Аграрний тиждень. Україна
» » Страница 10
» » Страница 10
    Чи дочекаються вівчарі державної підтримки
    18 февраль
    Переглядів: 4 489

    Чи дочекаються вівчарі державної підтримки..

    Вівчарство  – одна  з галузей тваринництва , развит ок якої залежить від допомоги держави .  У   Д ержбюджеті - 2013 передбач ені  кошти на спеціальну бюджетну дотацію за утримання наявного поголів’я вівцематок і ярок старше одного року. Це  має стимулювати розвиток...

    Докладніше 2
    Досвід створення і розведення овець таврійського типу
    18 февраль
    Переглядів: 5 923

    Досвід створення і розведення овець таврійського типу..

    Вівчарство – єдина галузь тваринництва, від якої отримують різноманітну продукцію з цілющими властивостями: дієтичну ягнятину, молоко для виготовлення делікатесних твердих сирів та бринзи, а також незамінну сировину для текстильної промисловості – вовну, овчини, смушки та шкіри, вироби з...

    Докладніше 0
    Особливості вівчарства Хмельниччини
    18 февраль
    Переглядів: 3 942

    Особливості вівчарства Хмельниччини..

    Нинішня ситуація у галузі вівчарства відзначається вже не просто зменшенням поголів’я, а й невідновними втратами відтворювальної його частини – маточного стада. Катастрофічний стан вівчарства обумовлений багатьма причинами, а саме: диспаритетом цін на промислову і сільськогосподарську...

    Докладніше 0
    Досвід формування м’ясного напряму у вівчарстві
    18 февраль
    Переглядів: 2 519

    Досвід формування м’ясного напряму у вівчарстві..

    Важливою біологічною особливістю овець, яка визначає їх широке розповсюдження та високу корисність, є велика пластичність у пристосуванні до різних кліматичних і господарських умов. Вівця має велику продуктивність, відносно швидкий темп розмноження, у неї доволі швидка скоростиглість і здатність...

    Докладніше 0
    Забезпечує рентабельність і високу конкурентоздатність
    18 февраль
    Переглядів: 3 013

    Забезпечує рентабельність і високу конкурентоздатність..

    Асканійська каракульська порода овець – інноваційний продукт селекції. Вона створена в результаті багаторічної цілеспрямованої творчої селекційної роботи колективу вчених Інституту «Асканія-Нова», Буковинського інституту агропромислового виробництва НААН та спеціалістів племінних...

    Докладніше 0
    Гармонизация без гармонии
    04 февраль
    Переглядів: 1 947

    Гармонизация без гармонии..

    На рынке курятины объемом более 11 млрд. грн. грядет передел, пишут и говорят в СМИ. Причина – разработан новый ДСТУ, одна из норм которого ограничивает уровень влаги при размораживании мяса птицы до 4%.   Чьи интересы преследуются при раздувании в СМИ вопроса о содержании влаги в охлажденном...

    Докладніше 0
    Запорука успішного бізнесу
    04 февраль
    Переглядів: 2 369

    Запорука успішного бізнесу..

    Переваги використання органічних кислот у годівлі свиней підтверджено і документовано науковою літературою. Практична ж ефективність доведена безліччю незалежних дослідів на фермах усього світу. Щоб переконатися у вигоді використання підкислювача у годівлі поросят, пропонуємо вам дізнатися про дослід,...

    Докладніше 0
    Молочні ріки нам не загрожують
    21 январь
    Переглядів: 1 727

    Молочні ріки нам не загрожують..

    Схоже, парламентарії нового скликання не залишать поза увагою молочне питання, над яким активно попрацювали їх попередники. 7 червня 2012 року Верховна Рада України шостого скликання прийняла Закон України «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну підтримку сільського...

    Докладніше 1
    Чи є шанс у «живих біологічних грабель»?
    10 декабрь
    Переглядів: 2 492

    Чи є шанс у «живих біологічних грабель»?..

    Приємно спілкуватися з професіоналом, який уболіває за справу свого життя, знає її досконало, навчає інших і, звісно, усім серцем бажає урятувати її для майбутніх поколінь. Саме такою людиною є наш сьогоднішній співрозмовник - Василь Михайлович Туринський, доктор с.-г. наук, професор, президент...

    Докладніше 0
    На сторожі нашого здоров’я
    10 декабрь
    Переглядів: 1 454

    На сторожі нашого здоров’я..

    Майже тридцять років тому за спільної ініціативи Міністерства сільського господарства і Міністерства внутрішніх справ в Україні були створені підрозділи ветеринарної міліції. Саме їхні фахівці допомогли у короткі терміни ліквідувати численні вогнища ящуру, класичної та африканської чуми свиней, сибірки...

    Докладніше 1
    Стейк по-українськи
    03 декабрь
    Переглядів: 2 964

    Стейк по-українськи..

    Як виявляється, стейк з тварини породи м’ясного напряму продуктивності якісніше, ніж з молочної.  Про це та деякі інші аспекти роботи м’ясної галузі нам розповів Олег Леонідович Білозерський, голова Української галузевої виробничо-наукової асоціації «М’ясне...

    Докладніше 0
    М'ясні уподобання
    03 декабрь
    Переглядів: 1 908

    М'ясні уподобання..

    Якщо є попит споживача, то і виробництво нарощує обсяги. За останні два десятиріччя споживчі уподобання зазнали  значних змін. Практично вдвічі знизився вжиток м'яса на душу населення. Якщо в 1990 році м'яса всіх категорій середньостатистичний житель України споживав 84 кг у рік, то з 2000-го по...

    Докладніше 1
    Розум нації - в яйці
    26 ноябрь
    Переглядів: 3 242

    Розум нації - в яйці..

    Цьогоріч уже вдруге в рамках Animal Farming Ukraine працювала конференція «Аграрна країна: прибуткова перепілка» за організації видання «Аграрний тиждень. Україна», ВО «Київптахопром» та асоціації «Птахопром України».   Кількість присутніх у залі...

    Докладніше 0
    Чи прибуткова перепілка?
    30 октябрь
    Переглядів: 4 674

    Чи прибуткова перепілка?..

    Виявляється,   переп і л ка  практично   не   хворіє   на   пташині   хвороби,   попри   те,   що   сама   може   бути   їх  носієм .   Такий   факт  є надто  привабливим   для   розвитку...

    Докладніше 0
    Все гаразд у нашому «пташиному царстві»?
    30 октябрь
    Переглядів: 1 846

    Все гаразд у нашому «пташиному царстві»?..

    870 учасників з 29 країн світу зібрав цього року традиційний форум птахівників у Судаку. Проведення заходу такого рівня беззаперечно свідчить: наша країна займає належне місце серед провідних держав світу з розвинутим птахівництвом.   Нині саме галузь птахівництва чи не єдина серед галузей...

    Докладніше 0
    М’ясні перспективи
    30 октябрь
    Переглядів: 3 672

    М’ясні перспективи..

    У 2011 році всі категорії господарств виробили 2143,8 тис. тонн м’яса худоби та птиці, а це на 84,8 тис. т більше, ніж у 2010-му. На 1 вересня поточного року виробництво м’яса всіх видів перевищує на 103,7 тис. т (9,4%) реалізацію. Це свідчить про нарощування м’ясного потенціалу....

    Докладніше 0
    Чи здатне одне рішення виконати два завдання?
    23 октябрь
    Переглядів: 1 885

    Чи здатне одне рішення виконати два завдання?..

    Вчені разом із представниками Міністерства аграрної політики та продовольства, здається, знайшли рішення, яке дозволить активніше розвиватися молочній галузі і водночас забезпечить українських дітей якісною молочною продукцією. Для виконання цих двох завдань потрібно створити екологічно чисті спеціальні...

    Докладніше 0
    Витоки відродження
    23 октябрь
    Переглядів: 3 275

    Витоки відродження..

    Вівчарство, як галузь тваринництва , має підґрунтя на існування завдяки комплексу продукції, яку здатна давати вівця.  Крім продуктів харчування та сировини для медичної і фармакологічної промисловості, вівці продукують вовну. Ця альтернативна синтетичним волокнам природна сировина в епоху...

    Докладніше 0
    Окрилені досвідом та знаннями
    08 октябрь
    Переглядів: 1 679

    Окрилені досвідом та знаннями..

    Щодня з газет, радіо- і телепрограм ми отримуємо шалену кількість інформації. Інколи зовсім непотрібної нам. Та коли випадає нагода поспілкуватись з однодумцями, друзями і діловими партнерами, дослуховуємось до кожного слова. Хіба не так? Про це, наприклад, добре пам’ятають ті, хто працює в галузі...

    Докладніше 0
    Чому велике молоко приносить лише збитки?
    08 октябрь
    Переглядів: 2 230

    Чому велике молоко приносить лише збитки?..

    Для Олени та Петра Покальчуків із села Підгірці Рівненського району корова – це і годувальниця великої сім’ї, і чи не єдиний спосіб заробітку. Щоправда, встає мати п’ятьох дітей та бабуся трьох онуків раніше від сонця, а лягати доводиться вже за північ: треба зробити з молока сир і...

    Докладніше 0
    Талісман вітчизняного свинарства
    08 октябрь
    Переглядів: 3 992

    Талісман вітчизняного свинарства..

    Свинарство здавна вважається національною галуззю України і, враховуючи цей факт, за традицією науковці-свинологи, керівники та зоотехніки господарств зібрались на нараду-навчання. Аби у професійному колі обговорити проблеми галузі, яких на сьогодні чимало. Зокрема, гостро стоїть питання покращення...

    Докладніше 0
    Прибуток у перспективі
    01 октябрь
    Переглядів: 2 077

    Прибуток у перспективі..

    Н и ні свинина є одним із затребуваних видів м'яса. Конкурує з нею  у  споживанні  хіба що  м'ясо птиці, оскільки воно ще віднос но  деш еве . Виробництво ж свинини складає близько 40 % загального виробництва м'ясної продукції у світі .  Цінна українська галузь Свинина є...

    Докладніше 0
    Прибуток на коров'ячому язиці
    01 октябрь
    Переглядів: 2 133

    Прибуток на коров'ячому язиці..

    При формуванні собівартості тваринницької продукції вартість кормів, якщо порівняти з іншими статтями витрат у виробництві, займає домінуюче місце. У фінансовому плані ця частка сягає 60-70%. З давніх часів будь-який господар знав, що повноцінна годівля корів, бичків, свиней, птиці – це запорука...

    Докладніше 0
    М'ясний симентал для передгір’я Карпат
    01 октябрь
    Переглядів: 3 513

    М'ясний симентал для передгір’я Карпат..

    Нині актуальним в умовах ринку є завдання селекційно-генетичними методами створити на базі місцевих сименталів м’ясний симентал з використанням кращого генофонду симентальської породи м’ясного напрямку продуктивності зарубіжної та вітчизняної селекції для отримання конкурентоздатної...

    Докладніше 0