олени та Петра Покальчуків із села Підгірці Рівненського району корова – це і годувальниця великої сім’ї, і чи не єдиний спосіб заробітку. Щоправда, встає мати п’ятьох дітей та бабуся трьох онуків раніше від сонця, а лягати доводиться вже за північ: треба зробити з молока сир і...
Свинарство здавна вважається національною галуззю України і, враховуючи цей факт, за традицією науковці-свинологи, керівники та зоотехніки господарств зібрались на нараду-навчання. Аби у професійному колі обговорити проблеми галузі, яких на сьогодні чимало. Зокрема, гостро стоїть питання покращення...
Н и ні свинина є одним із затребуваних видів м'яса. Конкурує з нею у споживанні хіба що м'ясо птиці, оскільки воно ще віднос но деш еве . Виробництво ж свинини складає близько 40 % загального виробництва м'ясної продукції у світі . Цінна українська галузь Свинина є...
При формуванні собівартості тваринницької продукції вартість кормів, якщо порівняти з іншими статтями витрат у виробництві, займає домінуюче місце. У фінансовому плані ця частка сягає 60-70%. З давніх часів будь-який господар знав, що повноцінна годівля корів, бичків, свиней, птиці – це запорука...
Нині актуальним в умовах ринку є завдання селекційно-генетичними методами створити на базі місцевих сименталів м’ясний симентал з використанням кращого генофонду симентальської породи м’ясного напрямку продуктивності зарубіжної та вітчизняної селекції для отримання конкурентоздатної...
13 вересня в УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого відбулася Х I Х Міжнародна наукова конференція «Науково-технічні засади